Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Федорчук: «Луніну треба йти з «Реала»

Ярослав П'ятницький
В Іспанії відбудеться кубковий матч між мадридськими «Атлетіко» та «Реалом», у лавах якого може знову вийти на поле українець Андрій Лунін, котрий останнім часом зарекомендував себе у складі «вершкових» з найкращого боку. На цю тему портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з тренером і відомим футбольним експертом Олегом Федорчуком, який уважно стежить за іспанським чемпіонатом.

федорчук

— Олеже Вікторовичу, останнім часом найбільший інтерес для нас викликає чемпіонат Іспанії, в якому українці досить непогано себе проявляють – Довбик, Циганков, Лунін… Чи не так?

— Дійсно, зараз наші хлопці там виблискують. Це підштовхує до думки, що іспанська Прімера якнайкраще підходить для адаптації українців у європейському футболі. Мені складно назвати приклади, за винятком Андрія Шевченка, який був зіркою в Італії. Усі інші чемпіонати для українців виходять не такими яскравими.

Так, багато наших футболістів виступали і виступають в Англії, але вони знаходяться не на перших ролях, як той же Циганков чи Довбик. Мені здається, стиль іспанських клубів нам більше підходить.

— Продовжуючи про Андрія Луніна. Голкіпер на своєму місці у мадридському «Реалі»?

— Варто сказати, що поява Луніна в «Реалі» була для всіх несподіванкою, оскільки він лише заграв на високому рівні у «Дніпрі» та «Зорі», йому ще не було 20-ти років. Мало є прикладів, коли в такому віці переходять до одного з найкращих клубів світу. Польовому гравцеві легше – більше шансів, оскільки можна трохи й почекати.

Тоді ж як воротарська професія специфічна, тому що ротація голкіперів у порівняльному аналізі відбувається набагато рідше. Луніна «Реал» віддавав в оренду, але й там він мало грав. Найчастіше ми бачили його у матчах за юнацькі та молодіжну збірні України.

І цього сезону Андрій не так часто, як хотілося б, обіймає посаду номер один у «Реалі». Втім, він вибирається з цієї складної ситуації, адже, не маючи ролі основного воротаря мадридського гранда, кіпер перебуває на хорошому рахунку.

Так, Тібо Куртуа, котрий є основним, зараз відновлюється після травми. Але й Лунін сам чіпляється за цей шанс, отримуючи дивіденди за свою кропітку працю.

Однак тут питання: чи варто далі боротися за місце в основі, або ж шукати новий клуб? З огляду на те, що бельгійський воротар вже на підході до основи, можуть знову виникнути проблеми, оскільки саме Куртуа – номер один у «Реалі». Але й досвідчений Кепа, певен, не хоче здавати позиції.

Лунін, на мою думку, зараз капіталізує своє перебування у мадридському клубі. Тому для 24-річного українця настав час йти в іншу команду, аби мати повноцінну ігрову практику. Наскільки відомо, до Андрія є зацікавленість від авторитетних європейських клубів.

Центральною парою 1/8 фіналу Кубка Іспанії є «Атлетіко» «Реал».  Як вважаєте, Карло Анчелотті довірить місце Луніну в цьому поєдинку?

— Складно сказати. Знову ж таки, за відсутності Куртуа Анчелотті остаточно не визначився між Кепою та Луніним. Ймовірно, тренер віддасть перевагу іспанському воротареві, проте внаслідок вдалої гри проти «Барселони» у Суперкубку Іспанії наставник може знову довірити місце у воротах українцю.

З воротарською позицією не жартують – тут дуже важлива психологічна складова. Ми можемо тільки передбачати, а втім все залежить від тренувального процесу та рішення тренера.

Але якщо брати за усталеними правилами – то після такої феєричної перемоги в Ель Класіко у воротах має стояти Лунін.

Що стосується самого поєдинку, то «Реалу» буде дуже складно, оскільки «Атлетіко» на цю гру може потужно налаштуватися, враховуючи, що в чемпіонаті підопічні Дієго Сімеоне вже навряд чи зможуть поборотися за титул.

— Яким буде ваш прогноз на кубкове мадридське дербі?

— «Атлетіко» – прагматична команда. Так, бувають сплески видовищної гри, але це колектив з однією із найкращих оборонних ліній у Європі.

І все ж думаю, що «Реал», який перебуває у хорошому фізичному та моральному стані, переможе в один м’яч. І якщо Андрій Лунін буде у воротах, то нехай це буде 0:1 (усміхається).

Сергій Ковалець: «Хочу, щоб чемпіоном УПЛ став не «Шахтар» чи «Динамо»

Олег Федорчук: «Шахтарю» не пощастило із жеребом Ліги Європи, шанси – 40%»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт