Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Українцям розповіли, що необхідно знати перед участю в азартних іграх

Ярослав П'ятницький
Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) на своєму офіційному сайті опублікувала для гравців спеціальну пам’ятку.
Українцям розповіли, що необхідно знати перед участю в азартних іграх

Українцям розповіли, що необхідно знати перед участю в азартних іграх

У КРАІЛ наголошують: перед початком гри люди повинні усвідомити, що участь в азартних іграх – це вид розваг, можливість отримати певні емоції. А виграш слід розцінювати як випадковий приз, але аж ніяк не спосіб заробітку.

Перш за все, гравці мають пересвідчитися, що організатор азартних ігор має відповідну ліцензію на право здійснення діяльності на території України. Наявність ліцензії свідчить про те, що організатори мають обов’язок вживати всіх заходів задля дотримання прав гравців.

Уся актуальна інформація про організаторів азартних ігор, які отримали ліцензію, є на вебсайті КРАІЛ (gc.gov.ua) у розділі Реєстри та переліки.

Обов’язковою умовою участі в азартних іграх є реєстрація гравця, яка передбачає ознайомлення із правилами участі в азартній грі та надання гравцем своїх персональних даних. З метою недопущення негативних наслідків участі в азартних іграх КРАІЛ затвердила Принципи відповідальної гри, які є обов’язковими для усіх організаторів азартних ігор.

Так, перед початком гри учасники мають право встановити особисті обмеження, а саме: ліміт та кількість ставок, граничні загальну суму та час гри.

Ігрова залежність (лудоманія) – це втрата гравцем самоконтролю, нездатність протистояти азарту або припинити гру. З метою її попередження та протидії організатори азартних ігор зобов’язані дотримуватися певних правил:

1) ідентифікація гравця та не допуск до гри осіб молодше 21 року, осіб, яким обмежено доступ до участі в азартних іграх та осіб, у яких виражена ігрова залежність;

2) інформування гравців про шанси на виграш, ознаки ігрової залежності та контакти, за якими можна отримати допомогу в боротьбі з ігровою залежністю.

Окрім цього, кожен може подати заяву відносно себе про самообмеження участі в азартних іграх на термін від 6 місяців до 3-х років, а також члени сім’ї гравця можуть подати заяву про обмеження участі в азартних іграх на термін до 6 місяців.

«Близько 20 іноземних компаній планують вихід на український ринок азартних ігор», – голова UGC

КРАІЛ приймає пропозиції щодо удосконалення «грального» закону

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт