Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери оцінили шанси Путіна достроково піти з посади президента РФ

Владислав Стародубцев
Букмекерська компанія Favbet пропонує клієнтам спрогнозувати, коли президент Російської Федерації Володимир Путін покине свою посаду.
Букмекери оцінили шанси Путіна піти з посади президента РФ

Букмекери оцінили шанси Путіна піти з посади президента РФ

На перебіг подій, за яким Володимир Путін до початку 2024-го року покине пост №1 у Росії, пропонують укласти парі за 5.0, що відповідає 20% ймовірності. 

Контекст 

На початку листопада британський таблоїд The Sun, посилаючись на власні джерела, повідомив про можливу відставку 68-річного політика на початку 2021-го року. Мовляв, Путін може покинути свою посаду через серйозні проблеми зі здоров’ям: у російського лідера буцімто хвороба Паркінсона. 

Водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував інформацію про його можливу хворобу:

«Ви знаєте, тут навіть коментувати нічого. Це – повна нісенітниця. У президента все гаразд, здоров’я відмінне», – сказав він зауваживши, що Путін не має наміру йти у відставку. 

Цікаво, що минулого вівторка Володимир Путін підписав, ухвалений Держдумою Росії, закон, згідно з яким, колишній глава держави отримує недоторканність: його не зможуть притягнути ані до кримінальної, ані до адміністративної відповідальності. Також документ гарантує експрезидентові заборону на його затримання, арешту, допиту, обшуку чи особистому огляду. Рада Федерації – єдиний орган, за допомогою якого можуть бути зняті обмеження, якщо буде відповідна підстава: вчинення тяжкого злочину або парламентське обвинувачення у державній зраді. Такий крок може свідчити про підготовку політика до імовірної відставки.

Наступні президентські вибори у Росії заплановані на березень 2024-го року. Термін повноважень Володимира Путіна спливає 7-го травня того ж року. 

Колишній КДБівець обійняв найвищу посаду у країні у 1999-му році: спершу він був тимчасово виконувачем обов’язків, а у 2000-му виграв вибори. Відповідно до пункту 3 статті 81 Конституцій РФ одна особа не могла обіймати посаду президента країни протягом двох термінів поспіль. А це означало, що Путін, який був обраний у 2012-му та переобраний у 2018-му роках, не зміг би балотуватися на виборах у 2024-му році. Втім, нещодавно були ухвалені поправки до Конституції, тож слово поспіль зникло з пункту 3 статті 81. 

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», аналітики оцінили шанси України отримати туристичний безвіз зі Сполученими Штатами Америки. 

Букмекери обвалили коефіцієнт на легалізацію марихуани в Україні

Букмекери оцінили шанси України стати членом НАТО

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт