Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергій Ковалець: «У матчі «Ліверпуль» – «Челсі» буде багато голів, а Мудрику ще потрібен час»

Ярослав П'ятницький
В останній день січня відбудеться центральний матч 22-го туру АПЛ, у якому зустрінуться «Ліверпуль» та «Челсі». До лондонців залишається підвищена увага наших вболівальників через те, що в їхньому складі виступає український півзахисник Михайло Мудрик. Очікуваннями від цієї зустрічі з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився ексгравець збірної України та відомий тренер Сергій Ковалець.

ковалець

— Сергію Івановичу, якщо говорити про ваші симпатії, то на чиєму боці вони в англійській Прем’єр-лізі?

— Я вболіваю за «Ліверпуль». Під керівництвом Юргена Клоппа, який керує колективом уже понад вісім років, команда завжди діє агресивно, показує цікавий футбол. У жодному з поєдинків я не бачив у діях мерсисайдців байдужості…

— Центральний матч майбутнього туру АПЛ пройде саме в Ліверпулі, де місцева команда буде приймати «Челсі». Які ваші очікування від цього протистояння?

— Впевнений, що на глядачів чекає цікавий матч у виконанні топ-клубів. Так, «Челсі» зараз переживає ненайкращі часи, у команді багато молодих виконавців. І лондонцям потрібен час, аби знову бути серед найкращих клубів Англії.

Тішить, що і наш Михайло Мудрик є частиною цієї великої команди. Втім, попри всі проблеми гостей, суперництво буде на високому рівні. «Ліверпуль» бореться за чемпіонство, а «Челсі» поки шукає свою найкращу гру, при цьому не втрачаючи надій зачепитися за єврокубки.

Маурісіо Почеттіно системний тренер. Я вірю, що цей фахівець згодом зможе повернути «Челсі» до когорти тих команд, які змагаються за чемпіонство. І важливо, щоб у цих схемах аргентинського тренера Мудрик знайшов себе якнайшвидше.

Це б додало потенціалу збірній України, яка незабаром має зіграти дуже важливі стикові матчі на шляху до фінальної частини чемпіонату Європи.

— У складі «Челсі» багато уваги приділяється Михайлу Мудрику, але він поки що, як здається, не може розкрити свій потенціал. Чому так відбувається?

— На гравця йде дуже великий тиск. За таку трансферну ціну всі хочуть одразу бачити у ньому топ-гравця.

Але треба розуміти, що для адаптації потрібен час, оскільки в Україні Мудрик не грав на такому рівні, за винятком матчів у Лізі чемпіонів чи в поєдинках за збірну. І як показує практика – в «Челсі» у півзахисника вірять.

Михайло має швидкість, дриблінг, гарний удар. Дуже хочеться сподіватися, що незабаром Мудрик стане твердим гравцем основного складу лондонців.

— Головний тренер «Ліверпуля» Юрген Клопп залишить свою посаду в кінці сезону. Це може якось негативно вплинути на потенціал «червоних»?

— Насамперед варто зазначити, що «Ліверпуль» за винятком матчу Ліги Європи проти «Юніона», який нічого для ліверпульців не вирішував, не програє вже у 16-ти поєдинках. А остання гра в Кубку Англії проти «Норвіча» показала, що емоції та віддача підопічних Юргена Клоппа були на найвищому рівні.

Тому я не бачу проблеми в тому, що в команді принаймні до кінця сезону може щось піти не так.

Навпаки – гравці захочуть цю співпрацю з німецьким наставником завершити на мажорній ноті.

— Яким буде ваш прогноз на матч між «Ліверпулем» та «Челсі»?

— За всієї поваги до «Челсі», я ставлю на перемогу «Ліверпуля» з рахунком… 4:2. Думаю, що вболівальники побачать багато забитих м’ячів.

А ще б побажав, аби у складі лондонців гол та гольову передачу на свій рахунок записав Михайло Мудрик (усміхається).

Сергій Ковалець: «Хочу, щоб чемпіоном УПЛ став не «Шахтар» чи «Динамо»

«Ліверпуль» йде фаворитом фіналу Кубка ліги проти «Челсі», на думку БК

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт