Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Зеленському передали на підпис закон про азартні ігри

Владислав Стародубцев
Президентові України Володимиру Зеленському був направлений на підпис законопроєкт «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».
Зеленському передали на підпис закон про гральний бізнес

Зеленському передали на підпис закон про гральний бізнес

На сайті парламенту зазначено, що Голова Верховної Ради Дмитро Разумков учора, 27-го липня, підписав документ, а сьогодні його передали на підпис Президенту. Згідно з Конституцією, Володимир Зеленський повинен протягом п’ятнадцяти днів після отримання закону підписати його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднити документ або повернути закон зі своїми вмотивованими та сформульованими пропозиціями до парламенту для повторного розгляду.

Народні обранці 14-го липня ухвалили у другому читанні та в цілому проєкт закону №2285-Д, який передбачає узаконення ринку азартних ігор.

Днями парламентар від фракції «Слуга Народу» Олександр Дубінський висловив впевненість, що Володимир Зеленський ветує закон, оскільки під час голосування депутати підтримали дві взаємосуперечливі поправки (№722 та №723), а виявили це лишень під час підготовку фінального тексту.

Згідно з текстом першої правки, конкурс з відбору кандидатів на в члени Уповноваженого органу проводить Комісія з питань вищого корпусу державної служби у спеціальному порядку, затвердженому Кабміном. Натомість у другій правці йдеться що конкурс повинна проводити конкурсна комісія, сформована Комітетом ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

За кілька днів після голосування за законопроєкт №2285-Д голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову врегулювати питання із цими поправками, але  останній так і не призначив додаткове голосування, в якому б усі неточності були виправлені, а це означає, що документ був підписаний Разумковим та переданий на підпис Президентові у неврегульованому вигляді.

Найімовірніше, через неузгодженості із правками Зеленський буде вимушений накласти технологічне вето на закон про гральний бізнес, тому документ, радше за все, повернуть на доопрацювання у парламент.

Раніше заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив, що у фінальній версії законопроєкту №2285-Д з’явилося положення щодо можливості розміщення казино у чотиризіркових готелях. На думку законотворця, це стане ще однією підставою для того, аби Президент наклав вето.

Топ-10 питань щодо суті закону про гральний бізнес: роз’яснення юриста

Кучухідзе: «Закон про гральний бізнес ще не набрав чинності, а гроші вже надходять і абсолютно легально»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт