Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Вчені дослідили, що користувачі TikTok є схильними до залежності від азартних ігор

Ярослав П'ятницький
Користувачі TikTok більш схильні до ризику виникнення лудоманії в порівнянні з особами, які зловживають алкоголем – такого висновку дійшли фінські вчені у рамках вивчення впливу соцмереж та алкогольних напоїв на формування ігрової залежності.

тік ток

Команда одного з університетів Фінляндії протягом трьох років працювала з понад 1,5 тисячами респондентів, які є користувачами соціальних мереж, клієнтами гемблінг-операторів та споживачами алкоголю.

Авторка дослідження зазначила, що активні користувачі TikTok значно частіше стикаються з «проблемним гемблінгом», аніж люди, які є менш залученими до цієї соціальної мережі.

Переконатися в наявності певних зв’язків між ігровою залежністю та переглядом коротких відео в TikTok можна за допомогою виявленого вченими показника, вираженого в числовому значенні від 0 до 1 (де 1 – це фактично повна відповідність):

  • TikTok та лудоманія – 0,21;
  • зловживання алкоголем і лудоманія – 0,18;
  • TikTok та зловживання алкоголем – 0,12.

Ще до публікації результатів дослідження фінського університету генеральний прокурор американського штату Юта, який подав позов проти TikTok через те, що соціальна мережа може завдавати шкоди молоді, заявляв про схожість сервісу коротких відео та слотів у казино:

«Подібно до ігрового автомата, користувачі у додатку «проводять пальцем вгору» (схожість з обертаннями в онлайн-слотах), щоб завантажувати більше роликів, кожен з яких вимагає лише невеликих тимчасових витрат.

Користувач є схвильованим кожним новим відео через те, що воно «може бути неймовірно корисним». Ця думка утримує людей, які постійно перебувають в очікуванні припливу дофаміну», — стверджує прокурор.

Врешті-решт дослідники дійшли висновку, що надмірне використання TikTok, інших соцмереж, а також спільнот онлайн-гемблінгу може бути ризикованим як для дорослих, так і для молоді.

Команда вчених з фінського університету Тампере стверджує, що потрібно проводити профілактичні заходи, які мають усувати ці ризики.

Вчені з’ясували, що ліки для наркозалежних допомагають в боротьбі з лудоманією

Студенти з Уганди програють відкладені гроші на навчання та масово йдуть з університетів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт