Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергій Ковалець: «Гра з Росією у плей-оф відбору ЧС-2022? Це була б грандіозна подія»

Рейтинг Букмекерів
Обігравши Боснію та Герцеговину, збірна України вийшла до плей-оф раунду відбірного турніру ЧС-2022. Але це, як кажуть самі футболісти, лише половина шляху до фінальної частини чемпіонату світу. У березні на команду Олександра Петракова чекають матчі на виліт. І тільки в них вирішиться, чи поїдуть «Синьо-жовті» до Катару. Про заключний матч відбірного турніру та майбутні баталії у стикових поєдинках сайт bookmaker-ratings.com.ua поговорив з колишнім півзахисником національної команди Сергієм Ковальцем.
Сергій Ковалець: «Гра з Росією у плей-оф відбору ЧС-2022? Це була б грандіозна подія»

Сергій Ковалець: «Гра з Росією у плей-оф відбору ЧС-2022? Це була б грандіозна подія»

— Сергію Івановичу, після товариського матчу з болгарами хотілося подібної гри у виконані збірної України і в Боснії та Герцеговині. Чому все вийшло так тяжко?

— Однозначно хлопці мали хвилювання за результат. Як не крути, але товариський матч відрізняється від офіційного за своїм напруженням. Тим більше, як бачимо, болгари були дуже слабкими. Після нашого матчу Швейцарія у відборі обіграла їх спокійно з рахунком 4:0. Тож у матчі в Зениці був важливий результат та надійність. Все вийшло: збірна України забила два м’ячі і нарешті не пропустила, вперше за 11 поєдинків.

Ми могли конкурувати із збірною Франції. За грою збірна України виглядала найкраще за суперників, які залишилися за спиною. Це однозначно.

— Чи були сумніви щодо підсумкового результату у Гельсінкі?

— Ось багато хто казав, що краще було б, щоб Боснія та Фінляндія зіграли внічию. Але в цьому випадку ще невідомо, як усе склалося б. Так, боснійці були невмотивованими, але їхній наставник зробив багато замін у стартовому складі, команда бігла, хотіла реабілітуватися перед вболівальниками. А якби додати їм турнірної мотивації, то матч для «Синьо-жовтих», гадаю, вийшов би на порядок складнішим.

А щодо французів, то вони якісно виконали свою роботу. Вважаю, що навіть третім складом підопічні Дідьє Дешама домоглися б свого, не кажучи вже про те, що в цій зустрічі на поле виходили і Мбаппе, і Грізман, і Бензема, і Льоріс. Футболісти збірної Франції знають собі ціну, тому все склалося так, як мало бути.

— Після закінчення відбірного турніру можна сказати, що ми могли розраховувати на перше місце в групі чи це гучна заяву?

— Ми могли конкурувати із збірною Франції. За грою збірна України виглядала найкраще за суперників, які залишилися за спиною. Це однозначно. Але я скажу, що нас переслідував страшенний нефарт. Я пам’ятаю інтерв’ю Андрія П’ятова після одного з матчів відбору, що в роздягальні довелося поговорити на підвищених тонах. Мабуть, щось зламалося і щодо атмосфери в колективі, коли збірною ще керував Андрій Шевченко. Такі ситуації не проходять безслідно в самих іграх.

— Який для вас матч у виконанні збірної України був найкращим у відбірному турнірі?

— В останні поєдинки команда провела за схемою 1-4-2-3-1 — це та схема, над якою п’ять років працював Андрій Шевченко. Вона дала результат. Але я не виділятиму якусь гру окремо. З французами ми більше оборонялися, з іншими противниками більше атакували. Баланс виходив, тільки з результатом не завжди виходило. Але це вже історія — збірна України у плей-оф чемпіонату світу, тепер усі думки про ці поєдинки.

На даному етапі протистояння з Росією неможливе, та й не потрібне воно, враховуючи теперішні стосунки між країнами.

— Потенційні наші суперники у першому раунді — Португалія, Італія, Шотландія, Швеція, Уельс. Кого б ви хотіли бачити в опонентах навесні?

— Ту команду, яку ми могли б пройти (усміхається). Якщо ми хочемо брати участь у фінальній частині чемпіонату світу, то не маємо гадати. Потрібно грати солідно та вигравати. Потенціал для цього у «Синьо-жовтих» є.

— Березень не найкращий наш місяць. Чи є побоювання з цього приводу?

— Якщо ми говоримо про ігрову практику, то, можливо. Але якщо про це думати, то нічого не вийде. Досвідчені футболісти, такі як Андрій П’ятов, Андрій Ярмоленко, Тарас Степаненко, впевнений, допоможуть головному тренеру. Тому з настроєм та бажанням у нашої збірної проблем не буде. Тим паче не варто забувати, що чимало гравців збірної України виступають за кордоном, де чемпіонати будуть у розпалі…

— Як щодо зустрічі із Росією?

— Це була б грандіозна подія, згадуючи той самий відбірний турнір чемпіонату Європи 2000 року, але на даному етапі таке протистояння неможливе, та й не потрібне воно, враховуючи теперішні стосунки між країнами.

Коефіцієнти, що зіграли в матчі Боснія та Герцеговина – Україна (0:2)

«Динамо» – «Баварія»: прогноз на матч 23.11.2021, ставки й коефіцієнти від букмекерів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 2
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт