Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Федорчук: «Шахтарю» не пощастило із жеребом Ліги Європи, шанси – 40%»

Ярослав П'ятницький
У штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи: суперником донецького «Шахтаря» на цій стадії змагань буде «Марсель». Про перспективи «гірників» у протистоянні з французами порталу «Рейтинг Букмекерів» розповів тренер та відомий футбольний експерт Олег Федорчук.

федорчук

— Для наших команд лютий і березень – це завжди складне випробування, — зазначає Федорчук. — Найчастіше ми можемо сподіватися на успішний виступ, якщо у суперники потрапляють клуби з країн зі схожими кліматичними умовами, в яких теж взимку довга перерва. Тому матчі з італійськими, іспанськими чи французькими клубами ставали проблемою.

В останні 10-15 років французький футбол працює над вирощуванням молодих футболістів, тільки «ПСЖ» стоїть окремо. Клуби зациклені на тому, щоб засвітити своїх виконавців через єврокубки та вигідно продати.

«Марсель» – це яскравий представник атлетичного футболу (що для нинішнього «Шахтаря» не зовсім підходить) із перспективною молоддю у складі.

Крім того, наш суперник представляє європейський топ-чемпіонат. Резюмуючи сказане, я вважаю, що донеччанам із жеребом все ж таки не пощастило.

— Тобто вам хотілося б, щоб «гірники» зіграли з азербайджанським «Карабахом» або чеською «Спартою»?

— Так, це було б добре. Гіпотетично ми сильніші за цих опонентів. Але це не означає, що «Шахтар» не має шансів у протистоянні з «Марселем».

Адже майже ніхто не ставив, що донеччани до останнього боротимуться за вихід у плей-оф Ліги чемпіонів. Я, наприклад, не сподівався, що «гірники» у своїй групі наберуть аж дев’ять очок.

Великі проблеми можуть виникнути у «Шахтаря», якщо підуть ключові виконавці. Я не виключаю, що серед таких буде Георгій Судаков. Це помітно послабить команду.

— Які шанси «Шахтаря» на загальний успіх?

— Чув різні версії, але я буду категоричніший: 60-40% на користь французів. Втім, у нинішній ситуації 40 відсотків – це досить багато…

Адже є ще один фактор, про який ми завжди забуваємо: українські команди не грають на своєму полі.

Сказати, що у Німеччині ми виступаємо, як вдома – це перебільшення. Реальний домашній стадіон завжди надає додаткову перевагу, а в наших клубів такого поки що немає.

— На прохід «Шахтаря» ви дали 40 відсотків. У чому вони полягають?

— Це досить пристойна гра середньої лінії, а також непоганий голкіпер. «Шахтар» має молоду команду, це завжди певна непередбачуваність.

Для того, аби зробити сенсацію, на першому місці стоїть воротар. Буває таке, що кіпер тягне все, що летить у рамку воріт. Цей сезон Дмитро Різник проводить на високому рівні, особливо у Лізі чемпіонів.

Також плюс в тому, що у наставника «Шахтаря» Маріно Пушича буде більше часу для вивчення команди і, відповідно, підготовки до цих матчів. Після зимової перерви ми й зрозуміємо, що то за тренер.

Букмекери вважають «Марсель» фаворитом проти «Шахтаря» в плей-оф Ліги Європи

Жеребкування плей-оф Ліги чемпіонів: букмекери виставили коефіцієнти

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт