Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Після нападу на Капітолій: букмекери пропонують ставку на розділення США на окремі держави

Владислав Стародубцев
Останні бурхливі події у Сполучених Штатах Америки можуть спровокувати розділення однієї з наймогутніших країн світу на кілька незалежних держав? Принаймні на такий перебіг подій можна зробити ставку на сайті букмекерської компанії Favbet.
Букмекери пропонують ставку на розділення США на окремі держави

Букмекери пропонують ставку на розділення США на окремі держави

Зіграє парі за 10.0, що дорівнює 10% ймовірності, якщо США розділиться на щонайменше дві окремі держави до початку наступного року. 

Контекст 

6-го січня прихильники чинного президента США Дональда Трампа штурмували Капітолій. У той час у будівлі парламенту повинен був відбутися підрахунок голосів виборників на спільному засіданні двох палат Конгресу США, тобто фактично конгресмени мали зробити останній формальний крок для передачі влади демократу Джо Байдену, який переміг на президентських виборах. 

У ході заворушень мітингарям вдалося потрапити до будівлі Капітолію, влаштувавши там справжній хаос. Конгресмени продовжили засідання після того, як правоохоронцям вдалося відтіснити протестувальників з будівлі та навести лад біля Капітолійського пагорба у Вашингтоні. Втім, без жертв не обійшлося: загинуло 4 осіб, у тому числі 1 поліцейський. Також були знешкоджені два саморобних вибухових пристроїв, які сапери знайшли у штаб-квартирах республіканської та демократичної партій, а на території Капітолію знайшли вантажівку зі зброєю та коктейлями Молотова. 

Голова поліції Вашингтона розповів, що у ході заворушень було затримано 86 осіб, і деякі з них вже втратили роботу. Зрештою, Конгрес США затвердив перемогу Джо Байдена на листопадових виборах, а це означає, що чинний гарант Конституції Дональд Трамп втратив усі законні інструменти для того, аби оскаржити результат волевиявлення американців. Республіканець переконаний, що вибори були сфальсифіковані, але його команді не вдалося довести цю тезу – позови Трампа відхилили усі суди, у тому числі Верховний. 

Чимало експертів схиляються до думки, що штурм Капітолію може спровокувати ланцюг непередбачуваних політичних та економічних наслідків для США. Цікаво, що востаннє Капітолій захоплювали понад 200 років тому – у 1814-му році будівлю захопили британські війська. 

«Американська політична модель, система, традиції були піддані випробуванню на міцність.Чи витримають інституції, чи спрацює закон, чи залишаться норми? Ці питання були в головах багатьох протягом останніх чотирьох років. Зараз вирішальний етап, зараз ми отримаємо відповіді.

Від результату певною мірою залежить і доля світу», – цитує «ЄП» Володимира Дубовика, директора Центру міжнародних досліджень.

Нагадаємо, Джо Байден впевнено переміг Дональда Трампа на останніх президентських виборах США (демократ отримав 306 голосів виборників, тоді як республіканець значно менше – 232). 

Букмекери пропонують ставку на розлучення Дональда і Меланії Трамп

Президент США – у Києві: букмекери назвали імовірність візиту Байдена в Україну

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт