Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Іван Гецко: «Динамо» збереться на матч із «Шахтарем» – буде серйозний бій»

Ярослав П'ятницький
Головний матч осені на внутрішній арені, попри нинішні місця команд у турнірній таблиці, відбудеться найближчої п’ятниці на київському стадіоні ім. Лобановського – українське Класичне між «Динамо» і «Шахтарем». Портал «Рейтинг Букмекерів» поцікавився у колишнього нападника збірної України Івана Гецка, чого очікувати від цього поєдинку.

гецко

— Іване Михайловичу, з яким настроєм ви очікуєте українське Класичне?

— Чекаю тільки на позитивні емоції. «Шахтар» очолив новий наставник, у донеччан тим самим з’являються нові амбіції. Йде зміна поколінь, але глобально на результатах це не позначається.

Що в цей час відбувається у «Динамо»… На мою думку, кияни десь близькі до краху, хоча це слово може й надто жорстке.

Що відбувається всередині клубу – я не знаю, але впевнений, що там не все гаразд. Команда втрачає очки у матчах із середняками, а це недозволенно для гранда, якщо так зараз можна назвати «Динамо».

Поки я сумніваюся, що пропущені матчі допоможуть киянам піднятися нагору турнірної таблиці, враховуючи футбол, який вони нині демонструють. Треба щось змінювати…

— Чи піде на користь «Шахтарю» зміна головного тренера посеред сезону?

— За будь-якої зміни наставника відбуваються різні конвульсії: або колектив починає швидко прогресувати, або ж все йде вниз. Наразі, як я розумію, «Шахтар» є добре підготованим, Даріо Срна підтримав рівень команди.

Головне, щоби футболісти повірили новому тренеру. Якщо так станеться – то «гірники» не втратять своїх позицій ні на внутрішній арені, ні на європейській.

— В останніх трьох матчах «Динамо» набрало всього одне очко. Футболісти киян завинили перед своїми вболівальниками?

— Безперечно. До цього клубу інше ставлення, це – обличчя України. І те, що зараз відбувається, насторожує. Так, йде війна, але команда не показує навіть 10-ти відсотків від того, що від неї чекають. І чим далі, то більшою стає думка, що «Динамо» згасає.

Я не знаходжуся всередині колективу, але часто говорять, що риба гниє з голови. Нічого не маю проти Мірчі Луческу, він є великим тренером, але настає час, коли треба мати мужність піти. Можна навести приклад Алекса Фергюсона, який одного разу сказав, що його час у «Ман Юнайтед» закінчився – після того клуб так і не вийшов на топ-рівень.

Щось подібне відбувається і з «Динамо» після смерті Валерія Васильовича Лобановського. Вже понад 20 років «біло-сині» не можуть знайти спеціаліста, який би вивів «Динамо» на найвищий рівень.

При цьому я впевнений, що не треба шукати тренера на стороні. Потрібна та людина, яка знає команду зсередини. Ось тільки завдання правильно вибрати такого фахівця, вгадати.

Попри різну кількість проведених матчів у команд, в разі поразки «Динамо» можна виключити із чемпіонських перегонів?

— Не хотілося б поки що про це говорити, пройдено лише третину дистанції, а щільність у турнірній таблиці серйозна. Мені важко уявити, щоби «Динамо» боролося за потрапляння в трійку призерів, або за зону єврокубків – кияни завжди боролися за чемпіонство. Так, «динамівці» свого часу були третіми, четвертими… Але рівень та авторитет клубу такий, що від нього чекають лише максимального результату.

Проте я радий тій боротьбі, яка зараз триває у чемпіонаті – це важливо для розвитку українського футболу. Під час моєї кар’єри перших два місця не розігрували, там завжди були «Динамо» і «Шахтар».

Нині ситуація трохи змінилася: з’явився «Кривбас», який не хоче віддавати перше місце, чудово виглядають «Чорноморець» та новачок УПЛ «Полісся». Втім, київський клуб ще рано списувати з рахунків.

— Хто фаворит у протистоянні «Динамо» та «Шахтаря»?

— Будь-яка команда може зібратися на окрему гру, в якому б стані вона не перебувала. Тому я впевнений, що навіть попри рівень нашої ліги, цей матч буде найкращим з погляду інтриги та якості самого футболу. Це наше Класичне, на яке ми всі чекаємо.

— Тоді яким буде ваш прогноз на цей поєдинок?

— Якщо чесно, то останнім часом я більше вболіваю чомусь за «Шахтар», аніж за «Динамо». Але, знову ж таки, в 90% випадків, коли зустрічаються ці суперники, завжди була інтрига.

Віддаю невелику перевагу «гірникам», однак я впевнений, що підопічні Луческу зберуться і дадуть серйозний бій. Хочеться, аби команди порадували результативною грою, щоб цей матч було приємно дивитися. Рахунок? 3:2 на користь «Шахтаря».

Прогнози інших експертів на матч «Динамо» – «Шахтар»

Жовтень 2023. Успішність прогнозів команди «Рейтингу Букмекерів»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт