Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Комісію з регулювання азартних ігор може очолити «людина Ахметова»

Владислав Стародубцев
Telegram-канал Legal Hub.online опублікував імена осіб, які, найімовірніше, увійдуть до складу Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.
Комісію з регулювання азартних ігор може очолити «людина Ахметова»

Комісію з регулювання азартних ігор може очолити «людина Ахметова»

Стали відомі імена основних претендентів на посаду членів органу, що регулюватиме ринок азартних ігор в Україні. Керівником Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, найімовірніше, стане Олена Водолажко, яку називають людиною олігарха Ріната Ахметова, оскільки свого часу вона працювала в компанії «ДТЕК Сервіс».

Прекрасні шанси стати членом комісії новоствореного органу має Іван Рудий, який представляє громадську організацію «Захисники України». За інформацією джерела, він перебуває у хороших стосунках з чинним міністром МВС Арсеном Аваковим.

Володимир Морозов та Валерій Омельченко – ще одні найбільш вірогідні кандидати на членів Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Перший раніше працював інспектором у Державній екологічній інспекції, а другий є чоловіком доньки соратника президента-втікача Віктора Януковича Володимира Джарти. Омельченко буцімто намагається проштовхнути російську систему онлайн-моніторингу, за допомогою якої можна без надзусиль підкручувати та коригувати показники у потрібний бік.

«Це відкриває найширші можливості, зокрема, занижувати розмір податків, які повинні заплатити в бюджет оператори грального бізнесу, отримуючи від них незаконну винагороду за такого роду зниження», – розповіло джерело на ринку у розмові з Legal Hub.online.

Решта кандидатур є менш імовірними. У списку фігурують імена Ірини Бойка, яка є родичкою держсекретаря Міністерства розвитку громад і територій Богдана Баласиновича, а також консула України в ОАЕ Олександра Хом’яка.

«Хом’як вирішив залишити дипломатичну роботу і рветься в комісію. Це говорить про те, наскільки все-таки робота в ній обіцяє бути грошовитою», – мовиться у дописі Telegram-каналу. 

Радник президента Володимира Зеленського Борис Баум, якого називають автором реформи ринку азартних ігор, мав найбільше шансів очолити регуляторний орган, однак кілька годин тому він у Facebook написав, що не збирається брати участь у конкурсі на посаду голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», офіційний місячний оклад керівника комісії – 33 600 грн, членів комісії – 30 300 гривень. У проєкті бюджету на наступний рік закладено трохи більше як 56 млн гривень на функціонування регулятора ринку грального бізнесу.

56 млн щорічно: чи виправдані видатки на функціонування Комісії з азартних ігор і лотерей?

Власник Parimatch намагається вплинути на склад Комісії з регулювання азартних ігор, – ЗМІ

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт