Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Федорчук: «У першому матчі з «Панатінаїкосом» нічия буде непоганим результатом»

Ярослав П'ятницький
Сьогодні «Дніпро-1» першим з українських команд відкриє новий сезон. Підопічні Олександра Кучера зіграють матч другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти грецького «Панатінаїкосу». Своїми очікуваннями від старту дніпрян в єврокубках з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився тренер і відомий футбольний експерт Олег Федорчук.

федорчук

— Олеже Вікторовичу, з песимізмом чи оптимізмом ви чекаєте на старт «Дніпра-1» у Лізі чемпіонів?

— Насамперед від підопічних Олександра Кучера хотілося б бачити більш стійку в психологічному плані гру, а не так, як це було минулого сезону, коли колектив виглядав сирим, недосвідченим. Сподіваюся, що за останній рік «Дніпро-1» став вищим за класом.

Матчі на європейській арені у Лізі Європи та Лізі конференцій, гадаю, в цьому допомогли. Та й у чемпіонаті України дніпряни виграли конкуренцію у «Зорі» та «Динамо» в боротьбі за місце в ЛЧ.

— Нинішнього міжсезоння «Дніпро-1» залишило чимало легіонерів. Це мінус для колективу?

— Я не сказав би, що тон у грі команди задавали іноземці. Так, на флангах вони іноді становили конкуренцію. У чемпіонаті країни часом легіонери вистрілювали, проте «Дніпро-1» минулого сезону тримався на трьох китах (усміхається).

У захисті лідером був Олександр Сваток, в півзахисті – Олександр Піхальонок, а в атаці Артем Довбик. Є ще низка футболістів, які могли б взяти на себе роль лідерів.

Тому я не думаю, що відтік іноземців вплине на потенціал нинішнього «Дніпра-1».

— Проте до команди прийшли нові виконавці. Тому напрошується питання, чи встигнуть новачки влитися у колектив?

— Ось саме цей момент не дає можливості чітко прогнозувати, що може статися, оскільки зіграність – це такий елемент гри, для якого потрібен час. В офіційних матчах це має визначальне значення.

Зараз найболючіше місце у дніпрян, на мій погляд, це воротарська позиція. Що стосується захисної лінії, куди прийшло кілька футболістів – спочатку вони не будуть на перших ролях, оскільки кістяк залишився.

Але якщо порівнювати із суперником, то у «Панатінаїкоса», на мій погляд, склад більш стабільний. Хоча за рівнем виконавців команди є приблизно рівними.

Чи склад «Дніпра-1» відповідає загалом груповому раунду Ліги чемпіонів, куди команда прагне?

— Я чекав більшого посилення від дніпрян. Мені здається, що «Дніпро-1» намагався швидше залишитися на тому ж рівні, ніж стати сильнішим. Думаю, що треба було краще посилити фланги, але щось, певне, не вийшло.

— Зокрема немає заміни Артему Довбику…

— Згоден. Тим паче, що ця гойдалка з Довбиком теж грає свою роль. Це не дає можливості самому форварду бути у своїй тарілці, а тренерський штаб нервує ситуація, коли весь час треба думати про посилення атакувальної лінії…

— Яким буде ваш прогноз на перший матч «Дніпра-1» проти «Панатінаїкоса»?

— Великим мінусом для українських команд є те, що свої домашні поєдинки вони проводять поза рідними стадіонами. Це не вселяє надію сподіватися на стовідсотковий успіх у двоматчевому протистоянні.

«Панатінаїкос» – раціональна команда. Греки мають проблеми з реалізацією, однак команда мало пропускає, тому я схиляюся до результативної нічиєї. І це буде непоганим варіантом для «Дніпра-1». Ставлю на підсумковий рахунок 1:1 чи 2:2.

Прогнози експертів на матч «Дніпро-1» – «Панатінаїкос»

Прогнози експертів на поєдинки кваліфікації Ліги чемпіонів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт