Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергій Ковалець: «Якщо італійці збудують гру від оборони – для України це може стати перевагою»

Ярослав П'ятницький
У німецькому Леверкузені сьогодні зійдуться збірні України та Італії. «Синьо-жовтих» для виходу на Євро-2024 влаштовує лише перемога – чи під силу це завдання підопічним Реброва? Портал «Рейтинг Букмекерів» поцікавився у відомого тренера та експерта Сергія Ковальця.

ковалець

— Сергію Івановичу, збірну України в матчі з італійцями влаштовує лише перемога. Наскільки реальне таке завдання для «синьо-жовтих»?

— Якоюсь мірою це й добре. Завдання зрозуміле треба грати на перемогу, інших варіантів немає.

Так, хтось може сподівався на позитивний результат від македонців, які раніше на своєму полі зіграли внічию з Італією, але потрібно реально дивитися на речі.

Завжди слід розраховувати лише на себе. В цьому плані, вважаю, ми маємо непогані шанси на позитивний результат протистояння.

— Вам не здалося, що італійці в матчі з Північною Македонією виглядали більш потужними, ніж проти України у вересні?

— Можливо. Водночас це була хороша інформація для тренерського штабу Сергія Реброва. Тим паче, що збірна України не проводила матч на таких емоціях, як італійці, а саме емоції у найкоротші терміни відновити найскладніше…

На цьому можна й спрацювати, «синьо-жовті» підходять до поєдинку свіжішими. А з огляду на нашу ситуацію, коли в країні війна, хлопці докладуть максимум зусиль, щоби подарувати позитивні емоції своїм землякам.

— На чиєму боці психологічна перевага?

— Вважаю, що у цьому плані буде паритет. Для нашої команди важливо не перегоріти, як це було у першому очному поєдинку. Вірю, що тренерський штаб збірної України зробить усе, аби команда підійшла до гри в найкращому стані.

Хочеться, щоб за підсумками цієї зустрічі позитивні емоції захлеснули всю країну – перш за все для тих людей, завдяки яким ми можемо жити нормальним життям.

Перемоги додають оптимізму в боротьбі за свободу та незалежність.

— Якою ви бачите саму гру?

— В Італії всі кажуть, що вони будуть перемагати. Такий настрій має бути у будь-якої команди, але всі ми знаємо, як італійці можуть грати, коли їм потрібно не програти.

І якщо вони збудують гру від оборони – то для нас це може бути непогано. Нашій збірній буде легше володіти м’ячем, ми можемо більше комбінувати, пробивати з далеких дистанцій. Одначе, в Італії зараз дійсно сильна збірна – симбіоз досвіду та молодості. Видно, що Лучано Спаллетті об’єднав націю після того, як у команди стався спад під час невиходу на чемпіонат світу-2022.

Шкода, звичайно, що матч відбудеться не в Україні, де глядацька підтримка була б на максимальному рівні, але хочеться вірити, що і в Леверкузені наші хлопці будуть відчувати себе, як удома.

— Зараз наші лідери перебувають у гарній формі, це додає оптимізму?

— Безперечно. Це чимось мені нагадує середину 2000-х, коли Андрій Шевченко виграв «Золотий м’яч». І коли він приїжджав з «Мілана» до збірної – там завжди було емоційне піднесення, про що каже результат на ЧС-2006.

Нині ж є ціла група виконавців, які виступають у сильних європейських клубах: Миколенко забиває за «Евертон», Зінченко за «Арсенал», Довбик – серед кращих бомбардирів іспанської Прімери, якому снаряди підносить Циганков (усміхається). Трубін постійно в основі «Бенфіки», а Забарний у «Борнмуті». Сподіваюся, що наші досвідчені футболісти знають, як діяти в такому інтенсивному матчі під великим тиском.

— Яким буде ваш прогноз на матч УкраїнаІталія?

— Авжеж хотілося б, аби наша збірна виграла. Рахунок нехай буде 2:1 – цього цілком достатньо для досягнення мети. Італія витратила багато сил та емоцій проти Північної Македонії, тому треба цим скористатися.

У матчі з італійцями важливо бути сміливими, як наші воїни на передовій. І треба вірити у свої сили – тоді ми обов’язково побачимо збірну України на чемпіонаті Європи-2024.

Конкурс до матчу Україна – Італія: 1000 грн на карту!

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт