Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Сінгапурі шахрай отримав чотири роки в’язниці за спробу організації договірного матчу

Олександр Веселов
Бюро з розслідування корупції Сінгапуру винесло вердикт у справі, заведеної на основі подій проведення футбольного матчу між Східним Тимором та Малайзією на Іграх Південно-Східної Азії 2015 року, що проходили в Сінгапурі.
Злочинець-невдаха повертається за грати

Злочинець-невдаха повертається за грати

Раєдран Р Курусамі був визнаний винним у спробі організації договірного матчу, за що отримав тюремне ув’язнення терміном на чотири роки. До справи також причетні технічний директор Футбольної Федерації Східного Тимору Орландо Мендеш, індонезійський арбітр та колишній гравець збірної Східного Тимору.

Події відбувались наступним чином: 28-го травня поточного року Мендеш отримав хабар від Раєдрана у розмірі 15 000 сінгапурських доларів (еквівалент – 10 700 доларів США) за допомогу в організації договірного матчу між Східним Тимором і Малайзією, за умовами якої перші 20 хвилин поєдинку повинні були завершитися рахунком 0:0, після чого Східний Тимор повинен був поступитися в кілька м’ячів. Раєдран також пропонував заплатити по 4 000 сінгапурських доларів (2 844 доларів США) відразу сімом футболістам.

Чотирьох головних учасників справи було затримано ще до початку матчу, який було зіграно ввечері 30-го травня (Малайзія виграла з рахунком 1:0, гол забитий на 12-й хвилині).

Необхідно зауважити, що 55-річний Раєдран Р Курусамі не новачок в шахрайствах подібного роду, а вже дуже давно перебуває під пильною увагою правоохоронних органів.

У 1997 році Раєдран був засуджений до 27-ми місяців тюремного ув’язнення за спробу підкупу трьох гравців місцевої футбольної ліги (S-League, чемпіонат Сінгапуру, в якому також беруть участь запрошені клуби з інших країн).

Через два роки злочинець отримав 24 місяці ув’язнення «зверху» за хабар тюремному наглядачу (14300 доларів США) в обмін на отримання мобільного телефону, з якого Раєдран робив ставки та здійснював незаконні дзвінки.

І ось тепер новий вирок, але Раєдрану все ще «є до чого прагнути», адже максимальне покарання за корупцію в Сінгапурі становить п’ять років позбавлення волі і штраф 100000 місцевих доларів (71 400 доларів США).

До слова, Раєдран не перший покараний по слідах вищеописаної справи: 21 липня індонезійський арбітр Насіруддін отримав тюремне ув’язнення на 30 місяців.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт