Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Великобританії клубам можуть заборонити розміщувати логотипи букмекерів на футболках

Владислав Стародубцев
Влада Об’єднаного Королівства вивчає доцільність заборони співпраці спортсменів та команд з гемблінг-компаніями. Не виключено, що уже цьогоріч логотипи різноманітних букмекерських компаній можуть зникнути з футболок футбольних клубів Великобританії.
У Великобританії клубам можуть заборонити розміщувати логотипи букмекерів на футболках

У Великобританії клубам можуть заборонити розміщувати логотипи букмекерів на футболках

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон може наважитися підтримати ініціативу щодо заборони партнерства спортивних команд з представниками сфери азартних ігор, повідомляє The Times, посилаючись на власні джерела у резиденції 56-річного політика. 

Насамперед необхідність реформи грального бізнесу у контексті реклами зумовлена профілактикою поширення лудоманії серед населення Великобританії. Саме цей фактор може зіграти вирішальну роль під час ухвалення рішення Джонсоном. 

Якщо ж буде прийняти відповідне рішення, це буде найбільше державне втручання у рекламну сферу спорту з часів заборони співпраці з рекламодавцями, що представляли тютюнові компанії. 

Потенційна заборона партнерства з гемблінг-операторами завдасть найбільшої шкоди футболу, снукеру, дартсу, боксу і регбі. До прикладу, легенда снукеру Роні О’Салліван давно співпрацює з букмекерськими компаніями, а в АПЛ на футболках 8 з 20 команд розміщені логотипи беттингових партнерів: «Бернлі» (LoveBet), «Крістал Пелас» (W88), «Фулхем» (BetVictor), «Лідс Юнайтед» (SBOTOP), «Ньюкасл Юнайтед» (Fun88), «Саутгемптон» (Sportsbet.io), «Вест Хем» (Betway) і «Вулверхемптон» (ManBetX).

Така заборона призведе до того, що англійські клуби втратять щонайменше £110 млн спонсорських коштів. Цей факт може болюче вдарити по командах з Туманного Альбіоні, які переживають не найкращий фінансовий період через обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусної інфекції. 

Експерти зі спортивного маркетингу вважають, що ринок спонсорства може радикально змінитися, якщо уряд підтримає заборону розміщення логотипів компаній сфери азартних ігор. 

Найімовірніше, усе буде вирішуватися після підготовки звіту від Департаменту з питань діджиталізації, культури, ЗМІ та спорту (DCMS), який повинен бути представлений до початку осені. Торік у листопаді Англійська футбольна ліга (EFL) надіслала лист до DCMS, в якому рекомендувала не поспішати з рекомендацією на заборону партнерства клубів з гемблінг-компаніями. Водночас у EFL нагадали, що букмекерська компанія SkyBet регулярно виділяє кошти на боротьбу з гральною залежністю.  

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», компанії Bet365 і Betfred увійшли до трійки найбільших платників податків Великобританії. На двох – £764,3 млн податкових відрахувань. 

Британець зробив ставку на власне схуднення – чоловік скинув 32 кг і виграв ₴186 тисяч

У Британії стартувала масштабна освітня програма з азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт