Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Федорчук: «Україна переможе Боснію після основного часу»

Ярослав П'ятницький
Найближчого четверга, 21-го березня, збірна України на виїзді проведе півфінальний матч плей-оф кваліфікації Євро-2024 проти команди Боснії та Герцеговини. Про перспективи «синьо-жовтих» у цьому протистоянні портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з відомим тренером і футбольним експертом Олегом Федорчуком.

федорчук

— Олеже Вікторовичу, які ваші очікування від майбутнього поєдинку збірної України проти Боснії та Герцеговини?

— Це в буквальному значенні слова кубковий матч, буде дуже важка гра. Зустріч відбудеться на полі боснійців, за підтримки місцевих уболівальників, тож господарі будуть дуже мотивовані. Цей аспект може компенсувати відставання у класі нашого суперника.

Мені, до речі, незрозуміло, чому місцем підготовки збірної України до цього поєдинку було обрано Іспанію. Так, там хороша погода, але в Боснії буде по-іншому, там клімат більше схожий на український. Повторюся що, для «синьо-жовтих» ця гра буде дуже складною.

— На папері ми сильніші?

— Безперечно. Збірна Боснії та Герцеговини – більш вікова команда. Так, там є зірки, але вони вже на заході своєї кар’єри: Міралему П’яничу майже 34 роки, Едіну Джеко – 38.

Якби це був матч відбіркового турніру, то за результат я не переживав би. Але тут все вирішиться в одній грі, настрій виходить мало не на перше місце.

Чи є у вас певні побоювання, ніби щось може піти не так?

— На відміну від минулої осені, коли ми зустрічалися з Італією, усі наші легіонери були на ходу, з ігровою практикою. Зараз у цьому плані присутній певний спад. Ми ж бачимо, що Олександр Зінченко випав на місяць, мало ігрового часу в Михайла Мудрика (не беручи до уваги останній кубковий матч в Англії, де вінгер відіграв 80 хвилин), також спад у Артема Довбика, що не можна не помітити.

Крім того, точно невідомо, у якому стані знаходиться Віктор Циганков після травми. Мало грають Роман Яремчук, Руслан Маліновський…

Вся група футболістів, на яких тримається основа, наразі не вражають. Єдиний, хто постійно у грі – це захисник «Борнмута» Ілля Забарний, а також з воротарями ми не маємо проблем…

До речі, є питання і щодо опорної зони: Тарас Степаненко після травми, а Сергій Сидорчук, виступаючи за скромний клуб Бельгії, теж не завжди у складі. Може, Сергій Ребров і ризикне – поставить Володимира Бражка, який останнім часом виглядає солідно. Тим паче півзахисник має міжнародний досвід гри у складі молодіжної збірної країни.

— Про воротарів. На вашу думку, кого поставить Сергій Ребров?

— Будь-який тренер намагається віддавати перевагу тому голкіперу, хто має зіграність із захисниками. Якщо логічно вибудувати ланцюжок – пост номер один повинен посісти Анатолій Трубін, який менше схильний до психологічного тиску.

Андрію Луніну зараз непросто, навколо його персони дуже багато непотрібних розмов – то він йде з «Реала», то залишається. Подібні вкидання з боку преси також впливають на моральний стан футболіста, хоча голкіпер зараз у гарній формі.

— Збірна України намагатиметься діяти першим номером?

— Думаю, що обидва суперники не відмовилися б грати другим номером, у кубкових матчах це робити легше. Для домінування потрібна зіграність, чим ми поки що похвалитися не можемо, оскільки наша команда не збиралася чотири місяці.

Вважаю, що ніхто не намагатиметься вигадати щось неординарне. Важливо інше – хто нав’яже свій сценарій.

Для боснійців це гра у вертикальний футбол, адже їхні футболісти вищі за наших, вони краще діють на другому поверсі. Можливо, це змусить підопічних Сергія Реброва контролювати м’яч, і тут головне не помилятися на своїй половині поля.

— У таких протистояннях має значення тренерський досвід?

— Це завжди має значення, але переважно на довгій турнірній дистанції, тоді ж як зараз все вирішиться в одній грі. Важливо, щоб не провалилися ключові позиції, а саме воротарська і центральні захисники.

Якщо оборона зіграє надійно – попереду шанс забити буде обов’язково. Можна згадати матч зі Швецією на Євро-2020, або той самий поєдинок з Італією. Тоді італійці домінували, хоча наприкінці гри саме ми могли вирвати перемогу, але арбітр побоявся призначити 11-метровий удар, коли сфолили на Мудрику.

— Яким буде ваш прогноз на матч Боснія та Герцеговина Україна?

— Є віра у те, що ми виграємо. Як це буде? Вважаю, що основний час завершиться з рахунком 1:1.

Перемогу «синьо-жовті» здобудуть або в додатковий час, або у серії пенальті. У нашої збірної лава запасних – сильніша, а також краща воротарська позиція.

Конкурс до матчу Боснія і Герцеговина – Україна: 1000 грн на карту!

Прогнози інших експертів на поєдинок плей-оф Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт