Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Віктор Грачов: «Феєнорд» йде фаворитом у букмекерів, але нас це вже не лякає»

Ярослав П'ятницький
Донецький «Шахтар» проведе перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи – у Варшаві «помаранчево-чорні» зустрінуться з «Феєнордом», лідером чемпіонату Нідерландів. Про перспективи підопічних Ігора Йовічевіча у цьому протистоянні портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з колишнім нападником «гірників» Віктором Грачовим.

грачов

— Вікторе Олександровичу, 1/8 фіналу Ліги Європи – це ще не межа для команди Йовічевіча?

— Тут складно щось прогнозувати, оскільки футбол непередбачуваний. Звісно, я погоджуся з тим, що «гірникам» нинішній єврокубковий сезон уже можна зараховувати до активу.

Рік тому «Шахтар» став по суті новою командою з новим головним тренером, якому в стислий термін вдалося не тільки поставити якісну гру з молодими футболістами у складі, а й досягти хороших результатів як на внутрішній арені, так і в Європі.

Наразі залишився один представник від України в єврокубках – у такий важкий час для країни всі наші вболівальники мають бути об’єднані. Дуже хочеться, щоб «Шахтар» продовжив дарувати позитивні емоції своїм землякам.

— У двох матчах УПЛ «гірники» забили своїм суперникам 11 м’ячів. Це не розслабить команду перед грою з «Феєнордом»?

— Поєдинки з «Минаєм» та «Металістом 1925» продемонстрували, що «Шахтар» на голову перевершує своїх опонентів. Але клас тренера і вимірюється тим, щоб після таких матчів зуміти максимально підготувати команду до зустрічі з таким колективом, як «Феєнорд».

На мій погляд, Ігор Йовічевіч так підготував підопічних, щоб пік їхньої форми припав саме на цей час. Адже «гірники» не були фаворитами у протистоянні з французьким «Ренном», і зараз букмекери більше шансів віддають роттердамцям, але нас це вже не лякає (усміхається).

— Складається враження, що зараз «Шахтар» діє майже на межі своїх можливостей.

— Давно відома «формула піка фізичної форми»: ідеальний стан футболістів тримається протягом трьох тижнів, потім триває невеликий спад – п’ять-десять днів, і гравці знову набирають максимальні кондиції. Тож в цьому випадку немає нічого поганого.

Можливо, Ігор Йовічевіч якраз і підвів команду в найкращому фізичному стані до матчів Ліги Європи та відновлення чемпіонату. Поки що все розраховано правильно.

— Водночас суперник «Шахтаря» не програє вже протягом 17 поєдинків – це серйозний показник.

— Погоджуюся. «Феєнорду» нарешті вдалося нав’язати боротьбу «Аяксу» в чемпіонаті Нідерландів. Але ж і «Ренн» у Франції йде в групі лідерів, проте ця команда вже залишила єврокубкові змагання (усміхається).

Немає сумніву, що «Шахтарю» у суперництві з «Феєнордом» буде складно.

Припускаю, що перший матч, в якому «гірники» будуть номінальними господарями, задасть тон всьому протистоянню. Дуже багато залежить від гри у Варшаві.

Яким буде ваш прогноз на першу зустріч між «Шахтарем» та «Феєнордом»?

— В Ігора Йовічевіча потихеньку вимальовується стартовий склад, можливі зміни хіба що на одній-двох позиціях. Тішить, що Ярослав Ракицький набирає форму.

Гра в обороні у «гірників» мені зараз подобається, тому сподіваюся, що Анатолій Трубін втримає свої ворота на замку, а в атаці «помаранчево-чорні» досягнуть успіху – ставлю на 2:0.

Андрій Воробей: «Феєнорд» зараз на підйомі, але й «Шахтар» здатний здивувати»

Прогнози експертів на матч «Феєнорд» «Шахтар»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт