Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Вчені з’ясували, що ліки для наркозалежних допомагають в боротьбі з лудоманією

Ярослав П'ятницький
Раніше уже досліджували ефективність деяких лікарських засобів у пацієнтів із залежністю від азартних ігор, зокрема препарати для лікування опіоїдної залежності, шизофренії та епілепсії, але питання дієвості й безпеки цих ліків залишалося відкритим.

лудоманія-лікування

Вчені з’ясували, що ліки для боротьби з опіоїдною залежністю можуть допомагати пацієнтам позбутися лудоманії. Науковці сподіваються, що нові дані сприятимуть розробці ефективного лікування людей, залежних від азартних ігор.

Наразі немає чітких рекомендацій, які препарати варто обирати для лікування таких пацієнтів. Єдина допомога, яку зазвичай пропонують залежним – це психотерапія, проте вона працює не для всіх, тому існує значна потреба в дієвих засобах для лікування залежності від азартних ігор.

Науковці проаналізували результати 38-ми досліджень. Дослідники дійшли висновку, що найбільш дієвими є засоби для лікування опіоїдної залежності — налмефен і налтрексон.

Ці препарати допомогли зменшити інтенсивність проявів залежності і покращити якість життя. А от ліки проти шизофренії та епілепсії виявилися неефективними.

Вживання опіатів сприяє вивільненню в клітинах мозку великої кількості дофаміну – речовини, яка пов’язана з відчуттям винагороди і задоволення. Протинаркотичні препарати зв’язуються з опіоїдними рецепторами нервових клітин і блокують дію наркотиків.

Вчені припускають, що ліки допомогли залежним від азартних ігор, оскільки у них залучені ті ж нейронні ланцюги, що і в залежних від опіоїдів.

Також пацієнти, що отримували протинаркотичні засоби, припиняли приймання ліків частіше ніж ті, хто отримував плацебо, що говорить про значні побічні ефекти. Зокрема учасники відмічали запаморочення і нудоту – це зменшує готовність пацієнтів дотримуватися схеми лікування і доводити його до кінця.

Враховуючи, що механізми залежності від опіоїдів та гемблінгу можуть бути подібними, науковці сподіваються, що результати дослідження допоможуть в розробці дієвого і безпечного лікування залежних від азартних ігор.

Перекладач вкрав у бейсболіста 16 млн доларів і програв їх на ставках

У Казахстані заборонять азартні ігри для держслужбовців, військових, боржників та осіб до 25 років

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт