Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

За день до матчу «Миная» в одній з БК поставили $100 тис. на тотал більше 3,5: нові подробиці скандалу

Владислав Стародубцев
Ведучий шоу «ТаТоТаке» Михайло Співаковський поділився інсайдерською інформацією щодо того, що відбувалося перед поєдинком 25-го туру УПЛ «Шахтар» – «Минай» (4:0).
За день до матчу «Миная» в одній з БК поставили $100 тис. на тотал більше 3,5

За день до матчу «Миная» в одній з БК поставили $100 тис. на тотал більше 3,5

«За день до матчу у турецькій букмекерській конторі була зроблена ставка у розмірі $100 тисяч на тотал більше 3,5. Інформація дійшла до УАФ – про це знали Баранка, Костюченко і, звичайно, у «Минаї». 

Перед установкою на матч Севідов прийшов у роздягальню і розповів ситуацію. Сказав: «Нам триндець», при чому в будь-якому випадку, тому що якби гравці вийшли і програли так, як вони програли, усі скажуть що вони «лягли». Якщо футболісти вийдуть і будуть пручатися, то ми ж не знаємо – можливо, комусь уже заплатили до матчу. 

І, якщо цей результат не досягнутий, зрозуміло, що голови відривали б інші люди – котрі постраждали у результаті невиграшу ставки. Гравці сказали, що відмовляються брати участь у цьому лайні – на полі опинилися ті, хто готовий був битися на 100%. Щоправда, цього вистачило, щоб програти 0:4, тобто ставка «залетіла». 

Наскільки я розумію, тут є один цікавий момент: Баранка, я не знаю щодо Костюченка, він не застосував будь-яких явних кроків. Що можна було зробити? Зокрема, можна було не допустити на стадіон букмекерського скаута – людину, яка веде трансляцію. У таких випадках лінія знімається, бо така особа повинна з якимось обладнанням, із застосунком на смартфоні, бути на футболі, помічаючи усе, що відбувається. Якби скаут не потрапив на стадіон, лінію, найімовірніше, зняли б. 

А лінію не зняли, принаймні у тих конторах, де були зроблені ці аномальні ставки. Парі, як наслідок, зіграло. За моєю інформацією, «Шахтар» був попереджений, але казати, мовляв, там ставки: більше трьох не забивайте – це теж вплив на результат зустрічі, незаконна дія. Ці кроки не були зроблені. 

Інформація ще перевіряється, проте на цей момент називається четверо організаторів: перший –  Володимир Козленко – людина, яка займалася подібними речами у «Говерлі» і «Сумах». Ще троє – це люди з Дніпра і Харкова, які через своїх підставних осіб, усі ці суми і ставили». 

Наостанок Співаковський порадив організаторам цього «дійства» відкрити частину 3 статті №369 Кримінального кодексу України (Протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань). Вона передбачає наступне.

  • Вплив на результати офіційних спортивних змагань шляхом підкупу, примушування або підбурювання чи вступу у змову щодо результатів офіційного спортивного змагання з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи або одержання внаслідок таких діянь неправомірної вигоди для себе чи третьої особи – караються штрафом від двохсот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
  • Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо офіційних спортивних змагань неповнолітніх або повторно, – караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
  • Порушення заборони розміщення ставок на спорт, пов’язаних з маніпулюванням офіційним спортивним змаганням з одержанням в результаті цього неправомірної вигоди для себе або інших осіб у розмірі, що перевищує двадцять прожиткових мінімумів для працездатних осіб,  – карається штрафом від семисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

УАФ закликала букмекерів не приймати ставки у прематчі на наступний поєдинок «Миная»

Франков – про ситуацію з «Минаєм»: «Команда відмовилася виконувати вказівку щодо зливу»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт