Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Віктор Грачов: «Для «Шахтаря» перемога в один м’яч буде гарним підсумком у грі з «Марселем»

Ярослав П'ятницький
Найближчого четверга, 15-го лютого, «Шахтар» відновить участь у єврокубках нинішнього сезону. Суперником української команди на стадії 1/16 фіналу Ліги Європи стане «Марсель». Про перспективи «гірників» у першому матчі проти французької команди порталу «Рейтинг Букмекерів» розповів колишній нападник «Шахтаря» Віктор Грачов.

грачов

— Вікторе Олександровичу, матч із «Марселем» у Лізі Європи буде першим офіційним для донеччан цього року. «Гірникам» буде складно подвійно?

— Ця проблема виникала завжди, оскільки на цей час наш чемпіонат перебуває на паузі. Це залежить від головного тренера, як він зможе підвести підопічних до таких протистоянь.

Якщо Марино Пушичу вдасться зробити так, аби команда перебувала у хорошому функціональному стані – то немає значення, коли грати. Хоча, звісно ж, складно протистояти будь-якому супернику, в якого чемпіонат у розпалі.

«Шахтарю» вдалося зберегти всіх своїх ключових виконавців. Ми зможемо побачити ту команду, яку часом бачили восени?

— Про потенціал «гірників» з товариських матчів говорити непросто, оскільки під час спарингів йде постійна ротація. Якщо ж відштовхуватися від «Шахтаря» осіннього зразка, то шанси на загальний успіх у нашої команди, на мою думку, непогані.

До того ж марсельський «Олімпік» – ненайгірший варіант, який міг бути. Французька команда на сьогодні не є грандом європейського футболу, це середняк свого чемпіонату.

Я не сумніваюся, що «Марселю» буде вкрай непросто у грі із «Шахтарем».

— Французький колектив зараз у кризі?

— Складно сказати, чи команда перебуває у кризі, чи має невеличкий спад. Як показують результати, нинішній стан нашого суперника далекий від найкращого.

Якщо я не помиляюся, то востаннє у чемпіонаті «Марсель» перемагав ще минулого року… Це знову підтверджує слова про те, що це далеко не найсильніший суперник для «помаранчево-чорних».

Звичайно, французи спробують обіграти «Шахтар», але їм не варто забувати і про те, щоб подбати про попадання в єврокубки на наступний сезон…

— Головна зірка «Марселя» – П’єр-Емерік Обамеянг?

— За іменем, думаю, так. Проте я не вважаю, що цьому нападнику треба приділяти особливу увагу.

Безумовно, від цього гравця можна чекати на неприємності, однак зараз це не той форвард, який був у дортмундській «Боруссії» та лондонському «Арсеналі».

— Українська команда знову зіграє домашній матч на нейтральному полі. Це на руку «Марселю»?

— Звичайно, на «Донбас Арені» донеччани були б вдвічі мотивовані. Втім, поза рідними стінами «гірники» грають вже майже 10 років, досягаючи високих результатів, тому не варто зараз акцентувати на цьому увагу.

Як підтвердили матчі Ліги чемпіонів, у Гамбурзі нас підтримують дуже гаряче, буде багато українських уболівальників… Тому я вірю, що хоч трохи, але «Шахтар» почуватиметься, немов удома.

— Яким буде ваш прогноз на цей поєдинок?

— Якщо говорити загалом щодо протистояння – то з огляду на всі нюанси думаю, що шанси суперників приблизно рівні. А у першому поєдинку поставлю на мінімальну перемогу «Шахтаря» з рахунком 2:1.

У цей час футбольного сезону перемога в один м’яч буде хорошим підсумком для «гірників», що стане непоганою перевагою перед матчем-відповіддю у Франції.

Конкурс до матчу «‎Шахтар» – «Марсель»: 1000 грн на карту!

Олег Федорчук: «Шахтарю» не пощастило із жеребом Ліги Європи, шанси – 40%»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт