Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекер визначив фаворитів Ліги Європи

Владислав Стародубцев
«Манчестер Юнайтед» і «Арсенал» – головні претенденти на перемогу у Лізі Європи сезону 2020/2021 років за версією букмекерської компанії «Фан Спорт».
Букмекер визначив фаворитів Ліги Європи

Букмекер визначив фаворитів Ліги Європи

Минулої п’ятниці у штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування 1/4 фіналу Ліги Європи, за підсумками якого були сформовані чотири пари: «Манчестер Юнайтед» проекзаменує «Гранаду, «Вільярреал зіграє з «Динамо Загреб», «Славія» спробує пройти лондонський «Арсенал», а «Аякс» протистоятиме «Ромі». 

Проведення перших поєдинків заплановане на 8 квітня, а матчів-відповідей – на 15. Відповідно до котирувань фахівців, одразу дві команди з англійської Прем’єр-ліги мають найвищі шанси на тріумф на турнірі. 

«Манчестер Юнайтед»

  • Імовірність перемоги – 37% (2.50)
  • Імовірність виходу у фінал – 53% (1.75)
«Дияволи» у 1/8 пройшли «Мілан»

«Дияволи» у 1/8 пройшли «Мілан»

Перемога у Лізі Європи – останній шанс підопічних Уле Гуннара Сульшера здобути бодай один трофей за підсумками поточного сезону. «Червоні дияволи» у 1/4 фіналу Кубка Англії поступилися «Лестеру» (1:3), у січні програли «Манчестер Сіті» півфіналу Кубка ліги (0:3), а у чемпіонаті манкуніанці хоч і перебувають на другій проміжній позиції, але відставання від лідера надто велике – 14 очок.

Вперше і поки що востаннє «Манчестер Юнайтед» вдавалося виграти Лігу Європи у сезоні 2016/2017 років, коли керманичем команди був Жозе Моурінью. Тоді у фіналі англійський клуб переграв амстердамський Аякс (2:0). А «Червоні дияволи» стали лишень п’ятою командою в історії, якій вдалося виграти в усіх трьох єврокубкових турнірах (Кубок Кубків (1), Ліга чемпіонів/Кубок європейських чемпіонів (3), Ліга Європи/Кубок УЄФА (1). 

«Арсенал» 

  • Імовірність перемоги – 25% (3.74)
  • Імовірність виходу у фінал – 44% (2.10)
Чи вдасться «Канонірам» вийти у ЛЧ через ЛЄ?

Чи вдасться «Канонірам» вийти у ЛЧ через ЛЄ?

Для «Арсенала» звитяга у Лізі Європи має надважливе значення, позаяк переможець турнірі здобуває пряму путівку до Ліги чемпіонів наступного сезону. На цю мить «Каноніри» посідають 9 місце в турнірній таблиці чемпіонату, тож у лондонців обмаль шансів здобути право грати у найпрестижнішому клубному турнірі Європи. 

Тому цілком логічно, що підопічні Мікеля Артети до останнього будуть битися за тріумф. У чвертьфіналі колективу протистоятиме не найбільш грізний суперник – празька «Славія», а у 1/2 переможець цієї пари протистоятиме сильнішому у дуелі «Вільярреала і загребського «Динамо».  

Мотивації футболістам може додати той факт, що «Арсенал» жодного разу в історії не вигравав трофей Кубка УЄФА/Ліги Європи. Два сезони тому «Каноніри у фіналі розгромно програли «Челсі» (1:4), у 2000-му році у вирішальному поєдинку колектив з півночі Лондона за підсумками серії післяматчевих пенальті зазнав фіаско в зустрічі з турецьким «Фенербахче» (0:0, 1:4). 

«Вільярреал» 

  • Імовірність перемоги – 15% (6.0)
  • Імовірність виходу у фінал – 29% (3.20)
«Динамо» нічого не змогло протиставити «Вільярреалу»

«Динамо» нічого не змогло протиставити «Вільярреалу»

«Жовта субмарина» у 1/8 фіналу пройшла київське «Динамо», проте напередодні жеребкування «Вільярреал» вважався одним з андердогів турніру, проте усе змінилося, коли іспанці отримали суперника – ним виявилося теж «Динамо», але уже загребське. 

Одразу після церемонії букмекери обвалили коефіцієнт на перемогу «Вільярреала», а зараз підопічні Уная Емері і зовсім увійшли до трійки команд з найбільшими шансами на тріумф. 

Найкращий результат команди у Кубку УЄФА/Лізі Європи – півфінал у сезонах 2003/2004, 2010/2011, 2015/2016. Джокером кривдника киян може стати керманич, адже він – справжній спеціаліст у контексті перемог на цьому турнірі – у доробку 49-річного спеціаліста три звитяги поспіль. Щоправда, на чолі «Севільї» (2013/2014, 2014/2015, 2015/2016). 

Іспанські клуби продовжують тримати пальму першості за кількістю перемог у Лізі Європи – 11. Як вважаєте, чи вдасться «Вільярреалу» нарешті здолати бар’єр 1/2 фіналу? 

«Аякс» 

  • Імовірність перемоги – 13% (7.0)
  • Імовірність виходу у фінал – 24% (3.80)
«Аякс» - сплав молоді та досвіду

«Аякс» – сплав молоді та досвіду

Амстердамська команда у 2017-му році була за крок від завоювання Ліги Європи, однак колектив Еріка Тен Хага у фіналі не зміг впоратися з «Манчестер Юнайтед» (0:2). У клубному музеї Аякса закарбована лишень одна перемогу у Кубку УЄФА – в далекому 1992-му році, коли ще фінал складався з двох матчів, нідерландці виграли в «Торіно»: 2:2 у Італії і 0:0 у рідних стінах.

У 1/4 фіналу цьогорічного розіграшу «Аякс» протистоятиме «Ромі». У цієї пари фактично паритет за шансами на перемогу, принаймні про це свідчать коефіцієнти букмекерів. Прикметно що «Аяксиди» жодного разу в історії не програвали «Вовками» в матчах під егідою УЄФА: 1 перемога та 1 нічия. 

У «Роми», «Гранади», «Славії» і «Динамо» Загреб імовірність тріумфу на турнірі = або <10%. Цьогоріч фінал Ліги Європи відбудеться у польському місті Гданськ на місцевому стадіоні PGE Arena, місткістю близько 44 тисяч уболівальників.  

Раніше «Рейтинг Букмекерів» розповідав, як змінилися котирування на переможця Ліги чемпіонів після жеребкування 1/4 та 1/2 фіналу.

Букмекери: Холанд – поза конкуренцією у гонці бомбардирів Ліги чемпіонів

Ексгравця збірної Нідерландів дискваліфікували на 2 матчі через ставки

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт