Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Усик – Ф’юрі: прогноз на бій 19.05.2024, ставки, коефіцієнти, статистика

Сергій Сіренко
Перша половина 2024-го подарує фанатам боксу першого абсолютного чемпіона світу у суперважкій ваговій категорії. У великому інформаційно-аналітичному матеріалі торкнемося найбільш важливих тем відносно майбутнього мега-файту між двома небитими боксерами.

Усик – Ф'юрі: прогноз на бій 19.05.2024, ставки, коефіцієнти, статистика

Спроба №4 організувати бій двох найкращих супертяжів сучасності близька до успіху. Раніше команда Ф’юрі з різних причин відмовлялася від поєдинку з українцем, де перепоною виступав як фінансовий аспект, так і незадовільні кондиції британця поряд з травмами у вигляді розсічень.

У майбутньому карді всі події вечора (окрім мейнівенту) пройдуть під контролем Британської боксерської ради, тоді як бій століття за всі чотири пояси, на вимогу сторони Усика, санкціонує Близькосхідна комісія.

Також президент WBC Маурісіо Сулейман представив спеціальний пояс, за який будуть битися боксери й який благословив Папа Римський Франциск. У його оформленні використано кольори українського і британського прапорів.

Усик – Ф’юрі: прогноз на бій

Не дивлячись на те, що британець невпевнено провів крайній бій у жовтні 2023-го проти дебютанта даного виду спорту в особі Френсіса Нганну (звитяга роздільним рішенням суддів), у майбутній битві за абсолюта переважна більшість боксерської спільноти віддає перевагу Ф’юрі й водночас сам поєдинок всі аналітики бачать максимально конкурентним, з проходженням всіх 12 раундів.

Свою думку з цього приводу висловив і колишній абсолютний чемпіон світу у суперважкій ваговій категорії за версіями WBC, WBA і IBF Леннокс Льюїс, з прогнозом якого можна ознайомитись за даним посиланням.

Не забуваємо й про редакційний матеріал, котрий можна знайти на сайті у відповідному розділі.

Усик – Ф’юрі: коефіцієнти на бій

В букмекерській лінії Favbet котирування на майбутній двобій розподілилися наступним чином: звитяга Усика оцінюється коефіцієнтом 1.94, в той час як на потенційну перемогу британця можна зробити ставку за 2.02. У разі нічийного підсумку зіграє коефіцієнт 15.0.

З приводу кількості раундів, трейдери схиляються до проходження повної дистанції двобою. На даний маркет можна зробити ставку за котирування 1.46, а в разі дострокової звитяги одного з бійців зіграє коефіцієнт 2.75.

Також звертаємо увагу й на такі опції, як:

  • Перемога Усика за очками – 2.90
  • Перемога Усика достроково – 5.50
  • Перемога Ф’юрі за очками – 5.00
  • Перемога Ф’юрі достроково – 3.35

Усик – Ф’юрі: що кажуть букмекери?

Порівняно з тими коефіцієнтами, котрі були на момент офіційного оголошення бою наприкінці вересня, маємо суттєві зміни в плані котирувань на звитяги обох боксерів.

У жовтні 2023-го на вікторію британця можна було поставити за 1.43, в той час як в травні 2024-го цифра підскочила вгору до 2.02.

Після двох перенесених дат двобою, букмекери повірили в українського бійця, змінивши 2.95 на 1.94, при цьому ставки на нічию впали з 21.0 до 15.0.

Фізичні дані Олександра Усика

Українець поступається «Циганському королю» в антропометрії – 15 сантиметрів у зрості й водночас різниця у розмаху рук досягає 18 сантиметрів не на користь Усика (198 vs 216).

Зауважуємо й на тому, що Олександр значно менше важить за суперника. Якщо порівнювати вагу обох боксерів перед їхніми крайніми виступами в серпні і жовтні минулого року, різниця становить 26.3 кг на користь британця.

Вперше в кар’єрі Усик може битися з опонентом, вага якого буде перевалювати за 120 кг. До сьогодні найгабаритнішим суперником українця був Дерек Чісора (115,6 кг), якого Олександр переміг одноголосним суддівським рішенням у жовтні 2020-го (другий бій Усика в рамках надважкої ваги).

Для Олександра майбутній бій у суперважкій категорії стане шостим, де у всіх попередніх він поступався суперникам в плані фізичних даних й при цьому незмінно святкував тріумфи як за очками, так і досягав бажаного методом ТКО/КО.

  • Зріст – 191 см
  • Розмах рук – 198 см
  • вік – 37
  • вага – 100,2 кг

Фізичні дані Тайсона Ф’юрі

За професійну кар’єру «Циганський король» ніколи не зустрічався з суперником, котрий переважав би його у зрості і розмаху рук. Ф’юрі завжди користувався своєю перевагою в габаритах, вміло діючи як на ближній, так і на дальній дистанціях.

Єдиним винятком із правил, де Тайсону не вдалося відсвяткувати чергову перемогу, став перший бій проти Деонтея Вайлдера у грудні 2018-го (підсумкова нічия), перед боєм з яким «Gypsy King» скинув аномальну кількість кг – 60 (зі 180 до 120).

  • Зріст – 206 см
  • Розмах рук – 216 см
  • вік – 35
  • вага – 126,5 кг

Статистика боїв Олександра Усика

Боїв Перемог Нічиїх Поразок Перемог нокаутами
21 21 0 0 14

Статистика боїв Тайсона Ф’юрі

Боїв Перемог Нічиїх Поразок Перемог нокаутами
34 33 1 0 24

Що чекати від Ф’юрі в бою з Усиком

З роками «Циганський король» відійшов від манери ведення дальнього бою, намагаючись впіймати суперника на зближенні разовим панчем, ініціюючи ближній бій, з клінчами, нав’язуючи силовий бокс. У 35-му поєдинку на профі рингу Тайсон намагатиметься витиснути максимум зі своєї переваги в габаритах.

План на бій Ф’юрі буде незмінним, де британець демонструватиме свій високий бійцівський IQ, універсалізм, вміння контролювати дистанцію й користуватися своєю перевагою у вазі, задаючи свій темп й щільність бою.

Шанси Ф’юрі на перемогу

Враховуючи персону американського рефері в особі Марка Нельсона, Ф’юрі вкрай вигідний бій в інфайтингу, адже саме представники США, будучи третіми у ринзі, відомі тим, що дають бійцям працювати у клінчах. У випадку, якщо Тайсону вдасться скувати більш мобільного українця й відійти від стилю аутфайтера, шанси британця виграти за очками суттєво зростуть.

Одним із козирів британця є і удари по корпусу, адже в аматорському боксі Усик опинявся на настилі саме після точних влучань в область печінки. Також відзначаємо і вміння Ф’юрі піднімати темп у другій половині поєдинку, затягуючи тих же Вайлдера, Чісору та інших у «глибокі води» й оформлюючи звитяги за рахунок вміння донести бодіпанчі точно в ціль. У скарбничку «Циганського короля» можна покласти і вміння змінювати стиль й працювати у різних стійках.

Ось що сказав батько Ф’юрі з приводу форми свого сина перед суботньою битвою:

«Можете побачити, що Тайсон у чудовій формі. Він працював з останніх сил над собою, і мені здається, що Усику потрібно запропонувати щось таке, що ми раніше не бачили. Я бачив, що він зробив з Джошуа в обох боях. Але він не може побити цього «Циганського короля», не в цій формі, не такого налаштованого. Тайсон виглядає чудово, маючи чи не найлегшу вагу у своїй кар’єрі».

Останні п’ять боїв Ф’юрі

Дата Суперник Результат Формат завершення
03.12.2022 Дерек Чісора Перемога Технічний нокаут
23.04.2022 Ділліан Вайт Перемога Технічний нокаут
9.10.2021 Деонтей Вайлдер Перемога Нокаут
22.02.2020 Деонтей Вайлдер Перемога Технічний нокаут
14.09.2019 Отто Валлін Перемога Рішення суддів

Шанси Усика на перемогу

Наш козак завжди відрізнявся ментальною стійкістю, при цьому Олександр нав’язує суперникам настільки високий темп й щільну комбінаційну роботу, що ті просто не вивозили в чемпіонських раундах, що й довели обидва поєдинки проти Ентоні Джошуа. Козирем у рукаві Олександра є й те, що він ніколи не повторюється, змінюючи кути атак, заходячи за передню руку опонента й швидко зміщуючись убік після успішної вилазки на середню-ближню дистанції.

Також вагомою перевагою на користь Усика є фактор мотивації. Ф’юрі неодноразово заявляв, що гроші для нього відіграють першорядну роль, тоді як для Олександра на першому місці – його родина, його країна, люди, які зараз підтримують Україну й українські воїни. Вочевидь, що в цьому аспекті чаша терезів переважує в бік нашого козака.

Тим часом, відомі особистості з інших видів спорту, колишній чемпіон UFC Конор Макгрегор й легенда «Манчестер Юнайтед» Ріо Фердінанд, заявили про свою підтримку українському бійцю. За словами того ж ірландця:

«куди хитріший українець може зробити неможливе і стати першим, хто здолає «Циганського короля»».

А ось що з приводу шансів Олександра думає чемпіон світу 2011 криворіжець Євген Хітров, котрий з 2012-го року разом з Усиком виступав у напівпрофесійній боксерській команді «Українські Атамани»:

«Якщо ми згадаємо останній бій Тайсона Ф’юрі з UFC бійцем, то можна сказати – це була гра. Я вважаю, що Ф’юрі навіть не готувався до цього бою. Я бачив його бої у США. Бій з Нганну – це пастка для Усика, але Олександр — досвідчений боєць. Я гадаю, що він підготується на 100 відсотків. Для мене цей бій 50 на 50, тому що це два найкращі бійці в суперважкій вазі. Це буде дуже видовищний поєдинок. Звісно, ​​хочеться, щоб Олександр закінчив цей бій яскраво, достроково. Будемо на це сподіватися, за це молитимемося. Хай йому пощастить, хай Бог буде на його боці. Вболіваємо за нього».

Останні п’ять боїв Усика

Дата Суперник Результат Формат завершення
26.08.2023 Даніель Дюбуа Перемога Нокаут
20.08.2022 Ентоні Джошуа Перемога Рішенням суддів
25.09.2021 Ентоні Джошуа Перемога Рішенням суддів
31.10.2020 Дерек Чісора Перемога Рішенням суддів
12.10.2019 Чаз Візерспун Перемога Відмова бійця

Усик – Ф’юрі: гонорари боксерів

Незважаючи на той факт, що трьома із чотирьох поясів володіє саме українець, більший гонорар за бій отримає медійно розкручений британець, при цьому для Усика і Ф’юрі суми за бій складуть рекордні цифри у розмірі $34 млн й $69 млн відповідно.

Остаточна сума гонорарів для представників України та Британії буде підрахована приблизно через тиждень після бою, коли стане відомо про кількість проданих платних телетрансляцій (Pay-per-view), виплати спонсорів й тощо.

Нагадаємо, що найкасовіший бій в історії боку відбувся у травні 2015-го між Флойдом Мейвезером та Менні Пак’яо, де в сукупності (гонорари бійців, PPV й виторг від реалізації квитків) загальна сума зупинилась на позначці $931 млн.

Популярні ставки на бій Усик – Ф’юрі

Діючі і колишні боксери (Карл Фроч, Деонтей Вайлдер, Майк Тайсон й інші), тренера, промоутери і аналітики з боксу здебільшого роблять акцент на користь переваги у габаритах «Циганського короля»:

FAQ

Які титули в Усика?
Українець є володарем поясів за версіями WBA Super, WBO та IBF у хевівейті, які він відібрав у Ентоні Джошуа в вересні 2021-го й після чого двічі провів успішний захист титулів.
Які титули у Ф’юрі?
Британець володіє поясом за версією WBС, який він завоював у лютому 2022-го, нокаутувавши Деонтея Вайлдера.
Де знайти останні новини про бій Усик – Ф’юрі?
Різноманітну інформацію й матеріали щодо поєдинка українця і британця можна знайти на сторінці «Рейтингу Букмекерів». В наявності присутні відомості про майбутнє протистояння й на інших профільних ресурсах, котрі присвячені боксу.
Де буде проходити бій Усик – Ф’юрі?
Протистояння відбудеться на «Кінгдом Арені», в місті Ер-Ріяд, Саудівська Аравія.
Коли відбудеться бій Усик – Ф’юрі?
Бій Усик – Ф’юрі можна буде подивитися вночі, 19-го травня поточного року, приблизно після 00:00.
На яких ТВ каналах будуть показувати бій Усик – Ф’юрі?
В Україні насолодитися трансляцією двобою можна буде на платформі MEGOGO. Також бій буде доступний за підписками «Спорт», «Легка», «Максимальна» та «Оптимальна». Транслюватимуть поєдинок і на стрімінгу DAZN, окремому поп-ап каналі в розділі «Телебачення й у розділі «Спорт», на каналі MEGOGO Гонг.
Хто фаворит реваншу Усик – Ф’юрі?
Трейдери не бачать явного фаворита двобою, виставляючи паритет в коефіцієнтах. Експерти також розділилися два табори в плані вибору переможця.
Де знайти прогнози на боксерський бій Усик – Ф’юрі?
Усі прогнози на бокс, UFC й інші види спорту, можна знайти у відповідному розділі на сайті «Рейтингу Букмекерів».
Хто обслуговуватиме бій Усик – Ф’юрі?
Американець Марк Нельсон призначений на бій за абсолюта. Даний рефері найбільш відомий суддівством скандального двобою між Менні Пакьяо і Джеффом Хорном.
Хто судді поза рингом?
У разі проходження повної дистанції поєдинку, переможця за очками визначатимуть троє бокових суддів: американець Майк Фітцджеральд, канадець Крейг Меткелф, іспанець Мануель Олівер Палермо.

Конкурс до бою Тайсона Ф’юрі та Олександра Усика: 2000 грн на карту!

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт