Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Гетманцев: «Не розумію, навіщо треба звільняти гральний бізнес від податків на три роки»

Владислав Стародубцев
Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Данило Гетманцев в інтерв’ю «Економічній правді» висловився щодо законопроєктів про зниження податкових ставок для операторів грального бізнесу.
Гетманцев: «Не розумію, навіщо треба звільняти гральний бізнес від податків на три роки»

Гетманцев: «Не розумію, навіщо треба звільняти гральний бізнес від податків на три роки»

– Давайте трохи повернемося до логіки дій вашої фракції. Цікавий сам процес прийняття рішень. Наприклад, зараз йде обговорення закону про оподаткування грального бізнесу. Депутати однієї фракції подають три різних законопроєкти…

– Їх було більше.

– При цьому хтось хоче казино звільнити від податків, хтось – відкрито лобіює інші види, третій – намагається зробити хороші умови для своїх. Якщо це фракція «Слуга народу», у вас же повинна бути якась одна позиція, а виходить неприхований лобізм під виглядом законотворчості.

– Є сфери, де, на щастя чи ні, в нашому комітеті таких сфер багато, де лобізм неминучий. А навіть якщо його немає, його дуже легко придумати. Різні депутати виступають з різними пропозиціями. Ми їх обговорюємо, ми радимося, ми намагаємося відрегулювати таким чином, щоб знайти більшість під прийняття одного рішення.

Чи є лобізм? Напевно, є. Але чи є лобізм при прийнятті та при збільшенні ставок на руду, як ми це робили минулого року? Так, був лобізм. При введенні будь-якого податку є лобізм. Тобто, це неминуче явище при прийнятті законопроєктів з фінансової, податкової та митної політики.

Бізнес захищає свої інтереси, профспілки – свої, держава – свої. Це нормально, коли стейкхолдери домовляються про щось на будь-якому майданчику. Але не нормально, коли включається корупція, тут я згоден. У законі про оподаткування грального бізнесу багато питань, з якими я не згоден, наприклад. Але я був змушений підтримати, тому що тоді б це взагалі не працювало, у нас не було б більшості за проєкт.

Наприклад, я не розумію, чому треба звільняти гральний бізнес на три роки від податків. Це нонсенс. Ми не звільняємо ніякий інший вид діяльності, а тут даємо три роки. Для чого? Для того, хто і так добре розвивається навіть коли ти поза законом, навіть в «тіні».

Нагадаємо, що саме Гетманцев є головою Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, який розглядає законопроєкти щодо зниження податкового навантаження для грального бізнесу. Майбутні ліцензіати та низка експертів вважають за потрібне ухвалити законопроєкт №2713-Д, який звільняє гравця від податку на виграш. Документ перебуває на розгляді у комітеті понад три місяці.

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», доктор політичних наук Ігор Петренко роз’яснив, чому за допомогою легального грального бізнесу буде неможливо «відмивати» кошти.

56 млн щорічно: чи виправдані видатки на функціонування Комісії з азартних ігор і лотерей?

У Parimatch вкотре закликали знизити податкові ставки для грального бізнесу

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт