Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Федорчук: «Україна повинна проходити боснійців, але є деякі нюанси»

Ярослав П'ятницький
Після жеребкування плей-оф Євро-2024 стало відомо, що суперником збірної України у півфіналі стане команда Боснії та Герцеговини. Переможець зустрінеться вже з тріумфатором пари Ізраїль – Ісландія. Чого можна очікувати від «синьо-жовтих» у протистоянні з боснійцями? Портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з відомим тренером і футбольним експертом Олегом Федорчуком.

федорчук

— Олеже Вікторовичу, нашим суперником є збірна Боснії та Герцеговини. Які ваші враження?

— Якщо брати статистику та різні рейтинги, то збірній України з жеребом пощастило. Вельс, Польща, Фінляндія з іншої сітки будуть сильнішими від Боснії, Ізраїлю та Ісландії.

На мою думку, у боснійців зараз криза. Це не та збірна, яка була два-три роки тому. Підтвердженням тому є їхній виступ у відбірковому турнірі, де команда посіла п’яте місце із шести учасників, пропустивши вперед ті ж Ісландію, Люксембург, Словаччину, не кажучи вже про Португалію.

Якщо навесні збірна України збереже кадровий, а особливо енергетичний потенціал – то з виходом до фіналу плей-оф у «синьо-жовтих» не повинно виникнути проблем.

— Навесні у збірної України справи зазвичай йдуть не так добре, як, наприклад, восени…

— Згоден, найчастіше березень для нас не завжди був вдалим. Проте настав час ламати ці стереотипи. Так, був період, коли практично всі футболісти збірної виступали у чемпіонаті України, але зараз ситуація набагато змінилася.

У поєдинку з Італією в стартовому складі вийшло семеро «іноземців», і навесні їх може навіть побільшати… Єдина наша проблема, що тренер має досить обмежений вибір виконавців. Не ображаючи футболістів, ми маємо основний кістяк з 15-16 гравців. Є навіть позиції, де немає конкуренції. Тому дуже важливо, щоб до весняних поєдинків плей-оф команда підійшла без кадрових втрат.

Втім, я з оптимізмом дивлюся у майбутнє. Мені імпонує робота Сергія Реброва: все проходить без пафосу, чітко, злагоджено та професійно.

Я не побачив жодного провального матчу при цьому наставнику, а останню гру з Італією відзначила уся Європа. Була рівна гра на рівні європейської топ-збірної.

У мене донька живе в Італії, і її чоловік-італієць розповідав, що там усі шоковані від рівня гри збірної України. Це говорить про якісну роботу тренерського штабу нашої команди.

— Якими є у відсотках шанси збірної України на вихід до фіналу плей-оф Євро-2024?

— Тут є декілька параметрів, за якими можна судити про шанси на успіх. Українські футболісти щонайменше втричі дорожчі за гравців Боснії та Герцеговини.

У нас молодша команда, але більш досвідчена, а це великий плюс.

Зрештою не забуваємо про тренерський чинник – Сергій Ребров вже набрався неабиякого досвіду. Я не скажу, що він є елітним тренером, але наближається до цього.

І я вже не говорю про відбіркові групи ЧЄ-2024, де «синьо-жовті» зіграли внічию з Англією та Італією, а боснійці можуть похвалитися хіба що двома перемогами над Ліхтенштейном та однією звитягою проти Ісландії. Тож у цій парі я ставлю 60-40% на користь збірної України.

Жеребкування плей-оф Євро-2024 для збірної України: букмекери вже виставили коефіцієнти

Євро-2024: букмекери назвали фаворитів та оцінили шанси збірної України

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт