Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«У світі глобальний тренд із легалізації гемблінгу», – Закревська

Ярослав П'ятницький
Заступниця голови Ukrainian Gambling Council з комунікаційних питань Вікторія Закревська вважає, що все більше країн схиляються до думки – легалізація грального бізнесу вигідніша, ніж повна заборона цієї сфери.
«У світі глобальний тренд із легалізації гемблінгу», – Закревська

«У світі глобальний тренд із легалізації гемблінгу», – Закревська

Вікторія Закревська у своєму блозі пише, що глобальний тренд із легалізації азартних ігор поступово зміцнюється не лише на ліберальних західних ринках, а й у таких патріархальних суспільствах як, наприклад, Азербайджан, де гральний бізнес заборонено з 1999 року.

Нещодавно з ініціативою легалізації гемблінгу в Азербайджані виступив депутат Гудрат Гасангуліїв. Він зазначив, що «географічне положення Азербайджану дозволяє розглядати поняття розважального туризму». На думку депутата, до різних регіонів країни можна залучити багато туристів.

«Це чудовий приклад того, як уряд Азербайджану, з одного боку, планує залучити додаткові ресурси у розвиток регіонів з економічним занепадом, а з іншого – протистояти відтоку грошей до Росії, де гральний бізнес легалізовано вже досить давно.

Зі свого боку, Україна за час заборони легального грального бізнесу, що діяла з 2009 по 2020 рік, втратила десятки мільярдів гривень. Адже значна частина українських гравців була змушена використовувати іноземні юрисдикції для легальної гри або користуватися послугами нелегального гемблінгу, тим самим збільшуючи рівень корупції та ступінь криміналізації даного бізнесу», – стверджує пані Вікторія.

Заступниця голови UGC також додає, що за півтора роки з моменту узаконення азартних ігор нелегальні зали гральних автоматів практично зникли з українських вулиць.

Закревська підкреслює – гральний ринок в Україні «відчайдушно чекає, коли депутати гармонізують драконівський податковий тягар на індустрію (законопроєкт 2713-д)».

«Так, у 2021 році лише від ліцензійних платежів державний бюджет поповнився сумою 1,6 млрд грн. За цей же час до центрального та місцевих бюджетів України надійшло додатково близько 30 млрд грн. Це сталося завдяки позитивному впливу грального бізнесу на розвиток суміжних з ним галузей – туристичної, готельно-ресторанної, IT, сувенірної, рекламної та інших.

Підтверджується загальносвітова практика: «білий» ринок азартних ігор, як частина індустрії розваг, приносить користь і дохід як бізнесменам, так і державі. А гравці отримують якісний, безпечний та цікавий відпочинок», – написала Вікторія Закревська у своїй колонці на The Page.

Міністр фінансів розповів, чому гральний бізнес не зміг принести до бюджету 7 млрд гривень

«Легалізація гемблінгу сприяла зростанню ринку реклами на радіо», – заступниця голови UGC

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт