Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери: імовірність зустрічі Зеленського з Путіним у Москві знизилася

Владислав Стародубцев
Прессекретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що перемовини між Києвом та Москвою зайшли у глухий кут.
Букмекери: імовірність зустрічі Зеленського з Путіним у Москві знизилася

Букмекери: імовірність зустрічі Зеленського з Путіним у Москві знизилася

У квітні український лідер Володимир Зеленський звернувся до президента Росії Володимира Путіна із закликом зустрітися у будь-якій точці Донбасу. Натомість очільник Кремля заявив про готовність прийняти свого колегу в Москві, якщо на зустрічі обговорюватимуть розвиток українсько-російських відносин. 

Спершу аналітики букмекерської компанії Favbet у 10% (10.0) оцінювали імовірність дипломатичного візиту Володимира Зеленського до російської столиці, однак згодом шанси зросли до 33% (3.0).

Тоді як на цю мить сценарій, за яким шостий президент України прилетить до Москви оцінюють вже у 20% (коефіцієнт – 5.0), тобто імовірність знизилася понад на третину. 

Позиція України щодо можливої зустрічі Зеленського з Путіним

Міністр закордонних справ нашої держави Дмитро Кулеба назвав умову для зустрічі. За його словами, діалог між президентами відбудеться, якщо під час зустрічі обговорюватимуть теми Донбасу та Криму. При цьому про візит саме до Москви поки не йдеться. 

«Ми підтверджуємо, що готові до розмови. І головна тема розмови – це, безумовно, припинення війни і мир в Україні. До цієї розмови не повинно бути якихось підозр зовнішніх, тому що ми маємо говорити з Путіним. Ми розуміємо, що рішення у Росії ухвалює Володимир Путін і ніхто інший. 

Але я абсолютно впевнений, що якщо ця зустріч відбудеться, президент України буде дуже жорстко і принципово захищати саме українські інтереси», – сказав пан Кулеба в інтерв’ю «Радіо НВ»

Що кажуть у Росії? 

Речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков відреагував, зазначивши, що Росія готова обговорювати з Україною питання Криму у контексті прикордонної співпраці. 

«Тупикові ситуації: українські візаві хочуть, наприклад… Вони кажуть: «Ми будемо обговорювати Крим».

Але якщо обговорювати Крим у частині розвитку прикордонної співпраці – знаєте, Росія має прикордонне співробітництво по лінії регіонів з зарубіжними країнами, – якщо в цьому плані, то я впевнений, що Путін буде готовий.

Але якщо обговорювати щось інше, а не те, що Крим – регіон Російської Федерації, то ніхто не буде ніколи ні з ким це обговорювати», – сказав Пєсков. Він також додав що обмін думками сторін щодо цієї зустрічі триває. 

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014-го року – через кілька тижнів після розстрілу протестувальників у центрі Києва і втечі Віктора Януковича з України. 

Букмекери оцінили імовірність проведення дострокових парламентських виборів

Букмекери знизили коефіцієнт на вступ України до НАТО на тлі заяв Зеленського

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт