Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Латвійський голкіпер виправданий у справі про договірні матчі

Сергій Гумен
Звинувачення на адресу латвійського воротаря Ігоря Лабутя в організації договірних поєдинків були визнані безпідставними.
Латвійський голкіпер виправданий у справі про договірні матчі

Латвійський голкіпер виправданий у справі про договірні матчі

Спортивний арбітражний суд прийняв сторону 30-річного латвійського голкіпера Ігоря Лабутя, якого футбольна асоціація Ірландії дискваліфікувала за участь у договірних іграх.

У 2017 році в одній із зустрічей другого за силою дивізіону чемпіонату Ірландії клуб «Атлон Таун», за який грав Лабуть, програв у гостях «Лонгфорд Тауну» з рахунком 1:3. На цей матч звернув увагу спеціальний комітет УЄФА, який займається боротьбою з договірняками. Стало відомо, що в букмекерських конторах на цей поєдинок було зроблено підозріло велику кількість ставок, в тому числі – на поразку «Атлон Тауну» з різницею у два голи та на загальну кількість забитих м’ячів у поєдинку (4). Два з трьох пропущених м’ячів були забиті після помилок з боку Лабутя.

В Ірландії почали розслідування і прийшли до висновку, що два пропущені голи латвійським воротарем мають підозрілий характер. У результаті футболіста дискваліфікували. Обидві апеляції голкіпера були відхилені, і він, за підтримки асоціації професійних футболістів Ірландії, звернувся в спортивний арбітраж у місті Лозанна. Арбітраж також підтвердив спробу впливу на хід матчу з зовнішньої сторони (зростання букмекерських ставок на певні позиції), однак не зміг довести безпосередньо провину Лабутя. Таким чином, накладена на латвійського голкіпера дискваліфікація була визнана безпідставною.

«Не думав, що коли-небудь цей день настане. Важко пояснити, наскільки руйнівними були ці три роки для мене та моєї родини. Я приїхав до Ірландії, щоб потрапити до вищого дивізіону, і хотів показати себе на ринку з «Атлон Таун». Я далеко не найкращий голкіпер у світі, але сподівався при правильному підході поліпшити свої показники. Хотів побудувати гідну кар’єру в ірландському футболі. Але мене позбавили моєї мрії. Я розумів: ту гру потрібно було досконально вивчити, я повністю співпрацював у цьому питанні. А потім мене звинуватили без будь-яких доказів. Визнаю провину тільки в тому, що допустив в тій зустрічі серйозну помилку, яку, втім, можуть зробити навіть найкращі голкіпери світу.

Ніколи в житті не мав ніякого відношення до договірних матчів, а дискваліфікація не дозволила мені в підсумку укласти професійний контракт. Кар’єра футболіста дуже недовга, а вийшло так, що мене позбавили трьох років кар’єри», – наводить слова латвійця видання Sputnik News.

Додамо, що крім «Атлон Таун» Лабуть пограв за лісабонський «Атлетик», латвійські клуби «Юрмала» та «Ілуксте». До всіх цих команд виникали підозри в нечесній грі. Крім того, в тому ж «Атлоні» партнером Лабутя був інший латвійський футболіст Кирило Григоров, який отримав у Вірменії довічну дискваліфікацію за маніпулювання результатами матчів.

Франческо Баранка: «Україна хоче бути на передовій боротьби проти договірних матчів»

25 українців дискваліфіковані за договірні матчі у чемпіонаті Вірменії

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт