Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Ексклюзив. Інтерв’ю Дейва Вегаса: я переписав історію світового беттинга

Рейтинг Букмекерів
Американський каппер Дейв Онча (Dave Oancea), більш відомий під псевдонімом Дейв Вегас, вже кілька років успішно «розкручує» себе у світі спортивного беттинга як людину неймовірної прозорливості та удачі. Хлопцеві це відмінно вдається, варто визнати. Минула осінь стала для нього особливо прибутковою, коли він прогримів на весь світ виграшем в $ 2,5 млн, зробивши правильну ставку на переможця Світової серії з бейсболу. Вегас живе … ви вгадали, в Лас-Вегасі і веде яскравий, гламурний спосіб життя. Між переглядом ігр та походами до нічних клубів він дав ексклюзивне інтерв’ю «Рейтингу Букмекерів».
Спеціалізація Вегаса - американський футбол і бейсбол

Спеціалізація Вегаса – американський футбол і бейсбол

– Якщо я правильно розумію, ви спеціалізуєтесь на двох видах спорту – бейсболі і американському футболі. Краще менше, але краще?

– Я сильний багато в чому, але бейсбол і футбол дійсно мої улюблені страви. Взагалі-то я відомий як «король бейсболу». За останні три сезони, граючи за власною системою, я розмістив 128 ставок. 125 виграли, три програли. Приховувати мені нічого, всі купони я публікую на своїх сторінках в соцмережах. Я переписав історію світового беттинга, вигравши нещодавно $2,5 млн, поставивши $100 тис. на перемогу «Канзас-Сіті Роялс» у фіналі Світової серії бейсболу.

Відтепер Дейв - фан номер один команди «Канзас-Сіті Роялс»

Відтепер Дейв – фан номер один команди «Канзас-Сіті Роялс»

(Також серед топових ставок Вегаса – $8 тис, поставлені на те, що команда NFL «Балтимор Райвенс» стане переможцем Супербоула сезону 2012-2013 рр. Зіграна ставка принесла капперу $200 тис. прибутку. Ближче до кінця бейсбольного сезону 2013-го року він поставив $30 тис . на те, що команда «Бостон Ред Сокс» стане переможцем Світової серії MLB. Бостонці виграли турнір, а Дейв поклав у кишеню ще $340 тис).

– Пам’ятаєте вашу першу ставку?

– Я родом із Гавайських островів. Там же 15 років тому і зробив свою першу ставку в $100. Сотня баксів тоді була величезними грошима для мене. Час швидко летить. Зараз я розміщую ставки в розмірі $20-100 тис. на кожен обраний матч.

– Напевно, всі беттори світу чули про ваші останні великі виграші. Розкажіть про найбільш образливі програші.

– По-справжньому принизливих поразок у кар’єрі гравця я не відчував. Хоча, звичайно, були програші, які пам’ятаю досі. Наприклад, два роки тому я поставив на те, що «Флорида Гейторс» виграє чемпіонат NCAA з баскетболу. Букмекери серйозно недооцінювали команду, я ж бачив її потенціал. У «Фіналі чотирьох» проти «Коннектикут Хаскіс» моя команда вела з перевагою в десять очок, але у результаті все ж програла. Якби «Флорида» здобула перемогу, я отримав би $600 тис. Це могло стати моїм найбільшим виграшем на той час.

Той, хто заробляє на цьому [ставках на спорт] реальні гроші – це 50% знань/удачі і 50% дотримання мані-менеджменту і дисципліни.

– До речі, нагадайте про знаменитий найбільш великий ваш профіт. Він ще не витрачений?

– Це були $2,5 в результаті виграшу в бейсбольній Світовій серії «Канзас-Сіті Роялс». І менш ніж через місяць я виграв минулої осені ще $240 тис., поставивши на перемогу Холлі Холм в бою проти досі непереможної чемпіонки UFC Ронди Раузі. Поставивши лише $20 тис., просто повіривши в можливості Холлі, яку букмекери чомусь виставляли неймовірним андердогом. Нокаут у її виконанні порадував мене, ха-ха. Ну а виграші … Зараз я будую справжній «будинок мрії» для своїх батьків. Свого часу вони вірили в мене так, як ніхто інший. І мені дуже приємно робити для тих, кого люблю, щось дійсно велике. Плюс я активно інвестую в нерухомість.

Стандартне фото для Facebook-сторінки Вегаса - черговий похід за зняттям виграшу

Стандартне фото для Facebook-сторінки Вегаса – черговий похід за зняттям виграшу

(До слова, після публікації Дейвом виграшного купона на бій Холм-Раузі його опоненти в Інтернеті відразу ж засумнівалися в тому, що ставка була реальною. Наприклад, журналіст онлайн-ресурсу Bleacher Report Джеремі Боттер заявив, що вважає купон підробленим. Але у результаті правда залишилася за Дейвом Вегасом. Репортер професійно зробив свою роботу і зв’язався з букмекерами компанії William Hill, які підтвердили, що дана ставка дійсно була розміщена).

– Ви маєте власні аксіоматичні правила беттинга, якими хотіли б поділитися з іншими?

– Не буду розповідати про секрети моєї професії, проте можу поділитися деякими порадами, які вважаю важливими для успіху. Перше: ніколи не відіграватися (програвши, не ставте тут же знову і знову в спробах відіграти втрачені гроші). Друге: обирайте лише кілька матчів на тиждень тільки в тих видах спорту, в яких добре розбираєтеся. Третє і найважливіше: суворо дотримуйтесь фінансового менеджменту і самодисципліни. Професійний беттинг – важка робота. Вона вимагає виняткової самовіддачі та постійного навчання. Я, наприклад, для кращого розуміння ситуації переглядаю мінімум 50 годин live-матчів на тиждень. Багато людей, на жаль, хочуть все і відразу, забуваючи про деталі. Професійний беттор, тобто той, хто заробляє на цьому реальні гроші – це 50% знань/удачі і 50% дотримання мані-менеджменту і дисципліни. Проведу пряму аналогію з бодібілдінгом, де одна половина успіху – важкий тренінг з вагою і кардіоробота, а друга, не менш важлива – правильне харчування.

У будинку каппера багато величезних моніторів і ... фото господаря

У будинку каппера багато величезних моніторів і … фото господаря

– Особисто набили чимало гуль до того, як стали профі?

– Так, було все – і відсутність дисципліни, і спроби відігратися. Я став професіоналом тільки після того, як зміг подолати всі слабкості і поставити їх собі на службу. Це зайняло чимало часу. Зараз я консультую більше 3000 бетторів з різних країн світу. Не втомлююся говорити клієнтам, що дуже багато хто програє саме через відсутність самодисципліни і недотримання основ фінансового менеджменту.

(Завдяки власній «хардкорній» дисципліні в питаннях банкроллу Дейв Вегас може дозволити собі робити дорогі подарунки не тільки у вигляді нового будинку для батьків. Нещодавно каппер опублікував фото на тлі нового могутнього Cadillac Escalade, який він купив і подарував своєму особистому охоронцеві, відомому як «Великий Віллі». За словами Вегаса, той охороняє його останні два роки і вже неодноразово «прикривав спину» під час різних конфліктних ситуацій в нічних клубах Лас-Вегаса. Наприклад, не раз відтягав від гламурного каппера місцевих «світських левиць», які бажали після «пари чарок» привернути увагу багатого гавайського прогнозиста).

Дейв зі своїм охоронцем «Великим Віллі» (ліворуч) на тлі подарованого «Кадилака»

Дейв зі своїм охоронцем «Великим Віллі» (ліворуч) на тлі подарованого «Кадилака»

– На чому ви робите акцент при виборі ставки на той чи інший матч? Правило «першого вірного рішення» для вас працює?

– Я доволі сильно відрізняюся від більшості інших бетторів. Люди часто роблять акцент на вивченні статистики команд і гравців, а також звертають увагу на ті чи інші тренди (травми і т.д.). Я ж – візуаліст. У моєму будинку – сім величезних моніторів, на яких практично постійно транслюються матчі. Моя робота – дивитися як грають команди і робити власні висновки на основі «картинки».

У моєму будинку – сім величезних моніторів, на яких практично постійно транслюються матчі.

– Як відомо, в більшості штатів США гемблінг (у тому числі і спортивний беттинг) досі заборонений. Як ви думаєте, це помилка американської влади?

– Безумовно. Щотижня в країні витрачаються мільйони і мільйони доларів на нелегальні спортивні ставки. Якби дохід від цієї діяльності уряд оподаткував, зробивши індустрію повністю прозорою, невже це не допомогло б економіці країни? Але поки що реальність така, що багато американських бетторів змушені шукати найрізноманітніші «варіанти», щоб ставити (у тому числі онлайн).

– Ха-ха, напевно, ви дуже раді, що живете в штаті Невада, де гемблінг дозволений. І все-таки, що означають для вас виграні гроші? Це можливість інвестувати в інші сфери, це цінний вантаж в банку, це всього лише папір?

– У першу чергу, це фінансова незалежність і свобода розпоряджатися часом свого життя так, як хочеться тільки мені. Просиджування в офісі «з 9 до 5» ніколи не було моїм призначенням. Я був народжений підприємцем. Інвестую в двох напрямках: у власні прогнози (купони всіх ставок, що роблю, я регулярно публікую у своїх соцмережах) і в нерухомість.

–  Створюється враження, що комплекси обійшли вас стороною. «Покусувати» інших провокаційними постами в інтернеті з фотографіями наворочених авто і пачок грошей – ваш природний стиль поведінки або ж частина бізнес-стратегії?

– Мої соціальні медіа – відображення мого способу життя, який я дозволяю собі завдяки успіху в роботі. Витрати на придбання моїх будинків, Ferrari і кілька тижнів тому купленого Bentley вже повністю окупилися виграшами. Не бачу причин не показувати людям правильний напрямок до успіху. Важка робота і дисципліна окупаються для мене задоволеннями від життя.

Каппер зі своєю новою «іграшкою», білосніжним «Бентлі»

Каппер зі своєю новою «іграшкою», білосніжним «Бентлі»

– Гламурне життя в Лас-Вегасі – ваша персональна казка, що стала реальністю?

– Ще живучи на Гаваях, я розраховував стати мільйонером. На островах мої можливості були обмежені. Переїхавши в Лас-Вегас, з часом я повністю реалізувався. Так що так, мій «казковий сон» збувся тут.

(Дейв не соромиться викладати на своїх сторінках в Facebook і Instagram численні фотографії з нічних клубів, які підтверджують, що каппер веде активний світський спосіб життя. Але іноді «гламур» обертається і проти хлопця. Наприклад, торік стало відомо, що Дейву і його подрузі по імені Даніка (більш відомої в місцевих тусовочних колах під ніком GoDaddy) відтепер заборонено вхід в елітний нічний клуб Лас-Вегаса «Hyde Bellagio» з огляду «небажаної активності». Тут можна прочитати, що у пари всередині закладу був виявлений певний пакет з підозрілою білої порошкоподібною субстанцією).

– Рано чи пізно виграшні серії закінчуються. Ви не побоюєтеся, що навіть суворі правила беттинга одного разу не допоможуть вам і почнеться програшна серія, яка позбавить вас всіх грошей?

– Це мене взагалі не турбує. Гемблінг-індустрія не має жодних тенденцій до зниження зростання – в майбутньому вона буде тільки більше. Більшість американців – гравці. Я не виняток. Гра на фондовій біржі або інвестування в нерухомість – теж свого роду азартні ігри. Гемблінг і спорт – частина американської культури, і це незмінно. Я – теж частина цієї індустрії, і вже занадто добре розуміюся на ній, щоб впасти.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт