Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Топ-5 сюрпризів для букмекерів в 2016 році

Рейтинг Букмекерів
2016-й рік ми запам’ятаємо як час яскравих і несподіваних сенсацій, що відбулися як в світі спорту, так і в політиці. Букмекери і гравці запам’ятають цей рік надовго. Практично кожна важлива подія закінчувалося або супроводжувалася сюрпризами, зокрема, вибори президента США, Євро-2016 або чемпіонат Англії з футболу 2015/2016. «Рейтинг Букмекерів» вибрав топ-5 подій, які найкраще характеризують рік, що минає, і про яких будуть ще довго говорити і згадувати – в тому числі і особливо – букмекери і їхні клієнти.

Події, за якими ми запам’ятаємо цей рік

Перемога «Лестера» в АПЛ

Першою з великих сенсацій, що трапилися в цьому році, і, мабуть, головною стало чемпіонство скромного «Лестера» в АПЛ. Перед початком сезону 2015/2016 ніхто в цю команду не вірив, особливо букмекери: коефіцієнт 5001,0, запропонований на золоті медалі «Лисиць», говорить сам за себе. Вражаюче, але знайшлися ентузіасти, що зловили цей захмарний коефіцієнт і, як наслідок, які заробили на цьому кілька тисяч фунтів.

Поставити з чотиризначним коефіцієнтом на перемогу підопічних Клаудіо Раньєрі в АПЛ можна було до листопада 2015-го року, коли аналітики букмекерських контор зрозуміли, що «Лисиці» налаштовані серйозно, як мінімум, на боротьбу за потрапляння до трійки. До лютого коефіцієнти звалилися, і тоді почався час достроково виплачених виграшів, оскільки «Лестер», захопивши лідерство до Різдва, більше його не втрачав.

Перемога «Лестера» змінила життя низки тих гравців, які не побоялися поставити на початкового аутсайдера. Так, дівчина Хлоя Коуп виграла £35 тис. (на той момент $ 51,1 тис.), поставивши в Sky Bet на чемпіонство «Лисиць» всього 7 фунтів (понад $ 10). А один з клієнтів Ladbrokes підкріпив свою віру в «Лисиць» ставкою в розмірі 50 фунтів (трохи більше $73). У березні він скористався функцією cash out і отримав законні £ 72,3 тис. ($ 102,2 тис.).

Чемпіонство «Лестера» – найбільше розчарування в історії ставок і блискуча голлівудська історія

Коли запахло смаженим і «Лестер» перетворився на фаворита турніру, британські букмекери всі як один стали сурмити про можливі мільйонні втрати і жахливі для себе результати. Представник Ladbrokes Алекс Донахью говорив, що чемпіонство «Лестера» – найбільше розчарування в історії ставок, оскільки компанії довелося виплачувати рекордні суми по виграшним ставками. При цьому тріумф «Лисиць» він назвав «блискучою голлівудською історією».

«Лестер» - чемпион АПЛ 2015/2016!

«Лестер» – чемпіон АПЛ 2015/2016!

Британські оператори в результаті виплатили в цілому близько $ 36,5 млн за ставками на чемпіонство «Лестера». Букмекери СНД таких великих виплат уникли, але деякі компанії все одно зазнали збитків по ринку ставок на чемпіонство АПЛ. 

Дональд Трамп – президент США

Головна подія року в політиці – це, безумовно, перемога республіканця Дональда Трампа на виборах президента США. Коли президент будівельного конгломерату Trump Organization оголосив про свої наміри брати участь в президентських перегонах, до цього ніхто не поставився серйозно, ні громадськість, ні букмекери. Всі очікували, що республіканець зійде з дистанції. Однак він в боротьбі за висунення від Республіканської партії переміг Марко Рубіо, Теда Круза та інших і остаточно вийшов у головні конкуренти демократки Хілларі Клінтон, яка ще з 2012-го року вважалася фаворитом майбутніх виборів.

Багато гравців були впевнені в перемозі Клінтон і деякі з них втратили величезні суми. Наприклад, одна з клієнток William Hill залишилася без $555 тис. Втім, і на перемозі Трампа комусь вдалося заробити! Власник відомого готелю Camelot Castle Hotel Джон Маппін за вісімнадцять місяців зробив в цілому тридцять ставок на користь республіканця в БК William Hill і виграв більше $ 123 тис.

Інший клієнт William Hill, поставивши понад $ 45 тис. на Трампа з коефіцієнтом 2,75, виграв понад $ 125 тис., а один з гравців на біржі ставок Betfair заробив майже $ 2,5 млн, завдяки президентству медіамагната.

Возможно, самый обсуждаемый политик года

Можливо, найбільш обговорюваний політик року

Вибори в США стали найбільшою політичною подією для букмекерських контор. Одні тільки британські букмекери прийняли понад 50 тис. ставок під час передвиборної гонки на загальну суму близько $ 250 млн. «Ця кампанія знищила абсолютно всі попередні політичні події і довела привабливість даного виду ставок», – поділився тоді представник William Hill Грем Шарп.

Ця кампанія знищила абсолютно всі попередні політичні події і довела привабливість даного виду ставок

А представник Paddy Power Філім Мак Ен Йомер зізнався, що «Трамп завдав по компанії важкий удар», змусивши її виплатити найбільшу суму за ставками на політичні події – в розмірі $ 4,5 млн. При цьому Paddy Power поспішив і людей насмішив, за кілька тижнів до виборів виплативши достроково $ 1,1 млн за ставками на президентство Клінтон.

Варто також зазначити, що вибори президента США побили всі рекорди за обсягами ставок на політичні події на біржі ставок Betfair. Обсяг цього ринку склав £ 199 951 918 ($ 248,6 млн), при цьому за ніч гравцями на біржі було укладено парі на суму понад £ 60 млн (близько $ 74,7 мільйонів).

Brexit

Першою політичною подією цього року, з оцінкою якого помилилися букмекери, був референдум про членство Великобританії у ЄС, що відбувся 23 червня. Згодом саме з ним букмекери порівнювали хід і підсумки президентських перегонів в США, проводячи паралелі між Трампом і виходом Сполученого Королівства з Євросоюзу.

З самого відкриття ринків ставок на підсумки референдуму букмекери оцінювали помітно вище шанси того, що британські піддані проголосують за збереження Сполученим Королівством прописки в ЄС. Більш того, в ніч на 24 червня, коли були закриті виборчі дільниці, компанія Ladbrokes давала коефіцієнт 5,0 на те, що Великобританія вийде з ЄС.

 

Правда в тому, що букмекери пропонують ставки на політичні події не для того, щоб допомогти людям передбачити їхні результати

Проте, даний результат припав букмекерам на руку. «Правда в тому, що букмекери пропонують ставки на політичні події не для того, щоб допомогти людям передбачити їхні результати. Ми робимо це, щоб отримати прибуток (або хоча б не зазнати великих збитків), і в зв’язку з цим даний референдум для нас пройшов дуже добре», – сказав тоді глава відділу ставок на політичні події Ladbrokes Метью Шеддік.

Жители Великобритании захотели выхода их страны из ЕС

Жителі Великобританії захотіли виходу їхньої країни з ЄС

Клієнти британських букмекерських компаній ставили чималі суми на те, що Великобританія залишиться в Євросоюзі. Зокрема, одна клієнтка William Hill, поставила на це £ 100 тис. (тоді $ 138,3 тис.) з коефіцієнтом 1,4. Хоча при цьому інша клієнтка компанії ризикнула і зробила ставку на «Leave» (вийти – прим. «РБ») в розмірі £ 10 тис. (на той момент $ 14,6 тис.) з коефіцієнтом 3,75 і не прогадала. Жінка виграла більше $ 38 тис.

Варто зазначити, що обсяг ставок на результат референдуму на Betfair пробив позначку в £ 113 млн ($ 156,9 млн), встановивши тоді абсолютний рекорд за сумою укладених парі на одному ринку в історії біржі ставок (вибори президента США з лишком цей рекорд побили).

Перемога «Ростова» над «Баварією»

Гра футбольного клубу «Ростов» в єврокубках стала, мабуть, найяскравішою і успішною подією в російському футболі в 2016-му році. Все почалося з того, що «Ростов» мало не виграв чемпіонат Росії під керівництвом головного чарівника РФПЛ Курбана Бердиєва. Команда посіла друге місце і отримала право брати участь в Лізі чемпіонів. Шанси ростовчан оцінювалися досить скептично. Однак спочатку вони вибили з турніру «Андерлехт», потім «Аякс» і потрапили в груповий етап ЛЧ: в саме пекло – до «Баварії», «Атлетіко» і ПСВ.

23 листопада в Ростові-на-Дону на стадіоні «Олімп-2» був зіграний самий незабутній матч в історії «Ростова»: клуб з берегів Дону зумів обіграти «Баварію» з рахунком 3:2 і зробив це в прекрасному стилі, та ще й відігравшись по ходу гри.

https://youtu.be/DEslfxnOW5U

«Ростов» при цьому до початку гри, судячи за оцінкою букмекерів, був беззаперечним аутсайдером. Тоді клієнти «Ліги Ставок» активно ставили на «Баварію». У процентному співвідношенні на перемогу мюнхенців припало 86% від всієї суми ставок, прийнятих компанією на результат гри в прематчі, лише 8% – на тріумф ростовчан, 6% – на нічию.

Деякі клієнти «Ліги Ставок» проявили чудеса проникливості. Один з гравців в прематчі поставив 500 рублів на те, що «Ростов» обіграє «Баварію» з рахунком 3:2, з коефіцієнтом 117,40. Як підсумок – виграш в розмірі 58,7 тис. рублів. Інший гравець на 42-й хвилині поставив 20 тис. рублів на те, що «Ростов» заб’є в першому таймі, з коефіцієнтом 25,0. Через дві хвилини Азмун вразив ворота Свена Ульрайха. Це принесло гравцеві 500 тис. рублів. Але були і великі втрати. Один з клієнтів БК в прематчі поставив 350 тис. рублів на перемогу «Баварії» + ТБ 2,5. Тотал матчу був пробитий, але переможця зустрічі гравець не вгадав.

Обсяг ставок по ходу зустрічі перевищив обсяг доматчевих ставок на 70%, що в підсумку призвело до загального негативного балансу для БК. Збиток склав кілька мільйонів рублів.

Перемога збірної Ісландії над збірною Англії

Не обійшлося без сенсацій і на Євро-2016. Там їх було безліч, включаючи перемогу збірної Португалії в турнірі та вихід збірної Уельсу в півфінал (в 1/4 фіналу були биті бельгійці).

Але ми зупинимося на збірній Ісландії, яка закохала в себе весь світ на Євро-2016. Мало того, що «Вікінги» вийшли з групи, перемігши австрійців і зігравши внічию з португальцями і угорцями (переможцями групи), так ще в 1/8 вони переграли амбітних англійців! Під потужні «У» у виконанні своїх уболівальників ісландські футболісти, пропустивши, швидко зрівняли рахунок, потім вийшли вперед і довели матч до перемоги з рахунком 2:1.

https://youtu.be/6dPwflQttfQ

Перед матчем очевидним фаворитом вважалися підопічні тоді ще Роя Ходжсона. Наприклад, Fonbet оцінював вірогідність перемоги англійців коефіцієнтом 1,48, а на ісландців можна було поставити за 9,0. При цьому в процентному співвідношенні на перемогу Англії довелося 60% від обсягу ставок на результат матчу і тільки 25% – на успіх Ісландії.

Після цієї перемоги здавалося, що «Вікінгам» цілком під силу всерйоз поборотися за головний трофей. При цьому тріумф ісландців був би на руку букмекерам. Зокрема, в БК «Марафон» говорили, що сенсаційна перемога збірної Ісландії принесе хороший фінансовий результат для компанії, навіть не дивлячись на потенційні виплати одному з гравців в розмірі 3,5 млн рублів. Однак уже в 1/4 фіналу ісландці програли майбутнім фіналістам і господарям турніру, французам, з рахунком 5:2. І тим не менше «Вікінги» повернулися додому героями, ставши авторами однієї з найяскравіших сенсацій в році, що минає.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт