Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери обвалили коефіцієнт на візит Байдена в Україну після запрошення Зеленського

Владислав Стародубцев
Букмекерська компанія Favbet переглянула шанси 46-го президента США здійснити візит в Україну після телефонної розмови Володимира Зеленського і Джозефа Байдена, під час якої демократ отримав запрошення відвідати святкування 30-річчя незалежності нашої держави.
Букмекери обвалили коефіцієнт на візит Байдена в Україну після запрошення Зеленського

Букмекери обвалили коефіцієнт на візит Байдена в Україну після запрошення Зеленського

За розрахунками аналітиків, 28,5% (коефіцієнт – 3.50) – імовірність перебігу подій, за яким 78-річний політик до початку 2023-го року прилетить в Україну. Прикметно, що торік у грудні фахівці оцінювали шанси побачити Байдена у Києві у 20% (5.0). 

Контекст

Минулої п’ятниці відбулася перша розмова у телефонному форматі між українським лідером Володимиром Зеленським та новоспеченим головою Білого дому Джозефом Байденом. 

Співрозмовники, серед іншого,  обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму і деокупацію півострова. Зеленській розповів колезі зі США про ініціативу саміту Кримської платформи, запросивши його взяти участь. 

«Кримська платформа – на сьогодні єдиний майданчик, спрямований на деокупацію Криму та захист прав українців на окупованому півострові», – зазначив Володимир Зеленський і запросив Джо Байдена взяти участь у першому саміті ініціативи та відвідати Україну в день її незалежності», – цитує гаранта Конституції пресслужба ОП. 

Натомість Байден заявив, що з нетерпінням чекає на візит до нашої країни. Джозеф зазначив, що для нього «дуже важлива Україна». Водночас у МЗС не уточнили, чи погодився президент США на пропозицію. 

Що таке Кримська платформа? 

Це дипломатична ініціатива України, у перспективі — міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова

Наприкінці березня президент Зеленський своїм указом затвердив стратегію деокупації та реінтеграції окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, у якій ключову роль гратиме саме Кримська платформа. 

«Україна засновує і розвиває Кримську платформу як ключовий зовнішньополітичний інструмент консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію та відновлення територіальної цілісності України, подолання наслідків, спричинених тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також захисту прав та інтересів громадян України.

Україна ініціює міжнародний переговорний процес щодо визначення модальностей звільнення тимчасово окупованої території та відновлення на цій території конституційного ладу України, ґрунтуючись, зокрема, на положеннях Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, а також на результатах діяльності Кримської платформи», – мовиться в указі. 

На цю мить щонайменше 6 країн вже дали згоду на перемовини щодо деокупації півострова. 

Як інформував «РБ», букмекери оцінили шанси України домовитися про туристичний безвіз зі Сполученими Штатами Америки.

Байден балотуватиметься на другий президентський термін: як букмекери оцінюють шанси Джо?

Букмекери оцінили шанси Путіна достроково піти з посади президента РФ

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт