Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

На функціонування Комісії з азартних ігор у бюджеті закладено понад 56 млн грн, – економіст

Владислав Стародубцев
Співзасновник «Української Фабрики Думки», аналітик, економічний експерт Юрій Гаврилечко розповів, яка сума на утримання новоствореної Комісії з азартних ігор та лотерей була закладена у проєкті державного бюджеті на наступний рік.
На функціонування Комісії з азартних ігор у бюджеті закладено понад 56 млн грн, - Гаврилечко

На функціонування Комісії з азартних ігор у бюджеті закладено понад 56 млн грн, – Гаврилечко

«Продовжуючи тему проєкту держбюджету 2021.  У майбутньому році в Україні нарешті, через майже 13 років, запрацює легальний гральний ринок.

Саме такий висновок логічно випливає з рішення Кабміну про створення Регулятора і наявності в проєкті Держбюджету 2021 положення про виділення фінансування для Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (Код програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету 0418000) суми в розмірі 56,07 млн ​​грн.

Тому вітчизняному бізнесу і міжнародним операторам ігрового ринку потрібно не переживати про те «як воно буде», а готуватися до запуску ринку.

Виділення більш ніж півсотні мільйонів гривень на функціонування державного Регулятора і ліцензіата (з яких майже 40 млн грн на оплату праці співробітників) означає, що ринок, всупереч протидії окремих політиків і представників місцевої влади, буде запущений і держава дає ще один зелене світло законному функціонування сфери азартних ігор.

У тих же, хто зацікавлений у розвитку грального ринку в Україні є від трьох місяців до пів року, протягом яких є сенс домовитися з власниками/операторами готелів щодо розміщення ігрових залів, з місцевою владою (після виборів) про виділення земельних ділянок під забудову, з рекрутинговими агентствами про початок процесу відбору персоналу та ще про багато іншого, без чого «візит на ринок» просто неможливий», – написав пан Гаврилечко на власній сторінці у Facebook.

У коментарях до допису економічний аналітик додав, що вартість однією ліцензії для гемблінг-операторів забезпечує фінансування Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей протягом чотирьох років.

Уряд на позачерговому засіданні, що відбулося у середу, прийняв постанову «Про Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей». Очолив робочу групу зі створення Регулятора віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. У Кабінеті Міністрів повідомили, що новий державний орган зможе запрацювати у листопаді цього року. Загальний штат регулятора – 230 осіб.

«Рейтинг Букмекерів» розповідав, як можна перевірити наявність ліцензії у гемблінг-оператора.

Кучухідзе: «Україна повинна ввести нульовий податок на виграш, щоб бути нарівні з провідними європейськими операторами»

На Херсонщині хочуть облаштувати гральну зону: подробиці

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт