Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Він був на радарі УЄФА за понад 50 підозрілих матчів», – Баранка відповів на закиди Гельзіна

Владислав Стародубцев
Голова Комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка відреагував на слова Владислава Гельзіна, який закликав усі клуби УПЛ об’єднатися для боротьби проти, як зазначають в «Олімпіку», свавілля арбітрів.
Баранка відповів на закиди Гельзіна

Баранка відповів на закиди Гельзіна Баранка відповів на закиди Гельзіна

Позиція «Олімпіка» 

Днями «Олімпік» виступив з листом, у якому закликав інші клуби УПЛ висловити ноту недовіри очільники Комітету арбітрів Лучано Луччі. 

«Відверте суддівське свавілля, яке допускається у кожному матчі УПЛ від року до року за участі усіх без винятку команд.

Замість розслідування і організаційних висновків, виправдовується і заохочується головою комітету арбітрів Лучано Луччі. На жаль, це стало можливим через нашу споглядальну позицію і відсутність загальної реакції на деструктивні дії футбольних чиновників. 

Так, без жодних організаційних висновків з нашого боку залишилися виявлені у 2019-му році факти фальсифікацій та підроблення більш як сорок експертних висновків так званим Футбольним прокурором – головою комітету етики та чесної гри Франческо Баранкою», – мовиться у заяві донецького клубу.  

Позиція Баранки 

Голова Комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка наступним чином прокоментував звинувачення президента «Олімпіка». 

«Я не збираюся полемізувати з містером Гельзіним. Він – не мій бос, не мій суддя. Гельзін – президент клубу, чиї команди були дискваліфіковані за участі у матчах з фіксованим результатом. Президент клубу, який був на радарі УЄФА за більш як 50 подібних поєдинків. Він може говорити про все, що завгодно, але не про етику. 

Я можу зрозуміти чому містер Гельзін злий на мене: свого часу я, можливо, зупинив один з видів його діяльності. Може ж так бути? Я не знаю, просто кажу очевидні речі», – розповів італієць.  

Позиція Луччі

Очільник Комітету арбітрів Лучано Луччі нагадує, що тільки національна футбольна асоціація має повноваження впливу на суддівський корпус. 

«Слова Гельзіна? Я не хочу коментувати його заяви, але можу підтвердити, що УАФ ухвалить жорстке рішення щодо поведінки президента «Олімпіка». В Європі таку поведінку не приймають і не терплять

Що я робитиму, якщо половина команд УПЛ жадатиме моєї відставки? Ви не хочете зрозуміти? Це незаконно. У клубів немає влади в цих питаннях. 

Клуби не мають права втручатися у питання суддівства. Це прописано в статті третій регламенту ФІФА з питань арбітражу: «Організація структури, а також розробка нормативних положень системи арбітражу повинні здійснюватися виключно під контролем національної асоціації, і ні за яких обставин вони не можуть бути піддані будь-якому впливу або контролю з боку інших органів, таких як ліги, об’єднання або урядові структури». 

Вони просто витрачають час. Лише УАФ відповідає за арбітрів. Це так по-українському, коли у всьому світі інакше. Лише ФІФА може змінювати правила, а не президент одного клубу. Ці вимоги неправомірні. 

Звіт щодо моєї діяльності на займаній посаді? Зазвичай я звітую перед Павелком, а не перед Прем’єр-лігою чи клубами. Ця вимога не має під собою юридичного підгрунтя. Клуби не можуть контролювати комітет арбітрів», – резюмував функціонер. 

Коли буде рішення УАФ?

Після матчу з «Шахтарем» у флеш-зоні президент «Олімпіка» наговорив чимало лайливих висловів на адресу бригади арбітрів, котра, на думку Гельзіна, неправомірно скасувала гол його команди. 

За інформацією журналістів, час X настане зовсім скоро: матеріали з Комітету етики та чесної гри передадуть до КДК до кінця цього тижня. 

Нагадаємо, кілька років тому молодіжні команди «Олімпіка» дискваліфікували за участь у договірних матчах. Тоді саме Франческо Баранка став прапороносцем боротьби з такими поєдинками. А перша команда донеччан впродовж двох сезонів (2014/2015 і 2015/16) зіграла понад 10 сумнівних зустрічей. Натомість президент Владислав Гельзін замість призначення розслідування вдався до звинувачень усіх, хто вказував на нечесну гру з боку його команд, йдеться у сюжеті програми «Профутбол Digital».

Учора директор департаменту «Динамо» з роботи зі ЗМІ Микола Несенюк прокоментував новину про імовірне повернення у великий футбол колишнього власника «Металіста» Олександра Ярославського, пригадавши участь харків’ян у договірному матчі з «Карпатами».

Підписуйтеся на «Рейтинг Букмекерів» у Telegram та Instagram

Баранка розповів, як можна мінімізувати кількість договірних матчів в Україні

Кополовець пригадав, як брав участь в договірному матчі

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт