Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Федорчук: «Проти Македонії збірна України не матиме легкої прогулянки»

Ярослав П'ятницький
У п’ятницю збірна України проведе матч відбіркового турніру Євро-2024 – суперником «синьо-жовтих» буде команда Північної Македонії. Щоб розраховувати на вихід до фінальної частини чемпіонату Європи підопічним Сергія Реброва вкрай небажано втрачати очки у Скоп’є. Своїми очікуваннями від поєдинку з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився тренер і відомий футбольний експерт Олег Федорчук.

Федорчук

— Олеже Вікторовичу, які ваші враження від дебюту Сергія Реброва біля керма збірної України в товариському матчі з Німеччиною?

— Сергій Ребров у моєму розумінні тренер, який не належить до емоційних, революційних спеціалістів, котрі хочуть чимось здивувати. Він абсолютно прагматичний, має добрий досвід клубної роботи в «Динамо», «Ференцвароші», «Аль-Айні». На мій погляд, до збірної новий тренерський штаб викликав усіх найсильніших футболістів.

Особисто я залишився задоволеним результатом та прагматичною грою збірної України проти Німеччини. У весняному матчі з тією ж Англією чомусь була обрана дещо складна тактика, а Ребров вибрав раціональний підхід – і це мало не принесло перемогу у грі з суперником, який сильніший за нас.

— Тепер на «синьо-жовтих» чекають офіційні поєдинки, перший з яких проти Північної Македонії. Які ваші очікування?

— Це буде дуже складна гра. Хочеш не хочеш, але згадується матч проти цієї збірної дворічної давнини на чемпіонаті Європи. Тоді «синьо-жовті» повністю програли другий тайм.

У нас є ахіллесова п’ята, коли в матчах зі слабшими суперниками виникають проблеми у варіативності тактики. Ми ще не настільки сильні, щоби впевнено грати першим номером.

Збірній України краще вдається діяти на контратаках. І як попередні наставники не хотіли б відійти від цієї тактики – ми повинні розуміти свій рівень.

— Наскільки сильно, на вашу думку, відрізнятиметься стартовий склад збірної України порівняно з грою в Бремені?

— Думаю, на один-два футболісти максимум. Вважаю, що це не торкнеться оборони, оскільки наставник не має особливо великого вибору. Захист це сегмент побудови гри, в якій зіграність має велике значення.

Тим паче, що й Олександр Тимчик непогано зарекомендував себе в поєдинку з Німеччиною. А ось у центрі поля можуть бути деякі перестановки. До речі, Олександр Зінченко це велика втрата для збірної.

Очевидно, що зараз збірній України категорично не можна втрачати очки у поєдинках із суперниками, які поступаються нам у класі…

— Абсолютно. Тут важливо, щоб не сталося недооцінки опонента.

Думаю, Північна Македонія доросла до такого рівня, що з нею рахуються усі. Вони мають декілька яскравих перемог, а її футболісти виступають у хороших європейських чемпіонатах.

Взагалі колишні югославські футбольні країни є вкрай амбітними. Повторюся, що легкої прогулянки збірна України не матиме.

— Яким буде ваш прогноз на цей матч?

— 1:2 на користь нашої збірної. Дуже хочеться позитиву, оскільки його не було після стартового поєдинку відбору з Англією, коли ми не могли перейти центр поля. Натомість гра з Німеччиною вселила впевненість.

В гарних кондиціях знаходиться Віктор Циганков, непогано виглядає Артем Довбик, Георгій Судаков, Тарас Степаненко. Ще б вгадати з одним футболістом, аби він доповнював – тоді все буде нормально.

Прогнози експертів на матч Пн Македонія – Україна

Прогнози експертів на поєдинки Ліги націй УЄФА

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт