Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергій Ковалець: «Арсенал» є фаворитом проти «Баварії», а в «Реала» і «Ман Сіті» – паритет»

Ярослав П'ятницький
У вівторок відбудуться два перші чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів: «Арсенал» на своєму полі зіграє з «Баварією», а мадридський «Реал» прийме іншу англійську команду – «Манчестер Сіті». Своїми очікуваннями від цих протистоянь з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився авторитетний вітчизняний тренер та експівзахисник збірної України Сергій Ковалець.

ковалець

— Сергію Івановичу, поновлюються матчі Ліги чемпіонів, на черзі стадія 1/4 фіналу. На що ви чекаєте від цих протистоянь?

— Будь-які матчі плей-оф Ліги чемпіонів – це класика футболу. Упевнений, що всі вболівальники Європи та й, напевно, світу з нетерпінням чекають на ці протистояння.

— Наших уболівальників, звичайно, більше цікавлять матчі вівторка, в яких можуть зіграти українці. Що ви думаєте про двобій «Арсеналу» та «Баварії»?

— На нас чекає поєдинок, що захоплює з погляду видовищності футболу. У цій парі я ставлю на «Арсенал», оскільки в «Баварії» зараз не все гаразд щодо мікроклімату команди і тренерів з керівництвом клубу.

— Втім, «Арсенал» має шанс виграти не лише ЛЧ, а й чемпіонат, а ось «Баварія» всі сили спрямує на міжнародний турнір. На чиєму боці може бути психологічна перевага?

— Так, це може зняти з футболістів німецького колективу додатковий тягар відповідальності, але, знову ж таки, конфліктна ситуація в цьому клубі може завадити.

В «Баварії», як на мене, необхідно змінювати управлінський вектор. У великих клубів подібне трапляється, і недавній приклад цьому – «Барселона».

— Ви бачите у стартовому складі «канонірів» нашого Олександра Зінченка?

— Так. Тим паче, що в останніх матчах українець виходив у стартовому складі – і команда не пропускала. То чому Мікелю Артеті щось змінювати, якщо це приносить результат?

Олександр добре тримає баланс гри та вміє підлаштовуватися під будь-який стиль гри. Нехай він не такий помітний, але Зінченко – дуже корисна і важлива ланка в колективних діях «Арсеналу».

За його плечима величезний досвід, він є чотириразовим тріумфатором АПЛ. Зінченко має психологію переможця. Впевнений, що й Артета це чудово розуміє.

— Яким буде ваш прогноз на перший матч «Арсеналу» та «Баварії»?

— Як я вже зазначив, моїм фаворитом цього протистояння є «Арсенал». А щодо першого поєдинку між лондонським та мюнхенським клубом – ставлю на мінімальну перемогу «канонірів» з рахунком 2:1.

— В іншому матчі дня зійдуться «Реал» та «Манчестер Сіті». Місце у воротах мадридців Андрія Луніна не обговорюється?

— Вважаю, що так. За останні місяці Лунін дуже додав у психологічному плані. І що дуже важливо – впевнено став діяти у грі ногами.

В активі Андрія також якісні дії у матчах плей-оф Євро-2024 за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи у складі збірної України.

— Якщо «Реал» майже виграв Ла Лігу, то «Ман Сіті» необхідно постаратися, щоб обійти «Арсенал» та «Ліверпуль» в АПЛ. На який турнір зробить ставку Пеп Гвардіола?

— Резонне питання. Втім, у «Манчестер Сіті», як і в «Реала» з «Арсеналом» та «Баварією», достатньо кадрових ресурсів, щоб не наголошувати на тих чи інших турнірах.

Тому це питання, як мені здається, не повинно стояти на порядку денному.

Хосеп Гвардіола зі своїми підопічними прагнутиме перемогти і в Лізі чемпіонів, і у чемпіонаті, і в Кубку Англії, де «містяни» дійшли до стадії півфіналу.

— Яким ви бачите результат першого матчу між «Реалом» та «Ман Сіті»?

— І тут, на мою думку, глядачі мають отримати задоволення від вистави у виконанні цих команд. Шанси суперників розцінюю як 50 на 50.

Припущу, що перша гра завершиться з рахунком 2:2 – доля цього протистояння вирішиться у матчі-відповіді в Манчестері.

Прогнози експертів «Рейтингу Букмекерів» на всі матчі Ліги чемпіонів

ТОП беттинг-апсетів тижня: нічия «ПСЖ», втрата «Челсі» та чергова поразка «Баварії»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт