Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Франческо Баранка: «Хочу, щоб Україна стала першою країною, де забудуть про договірні матчі»

Тарас Гончар
Новоспечений голова Комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка в ефірі програми «Великий футбол» з Олександром Денисовим на каналі «Футбол 1» дав ексклюзивний коментар щодо майбутньої роботи інстанції.

Франческо Баранка: «Хочу, щоб Україна стала першою країною, де забудуть про договірні матчі»

«Я вже бачу реакцію гравців, це буде: «Вау, вони взялися за це». Я взяв до комітету кращих фахівців у своїй справі. З нами працюватиме юрист із Італії, директор з безпеки та чесної гри іспанської Прімери, а також парламентарії з Євросоюзу. Я хочу мати представлення ситуації з усіх боків.

Я вже бачу реакцію гравців, це буде: «Вау, вони взялися за це»

Якщо ви знаєте мене і моє минуле, то я фанат чистої гри і прозорості. Саме таким я хочу зробити футбол в Україні. Не можу дозволити собі провалити таку місію. Я зобов’язаний довести справу до кінця. Ми всі хочемо, щоб Україна стала першою країною, де забудуть про договірні матчі», – заявив Франческо Баранка

За словами голови оновленого Комітету, найближчі два місяці – період швидкої допомоги. Комітет буде контролювати, щоб нічого протизаконного не відбувалося. А з наступного сезону запустить дуже важливу модифікацію, яка буде перешкоджати будь-яким неправильним рухам і новим проявам корупції.

Всі повинні розуміти: якщо ти береш участь у матчі з фіксованим результатом, то через три секунди ти будеш у мене на радарі

«Збираюся відвідати клуби. Не тільки Прем’єр-ліги, а й нижчих дивізіонів. До того ж не лише дорослі команди, а й U-19 та U-21. Хочу пояснити всім своє бачення ситуації. Проте не буду просити не грати на фіксований результат, а просто скажу: «Ви врахуйте, я за вами стежу». І поясню різницю між тим, що було раніше, і що буде відтепер. Кожен матч буде моніторитися «до» і «під час» – і вже в цьому величезна різниця. Я експерт у своїй справі.

Всі повинні розуміти: якщо ти береш участь у матчі з фіксованим результатом, то через три секунди ти будеш у мене на радарі. Ми будемо спілкуватися з кожною людиною у футболі, щоб викорінити корупцію і зробити гру прозорою», – резюмував італійський спеціаліст.

Нагадаємо, що недавно відбулося перше засідання оновленого Комітету з етики і чесної гри

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт