Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Юрист не виключає, що Зеленський ветує закон про гральний бізнес

Владислав Стародубцев
Юрист і політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Сергій Назаренко вважає, що президент Володимир Зеленський може накласти вето на гральний законопроєкт, оскільки документ має низку недопрацювань.
не виключає, що Зеленський ветує закон про гральний бізнес

не виключає, що Зеленський ветує закон про гральний бізнес

«Вчора закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» передали на підпис президенту Зеленському. Але це не значить, що бюджет зразу почне наповнюватися після того, як президент скріпить закон своїм підписом.

По-перше, немає впевненості, що Зеленський саме підпише закон, а не заветує і пришле свої пропозиції до Верховної Ради, адже закон має низку суперечностей. 

А по-друге, закон це тільки початок. Далі необхідні зміни в податкове законодавство, створення повноцінної інституції – регулятора ринку азартних ігор. За світовим досвідом для створення і початку роботи регулятора необхідно в середньому 6 місяців. Цей самий регулятор ще повинен «народити» ліцензійні умови за яких працюватиме ринок. 

Сподіваюсь, що для цього буде необхідно не 3 роки, як у 2017-му, коли регулятор свідомо не готував ліцензійні умови, й всі працювали за старими.

До чого це я веду, а до того, що державний бюджет України отримає передбачені 4,4 млрд гривень з величезним запізненням. І за це потрібно сказати «дуже дякую» політиканам, які намагалися завалити, а врешті-решт відстрочили прийняття проекту №2285-Д», – написав Назаренко на власній сторінці у Facebook.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що Президент Володимир Зеленський може накласти технологічне вето на закон про гральний бізнес, оскільки під час голосування народні обранці підтримали дві взаємосуперечливі поправки, а потім це лишень під час підготовки остаточного тексту документа.

Нагадаємо, що законопроєкт №2285-Д був ухвалений у другому читанні та в цілому з «техніко-юридичними правками». Тому фінальний текст закону про гральний бізнес може відрізнятися від ухваленого у парламенті.

Мочалова розповіла, чому Зеленський повинен ветувати закон про азартні ігри

Політолог розвіяв низку міфів про легалізацію азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт