Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Все про US Open 2022: ставки, регламент турніру, розклад матчів, прогнози та коефіцієнти – Рейтинг Букмекерів

Ірина Пироженко
Призовий фонд US Open 2022 року становить рекордні $60 млн., а чинними чемпіонами є Данило Медведєв та Емма Радукану. Розповідаємо про історію великомасштабного турніру, регламент, кращі ставки і багато іншого.

Все про US Open 2022: ставки, регламент турніру

Регламент турніру

Турніри серії Grand Slam – це чотири найпрестижніші та рейтингові турніри в сезоні, які проводяться протягом двох тижнів. Їх часто називають «мейджорами» (від англ. слова major, тобто – важливий, значний). Такими є: 

  • Відкритий чемпіонат Австралії (Australian Open).
  • Відкритий чемпіонат Франції, який ще називають «Ролан Гаррос».
  • Вімблдонський турнір (Wimbledon)
  • Відкритий чемпіонат США (US Open). 

У турнірі «Великого шлема» візьмуть участь 128 тенісистів та стільки ж тенісисток. Призовий фонд US Open 2022 року становить рекордні $60 млн. Основна сітка US Open стартує 29 серпня, а фінальні матчі будуть зіграні 10-11 вересня 2022 року. Чинними чемпіонами ТВШ є Данило Медведєв та Емма Радукану.

Відкритий чемпіонат США з тенісу поділений на: одиничний чоловічий та жіночий розряд, чоловічий і жіночий парний, а також мікст (в парі один чоловік і одна жінка). Турнірна сітка в одиничному розряді налічує 128 учасників. Парна кваліфікація – 64 пари, мікст – 48 пар. Кількість сіяних гравців в індивідуальному розряді – 32, для всіх парних розрядів – 16. Перший сіяний завжди займає першу позицію, другий сіяний – останню. Тобто сіяні – це фаворити змагання, наприклад, тенісистки посіяні під номерами 1 та 2 можуть зустрітися лише у фіналі, за умови, що вони виграли всі матчі в своїй половині турнірної таблиці. 

Де пройде Відкритий чемпіонат США з тенісу 2022

Матчі US Open проводитимуться у громадському парку Флашинг-Медоуз – Корона-парк (англійською Flushing Meadows–Corona Park) у Нью-Йорку. А саме в Національному тенісному центрі Біллі Джин Кінг. Центром парку є головний корт – історичний стадіон Артура Еша, названий на честь американського тенісиста, який виграв перший турнір «Відкритої ери»* у 1968 році. Стадіон має розсувний дах, який побудували та вперше продемонстрували у 2016 році. Вміщує понад 23 000 осіб на трибунах. Всі матчі на стадіоні Артура Еша починаються о 12:00 (19:00 GMT+3).

*Відкрита ера – час (починаючи з 1968 року), відколи найпрестижніші тенісні турніри почали допускати до змагань тенісних професіоналів. До відкритої ери теніс вважався любительською грою, розвагою багатих.

Другий по розміру – стадіон Луї Армстронга. Він має розсувний дах та вміщує 14 000 глядачів. Крім цього матчі проводяться ще на трьох кортах з трибунами для глядачів, і на 13 кортах без трибун з хардовим покриттям на свіжому повітрі.

Усі учасники US Open 2022

Медведєв, Швьонтек

Вперше з 2003 року перший сіяний на US Open – не представник «Великої трійки»*. Чоловічу турнірну сітку очолює перша ракетка світу – Данило Медведєв. Другий номер посіву у третьої  ракетки – Рафаеля Надаля. Вісім тенісистів із першої десятки продемонструють вищий клас на місцевих кортах. Олександр Зверєв і Новак Джокович пропускають цьогорічний мейджор. Німець через травму ноги, а Джокович традиційно через  відсутність вакцинації від COVID19, що повністю суперечить політиці США. Склад всіх учасників ЮС Опен 2022 на картинці нижче. 

*Велика трійка – тріо: Роджер Федерер, Рафаель Надаль та Новак Джокович. Цих тенісистів широко називають трьома найкращими гравцями-чоловіками в історії тенісу.Турнірна сітка 1

Жіноча десятка в повному складі на чолі з першою ракеткою світу Ігою Швьонтек. Ці два тижні обіцяють бути незабутніми, оскільки 19-річна Емма Радукану спробує захистити титул. Серена Вільямс збирається провести фінальний турнір в кар’єрі, тому не варто пропускати матчі цих тенісисток, однозначно на корті та на трибунах буде спекотно. Безліч інших претендентів на титул також будуть готові на все, аби залишити свій слід на кортах US Open. Дивимось склад учасниць: Турнірна сітка (ж)

Кращі ставки на US Open 2022 з коефіцієнтами 

Безумовно, багато уваги на турнірі буде приковано до легенди тенісу Серени Вільямс. US Open 2022 – її фінальний турнір. Пропонуємо придивитися до ставки на перемогу Серени в першому етапі змагань над Данкою Ковініч. чому так? Наведемо деякі факти: 

  • За всю кар’єру Серена виграла 20 із 20 стартових матчів у Нью-Йорку.
  • Американка лише двічі віддала сет у першому колі US Open (1998 та 2001 рік).

СТАВКА: Перемога Серени Вільямс з форою (1,5) по сетах за 1,70. 

Емма Радукану знаходиться під тиском. На  US Open Емма захищає 2040 очок, та вона вже готується почати все з чистого аркуша. Якщо Радукану не захистить титул – це призведе до зниження її рейтингу, хоча британка цього не боїться, про що заявила в одному з останніх інтерв’ю. Радукану готова почати все спочатку. На першому етапі Емма грає з незручною суперницею Алізе Корне. Француженка нерідко вистрілює в матчах з топами, наприклад, її нещодавня перемога на Вімблдоні над першою ракеткою світу Швьонтек. Цілком можливо, що Корне виграє цю зустріч. Тим паче на одному з тренувань перед USO Емма плакала через больові відчуття в зап’ясті. 

СТАВКА: Перемога Алізе Корне за 2,20.

Хто виграє US Open 2022: прогнози та ставки на переможця

60 мільйонів доларів – саме такий цьогорічний призовий фонд Відкритого чемпіонату США, який вперше в історії перевищив рекордну суму в 57,5 ​​мільйона доларів (у 2021 році).

Фаворит букмекерів серед чоловіків – російський тенісист, перша ракетка світу Данило Медведєв. Поставити на перемогу Данило Медведєва можна з коефіцієнтом 3.62. Серед інших претендентів на титул: 

Рафаель Надаль – 4.4

Карлос Алькарас Гарфія – 5.7

Нік Кіргіос 7.9

Стефанос Циципас – 14.5

Вже довгий час в жіночому турі домінує польська тенісистка Іга Швьонтек. В цьому році Іга видала серію із 37 перемог, виграла Відкритий чемпіонат Франції, чотири «Прем’єри» (Доха, Індіан-Веллс, Маямі, Рим) та один турнір WTA 500 (Штутгарт). Саме тому в рамках Відкритого чемпіонату США з тенісу фаворитом букмекерів виступає Швьонтек. На те, що перша ракетка світу виграє титул можна поставити з коефіцієнтом 5. Далі в списку фаворитів букмекерів:

Сімона Халеп – 8.5

Аріна Соболенко – 16

Каролін Гарсія – 17

Корі Гауфф – 17

Розклад матчів Відкритого чемпіонату США з тенісу 2022

Матчі основної сітки Відкритого чемпіонату США 2022 стартують 29 серпня (київський час випереджає час у Нью-Йорку на 7 годин).

  • Денна сесія: з 11:00 ранку по місцевому часу (18:00 GMT+3).
  • Вечірня сесія: з 07:00 вечора по місцевому часу (02:00 GMT+3).

Чвертьфінальні матчі одиничного розряду: стартують 6 вересня (вівторок) о 12:00 по місцевому часу (19:00 GMT+3).

Півфінал (одиничний розряд): 

  • жінки 8 вересня з 07:00 вечора (02:00 GMT+3)
  • чоловіки 9 вересня з 15:00 (22:00 GMT+3)

Жіночий фінал: 10 вересня 16:00 (23:00 GMT+3)

Чоловічий фінал: 11 вересня 16:00 (23:00 GMT+3)

Шанси українців на US Open 2022

Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Даяна Ястремська та Леся Цуренко представляють Україну на US Open 2022. Вдруге за останні три роки чемпіонат пропустить лідерка збірної України Еліна Світоліна – цього разу через вагітність. Дебютантка – Дар’ї Снігур. Українка впевнено крокувала у кваліфікації до виходу в основну сітку, де зіграє з досвідченою Сімоною Халеп. Але шанси на перемогу дуже низькі. 

Українські тенісистки

Розберемо суперниць наших землячок в першому колі. Калініна на старті зустрінеться з представницею США Бернардою Перою. Кращий результат Калініної – другий раунд (2019,2021). У випадку, якщо Калініна дійде до чвертьфіналу, ймовірно на неї може очікувати зустріч з першою ракеткою світу Швьонтек. Та сітка складна, в другому колі Квітова, в третьому – Мугуруса, четвертому Пегула. 

Марта Костюк зустрінеться з Маяр Шериф. Українка втретє  зіграє на US Open в основній сітці, Її рекорд – третє коло в (2020). Костюк знімалася з останнього турніру через травму, тому треба бути обачним у виборі ставок на матчі з її участю. В другому колі її чекатиме Азаренко, в третьому сильні суперниці: Бадоса, Цуренко або Мартіч.

Даяна Ястремська буде протистояти Медісон Кіз. Найкращий її результат – третє коло (2019). Даяні не вдасться далеко пройти й цього разу, друге коло – зустріч з Джорджі, в третьому з Гауфф. 

Леся Цуренко зустрінеться з четвертою ракеткою світу Паулою Бадосою. Українка увосьме зіграє в основі. У 2018 році Цуренко дійшла до чвертьфіналу турніру, та цього разу потрібно прикласти максимум зусиль, щоб пройти хоча б перше коло.

Найкращі букмекери для ставок на US Open 2022

Проаналізувавши такі критерії, як широкий вибір подій, надійність при розрахунку ставок, високі коефіцієнти ставок та мінімальна маржа, редакція «Рейтингу Букмекерів» склала рейтинг найкращих БК:

Пропонуємо також взяти участь в крутій акції від БК 1xBet, де розігрується авто та безліч інших призів до турнірів «Великого шлему» 2022 року.

Прогнози на US Open 2022: де шукати і як обирати

Слідкуйте за експертами та прогнозистами «Рейтингу Букмекерів», вони допоможуть вам обрати оптимальну ставку на той чи інший тенісний поєдинок в рамках US Open 2022. Прогнози на сьогодні завжди будуть під рукою. Щоб впевнитись у професіоналізмі експерта – перевіряйте його результати. Статистика знаходиться в особистому профілі кожного автора. 

Де дивитися матчі US Open 2022: онлайн трансляції та канали

Офіційна пряма трансляція матчів US Open 2022 на каналі Eurosport. Ділимося з вами шістьма захопливими поєдинками першого раунду:

  1. Нік Кіргіос – Танасі Коккінакіс. На першій зустрічі цих двох завзятих австралійців чекайте багато посмішок і веселощів.
  2. Дієго Шварцман – Джек Сок. Американець випробує мініатюрного аргентинця з його класним форхендом і потужною подачею. Та Шварцман колишній гравець топ-10, він стабільний, витривалий і може бігати цілий день по корту, тому це буде захоплюючий контраст стилів. 
  3. Емма Радукану – Алізе Корне. Минулорічній чемпіонці буде нелегко розпочати захист свого титулу. Завзята француженка Корне показує круту гру в матчах против сильних суперниць.
  4. Наомі Осака – Даніель Коллінз. Коллінз має здатність грати на будь-якому покритті та налаштуватись на перемогу з будь-якою тенісисткою в турі. Американка є небезпечною суперницею для Осаки, незважаючи на те, що чемпіонка Японії переконливо виграла обидві очні зустрічі на харді. 
  5. Карлос Алькарас – Себастьян Баез. Алькарас різко піднявся в рейтингу до 4 позиції. Від юнака вболівальники очікують великих результатів та вже перша перевірка на US Open буде непростою. 

Історія Відкритого чемпіонату США з тенісу

«Стрес Оупен», саме так називають US Open тенісисти за виснажливу гру на великих швидкостях та психічну напругу. Декілька цікавих фактів з його історії:

  • Відкритий чемпіонат США 2006 року став першим турніром серії «Великого шлему», на якому ввели дозвіл на телевізійні повтори на вимогу тенісистів. Щойно гравець робить виклик, повтор одночасно показують гравцям, суддям і глядачам. Система є точною на 100 % в межах 5 міліметрів.
  • Чемпіонат відрізняється від інших турнірів «Великого шлему» тай-брейками у вирішальних сетах, які проводяться до 10 очок. Звичайний тай-брейк до 7 очок.
  • Один із найвизначніших моментів в історії US Open стався у півфінальному матчі між Майклом Чангом і Стефаном Едбергом (1992). Едберг переміг у виснажливих 5 год і 26 хв з рахунком (6-7, 7-5, 7-6, 5-7, 6-4). Це вважається найдовший матч в історії US Open. 
  • Найдовший жіночий матч в історії US Open відбувся в 1898 році (до введення тай-брейку), коли п’ятисетовий матч між Джульєтт Аткінсон (переможницею) і Меріон Джонс затягнувся до 51 гейма. 
  • Артур Еш не зміг забрати грошову винагороду за перемогу в турнірі у 1968 році через статус любителя.
  • Кріс Еверт – єдина жінка, яка виграла рекордні шість титулів US Open (1975-78, 1980, 1982).

Артур Еш з кубком, US Open 1968Артур Еш з кубком, US Open 1968

US Open був заснований у 1881 році, як національне змагання серед чоловіків в одиничному та парному розрядах. У 1887 році в до змагань включили жіночий одиничний розряд, парний розряд у 1889, а змішаний парний розряд у 1892. 

Всі ці п’ять чемпіонатів проводилися в різних місцях до 1968 року, а возз’єдналися вони у Вестсайдському тенісному клубі у Квінзіі (округ штату Нью-Йорк). Саме після цього чемпіонат став відомий як US Open, і має унікальну децентралізовану історію, оскільки проводився на різних покриттях: з 1881 по 1974 рік на траві; з 1975 по 1977 – на глині. З 1978 року турнір проходить на акриловому твердому покритті в USTA Billie Jean King National Tennis Center. 

Переможці чемпіонатів US Open за всю історію

Список всіх переможців можна побачити на сторінках офіційного сайту US Open. Рекордсмени Відкритого чемпіонату США з тенісу серед чоловіків (1968 – дотепер):

  • Володар найбільшої кількості титулів в одиничному розряді: (5) Джиммі Коннорс, Піт Сампрас, Роджер Федерер.
  • Найбільша кількість титулів поспіль в одиничному розряді: (5) Роджер Федерер.
  • Найбільше парних титулів: (4) Боб Лутц, Стен Сміт, Джон Макінрой.
  • Найбільша кількість титулів поспіль у парному розряді: (2) Тодд Вудбрідж, Марк Вудфорд.
  • Змішаний парний розряд (найбільше титулів): (3) Тодд Вудбрідж, Боб Браян.
  • Переможець більшості чемпіонатів (загалом: одиничний, парний, змішаний): (8) Джон Макінрой.

USO 2022 History

Рекордсменки Відкритого чемпіонату США з тенісу серед жінок (1968 – дотепер):

  • Володарка найбільшої кількості титулів в одиничному розряді: (6) Кріс Еверт.
  • Володарка найбільшої кількості титулів поспіль в одиничному розряді: (4) Кріс Еверт.
  • Володарка рекордної кількості парних титулів: (9) Мартіна Навратілова
  • Рекордсменка у послідовних титулів (парний розряд): (3) Вірджинія Руано Паскуаль, Паола Суарес.
  • Володарка найбільшої кількості титулів у змішаному парному розряді: (3) Маргарет Корт, Біллі Джин Кінг, Мартіна Навратілова.
  • Рекордсмен (загалом: одиничний, парний, змішаний): (18) Маргарет Корт, (16) Мартіна Навратілова.

Наймолодші чемпіони US OpenНайстарші чемпіони US Open Логотип US Open 2022

На честь свого 50-річчя (у 2018 році) US Open представили новий корпоративний логотип, розроблений Chermayeff & Geismar & Haviv. Дивимось, як його створювали. 

Цей логотип є спрощеною і модернізованою версією культового логотипу турніру з палаючою кулею, яка вперше була представлена в 1997 році. Новий лого був розроблений для створення візуальної ідентичності турніру, який триватиме далеко у майбутньому.

98 000 м’ячів для цьогорічного US Open

З травня Wilson наполегливо працював над створенням 98 000 м’ячів для цьогорічного US Open на своїх фабриках поблизу Бангкока. Кожен м’яч проходить 24 етапи виробництва від початку до кінця, перш ніж відправити його на турнір у Нью-Йорку. Ось як це робиться.

Послідовність створення м’яча Wilson:

1. З суміші на основі натурального каучуку роблять серцевину м’яча. Компаунд* серцевини екстрагується та нарізається на шматки у формі бочки. Кожен шматок перетворюється на половину оболонки тенісного м’яча, потім подається в машину для подрібнення. 

*Компаунд – це високомолекулярні діелектрики, які складаються із суміші різних речовин (смол, бітумів, ефірів целюлози тощо) та які змінюють свою в’язкість під час використання.

2. Прес є першою з трьох операцій, які проходить кожна кулька. Таким чином матеріал під тиском утворюються  оболонки, які мають форму половини кулі. Це 90-секундний процес, який виконується при 320 градусах. 

3. Килимок із половинок оболонок знімають із полімеризованого преса, згортають і охолоджують.

4. Половинки обрізали, на шви нанесли синій клей за допомогою валика. 

5. На половинки створюється тиск до 18 фунтів на квадратний дюйм, потім прес з’єднує дві половини кулі, поки вони не стануть на чверть дюйма одна від одної. Після чого половинки з’єднуються, і набувають форми ​​м’яча. Цей процес створює 144 кульки за один раз і займає приблизно 10 хвилин: 5 хв на нагрівання; 3 хв на охолодження та кілька хвилин для завантаження та вивантаження.

6. Щойно склеєні половинки поміщають у циліндричну шліфувальну машину.

7. Потім серцевини поміщають у барабанну машину, де наноситься білий клей. Ця машина вміщує 225 ядер, а процес нанесення покриття займає близько п’яти хвилин.

8. Далі кульки потрапляють до рук працівників, які вставляють їх в спеціальну машину, а  зверху кладуть нетканий текстиль, виготовлений із волокон шерсті відповідного кольору й обертають навколо кулі. Кожен працівник таким чином за годину робить 180 кульок.

9. Процес отвердіння. 121 кулька потрапляє в спеціальний прес, спочатку 5 хв відбувається нагрівання, за яким слідує 3-4 хв охолодження. Після цього повсть на м’ячі розпушується.

10. Тисячі кульок одночасно поміщають у гігантську промислову пральну машину, де вони проходять парову обробку. 

11. Далі на м’ячі наносять логотипи Wilson і US Open. Це робиться дуже швидко. Машина штампує чотири кулі за п’ять секунд при 400 градусах. 

12. Фініш. Кульки консервують у банку, тобто створюється тиск, щоб запобігти  втраті повітря у кульках.

Процес створення м'ячів Вілсон

Часті питання (FAQ)

Чи будуть глядачі на матчах ЮС Опен 2022

Квитки розлітаються зі швидкістю світла. Цього року для приємного і безпечного перегляду матчів організатори запровадили протоколи охорони здоров’я та безпеки для US Open 2022 у зв’язку з COVID. Згідно з вказівками місцевих органів влади власникам квитків більше не потрібно буде пред’являти підтвердження вакцинації проти COVID. Однак зауважте, якщо ви подорожуєте з-за кордону – то повинні бути повністю вакциновані первинною дозою вакцини проти COVID.

Де знайти останні новини про матч

Найсвіжіші новини, інтерв’ю та популярні відео на офіційній сторінці US Open. Також всі популярні події висвітлює офіційний акаунт Відкритого чемпіонату США у Twitter, Instagram, Tiktok, Facebook. Слідкувати за новинами, інсайтами, дивитись фото та відео можна на офіційних вебсайтах турів ATP і WTA. Офіційний Youtube канал US Open.

Де буде проходити матч US Open 2022

Матчі US Open проводитимуться у Флашинг-Медоуз – Корона-парк у Нью-Йорку. Крім центрального корту (головного корту – стадіон Артура Еша) матчі проводяться ще на трьох кортах з трибунами для глядачів, і на 13 кортах без трибун з хардовим покриттям на свіжому повітрі.

На яких ТВ каналах будуть показувати матчі US Open 2022

Офіційна пряма трансляція матчів US Open на каналі Eurosport. Насолоджуйтеся ексклюзивом.

Де можна купити квитки на матч US Open 2022

Квитки на US Open 2022 вже у продажу. За допомогою US Open Account Manager ви можете отримати доступ до своїх квитків онлайн. 

Круто, що вболівальники безоплатно відвідують відбірковий турнір US Open, а також існує «Тиждень вболівальників», який включає матчі легенд, тренування тенісистів в рамках US Open, а також музику та розваги протягом тижня. 

Де знайти прогнози на матч US Open 2022

Редакція «Рейтингу Букмекерів» постійно тримає руку на пульсі найцікавіших спортивних подій, а особливо таких популярних турнірів як US Open 2022. Прогнози на матчі ви знайдете тут

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт