Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Україна має повторити досвід США щодо гемблінгу», – Вікторія Закревська

Ярослав П'ятницький
Заступниця голови Всеукраїнської Ради Гемблінгу з комунікаційних питань Вікторія Закревська ставить питання – чого не вистачає українському ринку азартних ігор, щоб повторити позитивний іноземний досвід. Йдеться зокрема про один зі штатів США – Пенсільванію.

«Україна має повторити досвід США щодо гемблінгу», – Вікторія Закревська

Вікторія Закревська у своєму блозі пише, що за минулий рік Пенсільванія встановила безліч нових рекордів у різних напрямках ринку азартних ігор, а загальний дохід штату від грального бізнесу досяг 4,73 млрд доларів.

За її словами, серед інших сорока восьми штатів, де азартні ігри дозволені та приносять дохід до бюджетів, у Пенсільванії – одна з найвищих плат за ліцензії. У цьому сенсі модель легалізації азартних ігор частково подібна до тієї, що обрана в Україні – висока вартість ліцензій.

Однак у Пенсільванії доходи ринку азартних ігор зростають, надходжень до бюджету стає дедалі більше, як і тих, хто хоче придбати ліцензію.

В Україні ж депутати не поспішають ухвалювати законопроєкт 2713-д про гармонізацію оподаткування гральної сфери, а отже, і охочих купити ліцензії та зазнавати збитків і ризиків у зв’язку з цим – зовсім не багато.

На думку Закревської, приклад Пенсільванії показовий тим, що сама по собі висока вартість ліцензій для операторів ринку не проблема, а їхні доходи залежать від інших параметрів.

Головне – це не розмір плати за ліцензію, а врегульоване оподаткування галузі та ефективне державне управління всією гральною сферою, а також боротьба з нелегальними організаторами азартних ігор. Висока вартість ліцензії та низькі податки або навпаки, але ніяк не високі податки з дорогою ліцензією.

Чому б і Україні не запозичити досвід США щодо залучення коштів до бюджетів різних рівнів від розвитку ринку гемблінгу? А надто з огляду на те, що перші успішні кроки в цьому напрямку зроблено.

Саме відстрочення врегулювання податкового питання для гральної галузі – той камінь спотикання, через який усе ще чути критику в бік реформи сфери азартних ігор», – написала Вікторія Закревська у своїй колонці на The Page.

Українцям розповіли, що необхідно знати перед участю в азартних іграх

«Близько 20 іноземних компаній планують вихід на український ринок азартних ігор», – голова UGC

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт