Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергій Ковалець: «Хочу, щоб чемпіоном УПЛ став не «Шахтар» чи «Динамо»

Ярослав П'ятницький
Нещодавно завершилася перша частина сезону в українській Прем’єр-лізі з футболу. Проміжні підсумки нашого чемпіонату портал «Рейтинг Букмекерів» підбив з колишнім півзахисником збірної України Сергієм Ковальцем.

ковалець

— Сергію Івановичу, що загалом ви можете сказати про першу частину сезону УПЛ?

— Наразі у турнірній таблиці цікаве становище, оскільки на чемпіонство претендує аж п’ять команд. Впевнений, що навесні на нас чекає захоплива боротьба.

Особисто мені хочеться, аби в УПЛ був несподіваний чемпіон – не «Шахтар» чи київське «Динамо».

— Виступ «Кривбасу» та «Полісся» можна віднести до сенсацій?

— Безперечно. Не маючи футболістів високого рівня, Юрій Вернидуб та Юрій Калитвинцев будують команди. Саме колективні дії у криворіжців та житомирян знаходяться на хорошому рівні. Інше питання, що «Кривбас» і «Полісся» не мають досвіду боротьби за найвищі місця.

Але нічого, колись треба починати (усміхається). Тут також важливо, щоб арбітри відпрацювали без помилок. Хочеться бачити справжнього чемпіона.

— «Ворскла», «Олександрія», «Зоря» – це ті команди, які минулого сезону виборювали єврокубкові місця, а зараз не можуть похвалитися результатом. В чому причина?

— У «Зорі» трапилася тренерська метушня, також команда виступала в єврокубках. Складно показувати гру та результат, коли кожен наставник бачить усе по-своєму.

В «Олександрії» ж змінився вектор розвитку. Ми пам’ятаємо, що в них завжди була досвідчена команда, яка навіть ставала бронзовою призеркою чемпіонату. Зараз в колективі багато молоді, і потрібен певний час, щоб вийти на більш високий рівень.

«Ворсклі», на мою думку, завжди трохи не вистачає стабільності, але при цьому полтавці продовжують бути грозою авторитетів. Минулого сезону, здавалося, що їм не світить попадання до єврокубків, але команда таки застрибнула на підніжку останнього вагона…

Як на мене, то ці три команди другу частину чемпіонату проведуть на хорошому рівні.

— «Динамо» поки що не вражає, чи не так? Рано вилетіли з єврокубків, посідають п’яту сходинку в таблиці, хоча й мають декілька матчів у запасі…

— Погоджуюся. Нинішнього сезону «біло-сині» поки не хватають зірок з неба. Напевно, футболісти не витримали тиску з боку авторитетного Мірчі Луческу. Залишається сподіватися, що Олександру Шовковському вдасться зняти цю напругу.

Поки у нового наставника це виходить – «Динамо» здобуло чотири перемоги поспіль і за втраченими очками зараз нарівні із «Шахтарем».

Багато буде залежати від того, як кияни підготуються до офіційних матчів під час зимової паузи.

— А що ви думаєте стосовно гри та результатів донецького «Шахтаря»?

— Ніколи не подумав би, що в «Шахтарі» так часто змінюватимуться наставники. До цього клуб завжди робив послідовні кроки. Мені незрозуміло, чому в міжсезоння команду залишив Ігор Йовічевіч, чому «гірників» очолив Патрік ван Леувен, у якого так і не склалося на чолі чинного чемпіона. І тепер маємо чергового тренера – Маріно Пушича.

Тому «Шахтар» певною мірою мене здивував. Проте донеччанам необхідно віддати належне. Менеджмент клубу чудово попрацював у плані того, що в Гамбурзі на їхніх домашніх матчах у єврокубках стадіон завжди був практично заповнений. Та й сама команда показала гарний результат в Лізі чемпіонів.

Тепер будемо підтримувати «помаранчево-чорних» у Лізі Європи – щоб вони заробили якнайбільше очок в таблицю коефіцієнтів для України.

А в УПЛ, як і раніше, все знаходиться в руках «Шахтаря». Але як вони використають свій потенціал навесні, знову-таки, залежатиме від зимової підготовки.

— Чи цікавий наш чемпіонат в тому плані, що дві команди вилітають, а ще дві проведуть перехідні матчі з колективами першої ліги?

— Думаю, що так. У нинішній нестабільній ситуації це, напевно, поки що оптимальний варіант.

При цьому потрібно завжди йти на діалог представникам клубів, Прем’єр-ліги, шукати найкращі варіанти для сьогоднішніх реалій, аби не втратити те, що ми маємо зараз.

— Спробуєте спрогнозувати першу трійку команд УПЛ за підсумками цього сезону?

— Не робитиму цього тільки тому, що поки невідомо, в якому вигляді і стані суперники підійдуть до весняних матчів чемпіонату. Але, на мій погляд, боротьбу за чемпіонство поведуть п‘ять команд – «Кривбас», «Дніпро-1», «Полісся», «Шахтар» та «Динамо».

І ця боротьба буде продовжуватися до останнього туру. Так, у «гірників» та «динамівців» більше досвіду подібних баталій, і вони все одно залишаються фаворитами серед перерахованих колективів. Однак, знову ж таки, мені хотілося б, аби в українській Прем’єр-лізі цього сезону був незвичний чемпіон – це піде лише на користь нашому футболу.

Олег Федорчук: «Шахтарю» не пощастило із жеребом Ліги Європи, шанси – 40%»

«Динамо», «Шахтар», «Кривбас» та інші: БК виставили котирування на чемпіонство в УПЛ

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт