Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Все про Вімблдон 2022: ставки, регламент турніру, розклад матчів, прогнози та коефіцієнти – Рейтинг Букмекерів

Ірина Пироженко
Вімблдон – єдиний турнір Великого шлему на траві. Десятки років організатори дотримуються суворих правил та традицій. Найтитулованіший тенісист Вімблдону – Роджер Федерер.

Все про Вімблдон 2022: ставки, регламент турніру

Регламент турніру

Вімблдон – найстаріший і найпрестижніший тенісний турнір із чотирьох турнірів Великого шлему. Щорічно проводиться на трав’яних кортах наприкінці червня – на початку липня на арені Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету в передмісті Лондона. Триває 2 тижні. Чинними чемпіонами є Новак Джокович та Ешлі Барті (завершила кар’єру).

Матчі в чоловічому одиничному та парному розрядах проводяться в п’ятисетовому форматі, а в міксті третій вирішальний сет – повноцінний, у той час, як на інших турнірах третім сетом є супер тай-брейк. З цього року у всіх розрядах під час рахунку 6:6 у вирішальному сеті проводиться тай-брейк до 10 очок.

Призові

У 2022 році призовий фонд Вімблдону виріс на 15% і становить 40 350 000 фунтів стерлінгів. Все завдяки тому, що турнір пройде з повною відвідуваністю, без серйозних обмежень, як, наприклад, в часи активної фази пандемії коронавірусу. 

Розподіл призових в одиничному розряді Вімблдону-2022 (ATP та WTA) виглядає наступним чином:

Призові Вімблдону 2022

Учасники Вімблдону 2022 

Турнірна сітка Вімблдону вміщує в себе 128 гравців в одиничному розряді, 64 пари в парному розряді і 48 пар в міксті (чоловік + жінка). В одиничному розряді тенісисти займають місця в турнірній сітці відповідно до їх рейтингу. Перші 32 гравці (в рейтингу ATP та WTA) – отримують номер посіву. Це означає, що найсильніші гравці не можуть перетинатися на перших етапах турніру. До прикладу, сіяні під першим і другим номером не можуть зустрітися раніше фінального поєдинку. Тенісистам з невисоким рейтингом організатори змагання надають вайлд-кард*. Цьогорічний список учасників виглядає так: чоловіки; жінки.

* Вайлд-кард — запрошення спортсмену чи команді взяти участь у змаганнях, яке надається організаторами поза рейтингом та вибірковими змаганнями.

Які є особливості ставок на Вімблдон 2022? 

Звичайно, найбільш успішно на трав’яних кортах виступають гравці з сильною подачею, потужними ударами, і ті, що надійно грають у біля сітки. Ключовою є специфіка покриття: м’яч має низький відскок і потребує моментальної реакції гравця. Також м’яч може відскочити в будь-яку сторону, це важко передбачити. Тому можна звернути увагу на ставки по ейсах та вінерсах. 

Ставки проти профільних ґрунтовиків. Такі гравці зазвичай дуже мало проводять часу на траві, можливо навіть до десятка матчів за всю кар’єру. В таких матчах можуть бути розгромні рахунки, тому варто придивитись до великих фор та тоталу менше.  

Тай-брейк – часте явище на траві. Класична ставка на матчі турніру Вімблдону є: Тай-брейк – так. Але букмекери чудово розуміють особливості цього покриття та зазвичай занижують коефіцієнти на таку подію. Краще ловити ставку в режимі live в конкретному сеті. 

Для того, щоб успішно конкурувати на траві – потрібен немалий досвід. Тому доволі часто молоді гравці провалюються на трав’яних турнірах, маючи в арсеналі потужну подачу та атакующий потенціал. А ось гравці з досвідом, які часто виступають в ролі аутсайдера, демонструють високий рівень гри, швидко обробляють м’ячі. Чітко видно цю різницю в особистих зустрічах між такими спортсменами: молодим прогресивним тенісистом та віковим суперником з досвідом. Букмекери виділяють фаворитом молодого гравця, тому цим можна користуватись в деяких поєдинках.

Хто виграє Вімблдон 2022: прогнози та ставки на переможця

Букмекерська контора 1хBet на цей момент пропонує наступний список фаворитів в чоловічому турі та коефіцієнти на потенційного переможця:

Новак Джокович – 1.25

Рафаель Надаль – 4.50

Нік Кіргіос – 8.00

Кемерон Норрі – 21.0

Однозначно Джокович (6-кратний чемпіон Вімблдону) очолює список потенційних переможців. Варто зазначити, що сербський тенісист виграв три останні турніри на арені Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету в передмісті Лондона (2018-2019, 2021). Зараз Новак в оптимальній формі, с кожним поєдинком на траві він грає впевненіше. Такий результат говорить, що серб у повному порядку і все-таки букмекери нині не переоцінюють шанси на перемогу третьої ракетки світу.

Що стосується потенційних переможців у WTA турі. Букмекер 1xBet вважає, що на даний момент найбільші шанси на перемогу у туніски Онс Жабер:

Онс Жабер – 2.00

Сімона Халеп – 2.70

Аманда Анісімова – 7.00

Олена Рибакіна – 8.00

Серед жінок був також явний фаворит – це тенісистка з Польщі Іга Швьонтек, але вона вибула в  1/16 фіналу, програла Алізе Корне. Іга домінує в турі з початку року та має круті результати (вела серію із 37-ми перемог).

Розклад матчів Вімблдону 2022

На офіційному сайті Вімблдону регулярно оновлюється інформація щодо розкладу матчів.

Шанси українців на Вімблдоні 2022

В основній сітці Вімблдонського тенісного турніру Україну представляли Калініна, Ястремська, Костюк і Цуренко. Станом на зараз Україна залишилася без своїх представників на Вімблдоні в одиничному розряді. 

Цуренко – єдина українка, яка дійшла до третього кола Вімблдону-2022 в одиничному розряді. Леся програла суперниці з Німеччини Джулі Ніємайєр з рахунком (4:6; 6:3; 3:6). До цього Цуренко вибила з турнірної сітки землячку Ангеліну Калініну в трьох сетах. Ястремська вилетіла з першого раунду, а Костюк – з другого. 

Українська тенісистка в парному розряді Людмила Кіченок, в дуеті з Оленою Остапенко, пробилася до чвертьфіналу парного розряду ТВШ. Тому будемо спостерігати далі за успіхами нашої землячки. 

З чоловіків до основної сітки не пройшов жоден. Віталій Сачко покинув турнір на першому етапі кваліфікації, а Ілля Марченко – в другому колі. Денис Молчанов не пройшов далі першого етапу основної сітки Вімблдону, грав в парі з казахським тенісистом Андрієм Голубєвим.

Найкращі букмекери для ставок на Вімблдон 2022

Кожен гравець вважає найкращою ту букмекерську контору, в якій грає сам.  Проте, якщо ти ще не обрав свого фаворита – «Рейтинг Букмекерів» з радістю допоможе. Тут ми зібрали найкращі букмекерські контори для гравців з України.

Що стосується безпосередньо ставок на Вімблдон. Наш рейтинг БК виглядає наступним чином:

В цей список увійшли букмекери, які пропонують гравцям високі коефіцієнти, широку лінію ставок на теніс та мінімальну маржу. 

Де дивитися матчі Вімблдон 2022: онлайн-трансляції та канали

Матчі показуватимуть: Паріматч та офіційний ютуб канал Вімблдону.

Історія знаменитого Вімблдонського тенісного турніру

Перший в історії турнір Вімблдон відбувся у 1877 році, перемогу в якому здобув британець Спенсер Гор. Цікавий факт: змагання було організоване в цілях збору коштів на ремонт газонокосарки. Тоді змагалися лише любителі. З 1968 року на турнір почали допускати й професіоналів. У тенісі стартувала так звана – Відкрита ера, першими тріумфаторами якої стали – австралієць Род Лейвер та американка Біллі Джин Кінг.

З того часу на трав’яних кортах Всеанглійського клубу вже як півтора століття виявляють найсильніших тенісистів світу. Бо трава – найскладніше покриття, на якому потрібно грати максимально сконцентровано, потужно та швидко. Абсолютним рекордсменом за кількістю перемог на Вімблдоні є Роджер Федерер, який у 2017 році виграв свій восьмий титул і став найтитулованішим спортсменом Вімблдона всіх часів.

В 2007 році організатори впровадили систему Hawk-Eye. Ця система розроблена компанією Roke Manor Research та вперше протестована в реальних умовах у 2001 році. Висока вартість та складність в експлуатації дозволяє застосування Hawk-Eye лише на великих змаганнях. З 2017 року розпочалася експлуатація нового покоління системи в тенісі, що дозволяє повністю відмовитися від лінійних суддів.

* Hawk-Eye (Хок-ай або Яструбине око) – це спеціальна електронна система, яка визначає точне місце контакту м’яча з поверхнею корту. 

2022 рік став важливим в історії Вімблдону, оскільки AELTC* святкує 100 років з дня відкриття Центрального корту на Черч-роуд. Центральний корт був збудований 26 червня у 1922 році. Він має дах, що повністю закривається за 10 хвилин в дощову погоду. Важить дах – 3 000 тонн, а його площа становить 5 200 м2 у розгорнутому стані. 

*AELTC (Всеанглійський клуб або Вімблдонський клуб) – приватний спортивний клуб, розташований в лондонському передмісті Вімблдон в Англії.

Традиції: в чому особливості трав’яного ТВШ 

Здається, що єдиний із чотирьох турнірів Великого шлему – Вімблдон, витканий із традицій, які додають йому особливої родзинки.Тому зовсім не дивно, що організатори так суворо дотримуються всіх правил: від дрес-коду, де все розписано до кольору спідньої білизни, до певної висоти трави на корті, яка має становити рівно 8 міліметрів. 

Колір турніру

Традиційними кольорами Вімблдону є зелений та фіолетовий, а от форма тенісистів має бути білою (кремовий та майже білий не допускаються). Дозволяється кольорове оздоблення по краю коміра і рукава (не ширше 1 см). Регламенту мають відповідати також взуття, аксесуари, шкарпетки та навіть спідня білизна. Жодний інший турнір Великого шлему не має такого суворого кодексу одягу. 

Та Вімблдон солідарний з українським народом і цього року організатори дозволили носити жовто-блакитні стрічки, в підтримку України. Цим вже скористалися Леся Цуренко та перша ракетка світу Іга Швьонтек. Вімблдон  – перший великий турнір, який наклав жорстокі санкції на представників країни-агресора і не допустив росіян та білорусів до змагань.

Що їдять на Вімблдоні та як втамовують спрагу

Полуниця й вершки – традиційні ласощі на Вімблдоні. Щороку протягом двох тижнів продається приблизно 62 000 фунтів полуниці й 1 540 галонів вершків. Полуницю для турніру вирощують із розмахом, а 2020-го року виростили більше, ніж потрібно. Через пандемію коронавірусу надлишки полуниці пустили на джем і направили до благодійних організацій. 

Крім полуниці, Вімблдон просто тоне в крюшоні* Pimm’s. Сюди додають шматочки свіжого огірка, полуниці, часточку яблука або апельсину, також м’яту, і все це доповнюють лимонадом. В спеку цей напій дуже освіжає. Якщо порахувати, то за два тижні турніру гості вживають: 

  • 166 000 порцій полуниці та 10 000 літрів вершків; 
  • 320 000 келихів крюшона «Pimms»; 
  • 29 000 пляшок шампанського «Lanson»; 
  • 62 509 літрів розливного пива «Stella Artois» і «Wimbledon».

*Крюшон – це холодний алкогольний напій середньої міцності, що складається з суміші вина, лікеру або сиропу та різних фруктових соків.

Багаторазові чемпіони Вімблдону 

Вімблдон 2022 Рекорди

Після завершення ери домінування Серени Вільямс, Вімблдон вигравали чотири різні тенісистки:

  • 2017 – Гарбіньє Мугуруса
  • 2018 – Анжеліка Кербер
  • 2019 – Сімона Халеп
  • 2020 – пандемія коронавірусу COVID-19
  • 2021 – Ешлі Барті

Серена виграла сім титулів на Вімблдоні,  а це більше, ніж у будь-якої тенісистки в жіночому турі. У разі ще однієї перемоги – американка зрівняється з рекордною кількістю перемог Роджера Федерера (8 титулів).

Чи будуть глядачі та де придбати квитки на матчі Вімблдонського турніру? 

Є декілька варіантів стати глядачем на Вімблдон, хоча це не так і просто. Частина квитків (приблизно 10%) поширюється серед членів клубу, спонсорів, учасників, гостей турніру та обслуговуючого персоналу. Вболівальники, які хочуть купити квитки через інтернет, можуть зареєструватися на сайті ticketmaster.co.uk (на інших сайтах можна потрапити в шахраїв), а потім щасливчиків рандомно вибирає комп’ютер. 

Крім цього, під час турніру в «Ticketmaster» (онлайн) щодня продається кілька сотень квитків на наступний день. Надійним способом також є черга в касу «AELTC» (з 9:00 до 17:00 по місцевому часу). Охочі придбати квиток займають чергу з вечора, іноді черги досягають відстані, яка вимірюється в кілометрах. Таких черг немає ні на одному іншому тенісному турнірі.

На яких ТБ каналах будуть транслювати матчі

Другий рік підряд матчі Вімблдона транслюються телекомпанією Setanta Sports, де в пріоритеті українські гравці. В цьому році Setanta Sports запустила власну платформу і транслює матчі змагання з кожного корту.

Де знайти прогнози на матч Вімблдону 2022

Актуальні прогнози на Вімблдон протягом усього двотижневого змагання шукайте тут. Ставки на матчі Вімблдону відрізняються широкою лінією, не марнуйте час, читайте експертів та грайте разом з ними. Новини та огляди знаходяться у відповідному розділі нашого сайту.

Хто виграє «Вімблдон»? Букмекери оцінили шанси Надаля, Джоковича, Серени Вільямс та чотирьох українок

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт