Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери назвали шанси Грузії стати членом НАТО

Владислав Стародубцев
Букмекерська компанія Favbet пропонує клієнтам спрогнозувати, чи стане Грузія повноправним членом Північноатлантичного Альянсу (НАТО) до початку 2023-го року.
Букмекери назвали шанси Грузії стати членом НАТО

Букмекери назвали шанси Грузії стати членом НАТО

На перебіг подій, за яким Грузія стане членом НАТО до 31-го грудня 2022-го року, пропонують укласти парі за 5.0, що відповідає 20% імовірності. 

Контекст 

Наприкінці минулого року парламент Грузії ухвалив резолюцію щодо зовнішньополітичного вектору країни. Зокрема, була задекларована безальтернативність інтеграції в Європейський Союз та НАТО. У грудні «Європейська Правда» з посиланням на «числені джерела» у структурі Північноатлантичного Альянсу, грузинських політиків та західних і українських дипломатів повідомила, що у НАТО готові зробити наступний корок до інтеграції з Грузією.  

Станом на цю мить повноцінними членами НАТО є 30 держав. Ще щодо трьох країн (Грузії, України та Боснії і Герцеговини) Північноатлантичний Альянс визнає їхнє прагнення до членства. Втім, поки тільки Боснія і Герцеговина зараз офіційно рухається до НАТО, виконуючи ПДЧ (План дій щодо членства – «РБ»). 

Водночас Грузія уже найближчим часом може отримати ПДЧ, при чому станеться це, найімовірніше, без участі України, позаяк у контексті нашої країни такі розмови навіть не ведуться. Однак остаточного політичного рішення щодо надавання ПДЧ Грузії ще немає.

«Офіційною мовою, план дій щодо членства (ПДЧ) – це «програма, мета якої – радити, допомагати і надавати практичну підтримку державам, які прагнуть приєднатися до НАТО». На практиці ПДЧ – це комплексний план, виконання якого дозволяє говорити, що держава технічно готова до безпроблемного вступу в Альянс і чекає лише на політичне рішення про своє приєднання. Від 1999-го року цей етап став, по суті, обов’язковим для усіх держав, які хочуть вступити до Альянсу», – мовиться у матеріалі «ЄП».

Не виключено, що Грузії можуть надати ПДЧ на найближчому саміті НАТО, який відбудеться цьогоріч. 

Нагадаємо, букмекерські аналітики оцінили шанси України стати повноправним членом Північноатлантичного Альянсу до початку 2025-го грудня. Про важливість вступу до НАТО нещодавно говорив і президент Володимир Зеленський. 

Президент США – у Києві: букмекери назвали імовірність візиту Байдена в Україну

Оля Полякова стане президентом України? Букмекери дають шалений коефіцієнт

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт