Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Сергій Ковалець: «За якістю гри збірна України не поступається Іспанії»

Ярослав П'ятницький
У Європі, напевно, було небагато спеціалістів, хто ставив не те, що молодіжна збірна України дістанеться півфіналу Євро-2023 (U-21). Попереду на «синьо-жовтих» чекає не менш складне випробування в особі збірної Іспанії. Про те, чого нам очікувати від цього протистояння, портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з екснаставником української молодіжки Сергієм Ковальцем.

ковалець

— Сергію Івановичу, які ваші враження від виступу молодіжної національної команди на Євро?

— Тут насамперед важливо, що завдяки ЗСУ стартував і пройшов у повному обсязі чемпіонат України. Адже більшість наших футболістів брали участь у внутрішніх змаганнях.

Це говорить про те, що життя продовжується, і наші збірні тримають марку. Зокрема, молодіжка показує не лише результат, а ще й якісний футбол.

 Чи очікували ви подібного результату перед стартом чемпіонату Європи?

— Чесно, я не здивований таким показникам команди. Кістяк збірної це гравці «Шахтаря». Той же Анатолій Трубін, Георгій Судаков, Артем Бондаренко, сюди я відніс би і Михайла Мудрика, які минулої осені якісно відіграли в Лізі чемпіонів, у чому велика заслуга Ігора Йовічевіча.

До того ж не варто забувати про те, що практично всі наші футболісти – це гравці основних складів своїх клубів. У мій час, коли я очолював молодіжку, такого не було.

Зараз в наших молодих футболістів неймовірна мотивація, чим потрібно користуватися. Це піде лише на благо вітчизняного футболу.

 — Збірна Франції була серед головних фаворитів чемпіонату Європи. Чи були у вас побоювання перед цією грою?

— Не применшуючи заслуг українців, французи десь нас недооцінили. Вони були задоволені тим, що їм у суперники потрапила Україна, але це їхні проблеми. «Синьо-жовті» своєю грою довели право бути серед перших чотирьох збірних Європи.

Навіть по обличчях французьких гравців було видно, що вони не очікували такої спритності від українців. Підопічні Руслана Ротаня зіграли солідно як в атаці, так і в обороні. У другому таймі ми діяли в п’ять захисників: Бражко ставав третім центральним оборонцем, а в атакувальних діях він підіймався вище.

Тактично ми переграли суперника, на що наставник французів не зміг знайти контраргументів. Напевно, він навіть не зрозумів, що це не та збірна України, яка програвала Франції у відбірковому турнірі.

 — Чого ви очікуєте від півфінального поєдинку проти Іспанії?

— Я дивився чвертьфінальний матч іспанців проти Швейцарії, тож ризикну припустити, що шанси у півфіналі рівні. Точніше, віддам 51% на збірну України, якщо команда знайде момент єдності, згуртованості, надійності, як це було в поєдинку із Францією.

За якістю гри, особливо в атакувальній лінії, ми не поступаємось опоненту. До того ж у нас на воротах Анатолій Трубін, а це, на мою думку, найкращий воротар нинішнього Євро.

Тим паче не варто забувати, що Україна вже потрапила на Олімпіаду-2024, що може дозволити «синьо-жовтим» грати розкуто у майбутньому матчі.

 — Яким буде ваш прогноз на двобій Іспанія – Україна?

— Я сподіваюся, що принаймні в основний час ми не програємо, а в серії післяматчевих 11-метрових ударів своє вагоме слово скаже наш воротар.

Прогнози експертів на матч Іспанія – Україна

Прогнози експертів на поєдинки молодіжного Євро-2023

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт