Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Ukrainian Gambling Council провели дослідження ринку азартних ігор України

Олександр Дузь
Кілька десятків експертів, які представляють різні сфери діяльності: юристи, економісти, бізнесмени, державні діячі та політичні консультанти – проаналізували події першого року після легалізації гральної індустрії.
У Ukrainian Gambling Council провели дослідження ринку азартних ігор України

У Ukrainian Gambling Council провели дослідження ринку азартних ігор України

У межах проєкту «Індекс подій UGC», який був розроблений та запущений громадською організацією Ukrainian Gambling Council, у жовтні провели перше дослідження. За його результатами спеціалісти зробили висновок, що легалізація в Україні себе виправдала. Перехід на цивілізовану форму роботи у сегменті азартних ігор дозволив збільшити надходження до державного бюджету. Крім того, завдяки діяльності гральних компаній можуть розвиватися інші сфери економіки – готельний бізнес, IT, туризм…

Однак є й багато проблем, головною серед яких є робота нелегальних закладів. Вона гальмує розвиток ліцензованого бізнесу та негативно впливає на сприйняття гральної сфери населенням. На думку спеціалістів, тільки роботи МВС недостатньо. До процесу боротьби з нелегалами мають ширше долучатися ліцензовані компанії, Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей, громадськість.

Звернули увагу експерти, що взяли участь у дослідженні, й на питання оподаткування. Створення пом’якшених умов для бізнесу дозволить розширити кількість компаній, які легалізують свою діяльність. Від цього виграють всі: державний бюджет отримає додаткові гроші, а населення – робочі місця та безпечних операторів.

Загалом майже 65% респондентів, які пройшли опитування у межах дослідження, підтверджують необхідність ухвалення законопроєкту №2712-д з податковою ставкою для бізнесу на рівні 10%. Понад 82% експертів вважають цей документ актуальним.

Майже дві третини респондентів впевнені, що ухвалення законопроєкту №2712-д  дозволить гральному бізнесу працювати ефективніше. Близько 47% фахівців корупційних ризиків у документі не побачили. 60% експертів не побачили й проявів лобізму у проєкті закону.

Український регулятор представив ідентифікаційну картку гравця

VBET: «Отримання букмекерської ліцензії для нас – це лише питання часу»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 3
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт