Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери оцінили імовірність згоди Маска на пропозицію Зеленського відвідати Житомир

Владислав Стародубцев
Букмекерська компанія Favbet у лінії спеціальних ставок пропонує спрогнозувати, чи відвідає американський мільярдер Ілон Маск місто Житомир цьогоріч. 
Букмекери оцінили імовірність згоди Маска на пропозицію Зеленського відвідати Житомир

Букмекери оцінили імовірність згоди Маска на пропозицію Зеленського відвідати Житомир

Зіграє парі за 10.0, що відповідає 10% ймовірності, якщо засновник компанії Space X приїде у Житомир до кінця цього року. 

Контекст 

Учора президент України Володимир Зеленський запросив Ілона Маска відвідати Житомир, де розташований Національний музей космонавтики імені Сергія Корольова. 

«Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетного інженера і конструктора космічних кораблів – Сергія Корольова. Дійсно, він був одним з найкращих. Я хотів би запросити його давнього шанувальника Ілона Маска в Україну, щоб подивитися Національний музей космонавтики імені Сергія Корольова», – написав Зеленський у Twitter. 

Президент ретвітнув допис Маска від липня минулого року, в якому він розповів, що поспілкувався з родиною ракетобудівника. При цьому прізвище Корольов він написав українською та російською мовами. 

12-го січня минуло 114 років з дня народження Сергія Корольова, який народився у Житомирі. Він – головний конструктор перших ракетно-космічних систем, з ім’ям якого пов’язані, без перебільшення, епохальні події людської цивілізації: запуск першого штучного супутника Землі, запуск першої міжконтинентальної балістичної ракети, перші дослідження Місяця, Венери та Марсу. Також саме під його керівництвом відбувся політ космос першого космонавта планети — Юрія Гагаріна. 

У Twitter між офіційними акаунтами Росії та України навіть виникла суперечка щодо походження Корольова. У дописі росіяни привітали науковця з днем народження зазначивши, що він радянський ракетобудівник. Відповідь України була красномовною: 

В 1938-му році Корольов був затриманий із формулюванням «учасник контрреволюційної троцькістської організації». Як наслідок, інженер отримав 10 років ув’язнення та був відправлений на Колиму. Через 6 років, після численних листів до Сталіна, він був звільнений з-під варти, а судимість анульовано. 

У згаданому Національному музеї космонавтики, що у Житомирі, збереглася анкета Корольова, яку він подавав під час вступу до Київського політехнічного інституту. У графі «національність» майбутній науковець написав «українець».

Букмекери оцінили шанси України стати членом НАТО

Після нападу на Капітолій: букмекери пропонують ставку на розділення США на окремі держави

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт