Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Федорчук: «Ця збірна України може дістатися фіналу чемпіонату Європи»

Ярослав П'ятницький
Молодіжна збірна України проведе свій третій матч у фінальному турнірі Євро-2023 (U-21) – проти іспанців. В перших двох поєдинках підопічні Руслана Ротаня по черзі обіграли Хорватію (2:0) і Румунію (1:0). Про свої очікування перед грою з Іспанією, яка теж здобула дві перемоги, а також враження від виступів української молодіжки порталу «Рейтинг Букмекерів» розповів тренер і відомий футбольний експерт Олег Федорчук.

федорчук

— Олеже Вікторовичу, хотілося б почути вашу думку про перші два матчі молодіжної збірної України на чемпіонаті Європи.

— Якщо чесно, то команда виступає краще, ніж очікувалося. Була цікава гра у середині поля, дуже активні фланги. Дивно, наскільки гарно зіграв Сич, особливо у другому поєдинку, та й Вівчаренко не відставав.

Єдине чого хотілося – то це яскравіших дій з боку центральних нападників. Також надвпевнена гра Анатолія Трубіна дає нам надію на те, що цій збірній під силу дістатися фіналу турніру.

— Останній матч у групі для нас проти Іспанії, обидві команди вирішили свої завдання щодо виходу до плей-оф. Наскільки важливо для «синьо-жовтих» посісти перше місце?

— Історія свідчить про те, що обирати суперника на матчі плей-оф не дуже правильно. Тим паче, що поєдинки в нашій групі йдуть раніше, ніж у квартеті D, на який виходять іспанці та українці. Думаю, що основна стратегія буде побудована на тому, щоб не втратити (через травми або дискваліфікації) гравців перед матчами на виліт.

Гадати, хто з опонентів у якому стані перебуває – просто неможливо. Наразі жодна команда на цьому турнірі не провела дві гри на одному рівні, що стосується й збірної України. Якщо ми забиваємо переможний гол за кілька хвилин до кінця зустрічі – це свідчить про те, що не все так добре.

Потенційних суперників треба вивчати, але не гадати. Наша збірна не так часто виступає на великих турнірах, щоб обирати собі опонентів. Хай там що, але в молодіжних змаганнях не так багато стабільності, як у головних командах країни. Тому на таких форумах було, є та буде вдосталь непередбачуваності.

— Напевно, не хотілося б потрапити на збірну Франції, з якою ми маємо гіркий досвід протистояння у відбірковому турнірі чемпіонату Європи…

— Наскільки я пам’ятаю, традиційно для нас є кілька незручних футбольних країн. Насамперед це збірна Німеччини, а потім – Франція.

В останніх дуже атлетичні футболісти, а у поєднанні з їхнім високим рівнем технічного оснащення ця команда постає дуже серйозним суперником.

— Чого ви очікуєте від збірної України в останньому матчі групового раунду?

— Насамперед я чекаю серйозної боротьби у центрі поля. Наша зв’язка Бондаренко-Судаков має дуже пристойний вигляд. Хотілося б, аби підтягнувся Бражко, якому, на мою думку, у матчі з румунами не вистачало кондицій.

І знову ж таки хочеться більшого коефіцієнта корисних дій від наших форвардів, які, начебто, бігають багато, але індивідуально поки що мало чим запам`ятались.

— Яким буде ваш прогноз на матч Іспанія – Україна?

— Мені здається, що буде нічия, яка влаштує обох опонентів. Іспанці у підсумку займуть перше місце в групі, але й «синьо-жовті» психологічно будуть задоволені, оскільки не матимуть поразки. Тому на чвертьфінал підопічні Руслана Ротаня вийдуть у гарному настрої.

Також я вважаю, що обидві команди берегтимуть гравців та водночас дадуть можливість відпочити виконавцям, на яких лягло максимальне навантаження у перших двох поєдинках турніру. Для тренерського штабу, як і для медичного, важливим є завдання розібратися, хто швидше відновлюється, а кому потрібен відпочинок. Не виключаю, що й іспанці прийдуть до такого рішення. Рахунок? 1:1.

Прогнози експертів на матч Іспанія – Україна

Прогнози експертів на поєдинки молодіжного Євро-2023

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт