Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Гетманцев озвучив власну версію того, чому депутати затягують легалізацію грального бізнесу

Владислав Стародубцев
Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Данило Гетманцев, який є головою Комітету ВР з питань фінансів податкової та митної політики, що готував законопроєкт №2285-Д про легалізацію азартних ігор до другого читання, переконаний, що в Україні є сили, які зацікавлені у продовженні існування нелегального ринку азартних ігор, тому депутати так довго не можуть ухвалити в цілому документ щодо узаконення цієї індустрії.
Данило Гетманцев

Данило Гетманцев

Депутати від монобільшості ініціювали скликання позачергового засідання Верховної Ради у наступний вівторок. Гетманцев підтвердив, що ухвалення законопроєкту про гральний бізнес і скликання позачергового засідання – «взаємопов’язані між собою речі».

На думку представника «Слуги Народу», поправки до законопроєкту №2285-Д блокують роботу парламенту:

«Ми бачимо, що, на жаль, у суспільстві є сили, які зацікавлені у продовженні існування нелегального грального бізнесу в тому стані, в якому він є зараз. Дивним чином їх інтереси збігаються з інтересами тих депутатів, які фактично безпідставно блокують роботу Верховної Ради, зловживаючи своїм правом на підтвердження поправок, які враховані у законопроєкті.

Чому питання легалізації азартних ігор не розглядається за скороченою процедурою? Насправді, законопроєкт про гральний бізнес вийшов компромісним і ті правки, які повинні були розглядатися за нашою пропозицією і за нашим прогнозом в залі, їх було не більше 300. 

Але, коли законопроєкт вже потрапив у зал, поведінка колег певним чином змінилася. Вони почали ставити на підтвердження не лишень свої правки, а й ставити на підтвердження будь-які поправки. Причому іноді, якщо ви подивитися запис засідання, не розуміючи яка правка ставиться на підтвердження, бо пояснення від одної правки, а ставиться на голосування –  інша».

Парламентар констатує, що у суспільстві є сили, які зацікавлені в подальшому існуванні ринку азартних ігор у тіні:

Вочевидь, чомусь колеги вирішили використати цей закон для блокування роботи Верховної Ради. Ідей для чого їм це потрібно – мало, проте одна є: дуже велика кількість ділків зацікавлена у тому, аби нелегальний гральний ринок проіснував якомога довше. 

Якщо ми не встигаємо розглянути законопроект №2285-Д наступного пленарного тижня, то тіньовий ринок проіснує ще два місяці», – підсумував Гетманцев в етері одного з телеканалів.

Економіст розповів, хто насправді заробляє на тіньовому гральному бізнесі

Васильченко: «Гральний бізнес треба узаконити, обсяг нелегального ринку перевищує 1 млрд доларів на рік»

 

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт