Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Британії колишні беттори вийшли на вулиці із закликом припинити рекламу ставок на спорт

Владислав Стародубцев
Понад 300 колишніх бетторів та родичів осіб, у яких виявили гральну залежність, долучились до «Великого кроку» – акції, головна мета якої домогтися припинення реклами ставок на спорт.
У Британії люди вийшли на вулиці із закликом припинити рекламу ставок на спорт

У Британії люди вийшли на вулиці із закликом припинити рекламу ставок на спорт

Минулими вихідними в Об’єднаному королівстві відбулася хода, організована благодійниками з Gambling With Lives, у якій взяли участь сотні осіб. До заходу долучилися депутати, цілі сім’ї, що мають проблеми з гральною залежністю, колишні лудомани та небайдужі громадяни. 

Першочергово планувалося, що учасники акції у сукупності повинні подолати за суботу та неділю 1137 миль (1829 км – «РБ») – це відстань між командами з АПЛ та шотландської Прем’єр-ліги, що співпрацюють з букмекерськими компаніями. Втім, перевершити цей результат вдалося ще у перший день. 

Учасники акції закликали покласти край співпраці футбольних команд з гемблінг-компаніями, а також наголошували на необхідності припинення просування і реклами ставок на спорт та інших видів азартних ігор.  

Засновник руху Gambling With Lives Чарльз Річі втратив сина, на ім’я Джек, у 2017-му році, коли хлопець вирішив покінчити життя самогубством через залежність від ставок на спорт. У суботу містер Річі спершу завітав у Хіллсборо на стадіон команди «Шеффілд Венсдей», а у неділю чоловік вирушив на домашню арену «Шеффілд Юнайтед». 

Річі з товаришем біля арени «Шеффілд Венсдей»

Річі з товаришем біля арени «Шеффілд Венсдей»

А один з ініціаторів «Великого кроку», Джеймс Граймс, сам був на межі суїциду на тлі залежності від онлайн-ставок. 

«Беттинг зруйнував усі сфери мого життя і поступово позбавив мене усього, чого я досяг у молоді роки. Я втратив впевненість, у мене знизилася самооцінка, похитнулося психічне здоров’я і, зрозуміло, поменшало грошей», – розповідає 30-річний англієць, який протягом трьох останніх років бореться з безсонням. 

Граймс зазначає, що лудоманів, які бодай раз замислювалися про самогубство, – безліч. 

«Чимало людей, котрі цими вихідними вийшли на акцію, теж були за крок від суїциду. Я не зустрічав тих, хто зміг повністю вилікуватися від цієї залежності.

Стосунки футбольних клубів з гемблінг-компаніями токсичні і вводять в оману, позаяк вони уже призвели до повної нормалізації азартних ігор. 

Сьогодні діти, які дивляться Прем’єр-лігу, бачать рекламу азартних ігор. Цей фактор може завдати непоправної шкоди через 5 або 10 років. Це несправедливо – я не хочу дивитися футбол, за котрим спостерігаю задовго до того, як почав робити ставки, бо там є реклама брендів, з якими у мене асоціюється виключно шкода», – резюмував колишній беттор. 

Акція «Великий крок» була заснована два роки тому – тоді на вулиці Великобританії вийшли лишень 12 осіб. Цьогоріч долучився навіть 94-річний чоловік, який, щоправда, тільки вдома зміг підтримати ініціативу через стан здоров’я.

Нагадаємо, що наразі уряд Об’єднаного королівства вивчає доцільність внесення змін до закону «Про азартні ігри», оскільки чинна редакція датована 2005-м роком. Згідно з державною статистикою, на території острова близько 300 тисяч дорослих та 55 тисяч дітей вважаються проблемними гравцями. Три чверті клубів англійської Прем’єр-ліги мають контракти з компаніями зі сфери азартних ігор. 

Учасники акції

Учасники акції

Більше як 7 тисяч британців підписали петицію щодо заборони співпраці з гемблінг-компаніями та про заборону реклами азартних ігор під час футбольних матчів. Активісти незабаром планують відправити її у резиденцію прем’єр-міністра Бориса Джонсона. 

Раніше повідомлялося, що наземні букмекерські пункти Англії поновлять роботу у квітні. Підписуйтеся на «РБ» у Telegram та Instagram.

У Великобританії клубам можуть заборонити розміщувати логотипи букмекерів на футболках

Дві букмекерські компанії увійшли до трійки найбільших платників податків Великобританії

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт