Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В Кенії закликають ввести кримінальну відповідальність за договірні матчі

Олександр Дузь
Нещодавно керівник кенійського клубу «Зу» Кен Очієнг оприлюднив матеріали, які доводять зв’язок гравців та працівників клубу з організаторами договірних матчів. Це сколихнуло футбольну громадськість країни. В Кенії вкотре заговорили про необхідність введення кримінальною відповідальності за маніпуляції з результатами ігор. 
В Кенії закликають ввести кримінальну відповідальність за договірні матчі

В Кенії закликають ввести кримінальну відповідальність за договірні матчі

Договірні матчі в Кенії – вже звичне явище. Як і загалом на африканському континенті. Від підозрілих ігор потерпають не тільки другорядні ліги, а й кенійські Прем’єр-ліга та Суперліга.

На думку місцевих журналістів та футбольних функціонерів, «договірняками» займаються як внутрішні угруповання, так і їхні «колеги» з Азії та інших континентів. З кожним роком ситуація погіршується, що є небезпекою для розвитку футболу в країні.

Кенійці закликають владу звернути увагу на проблему та почати глибшу співпрацю Мінспорту зі службами безпеки та футбольними організаціями. Попри поточну відсутність в Кенії законодавства, яке стосується протидії маніпуляціям у спорті, для покарання винних можна використовувати стандартні положення щодо шахрайства.

Варто зазначити, що в багатьох країнах світу вже діють відповідні закони, а причетних до договірних матчів притягають до відповідальності. В тому числі й кримінальної. Наприклад, в Україні такий документ був підписаний за часів президентства Петра Порошенка.

Нагадаємо, клуб Кена Очієнга «Зу» нещодавно був покараний саме за договірні матчі. Команду перевели до третього за силою дивізіону країни. Однак кримінальної відповідальності футболісти та організатори змогли уникнути через відсутність відповідного законодавства у Кенії.  

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт