Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

СБУ вилучила сервери у провайдера через сайт БК FavBet і «Фаворит Спорт»

Рейтинг Букмекерів
Представники Служби безпеки України (СБУ) 20 вересня провели обшук і вилучили телекомунікаційне обладнання та сервери у провайдера «В.О.К.С.», які використовувалися для адміністрування сайту букмекерської контори FavBet і інших сайтів з азартними іграми.
favbet-server

СБУ проводила операцію згідно з рішенням слідчого судді від 8 вересня, який дозволив обшук

«Вчора представники СБУ провели чергові обшуки і вилучення телекомунікаційного обладнання і серверів в ІТ-компаніях. За наявними даними, близько 36 співробітників СБУ із застосуванням групи «Альфа» провели більше 10 обшуків в київських компаніях, в тому числі добралися і до моїх колег – інтернет-провайдера «В.О.К.С.», – повідомив голова комісії Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) з питань науки та ІТ Іван Пєтухов на своїй сторінці в Facebook.

Як пише AIN.UA, СБУ проводила операцію згідно з рішенням слідчого судді від 8 вересня, який дозволив обшук «з метою пошуку та вилучення предметів вчинення кримінального правопорушення» – комп’ютерної техніки, роутерів, мобільних телефонів, серверного та іншого обладнання, яке використовувалося для функціонування та адміністрування сайтів www.favbet.com, www.favoritsport.com.ua і favoritcasino.com, а також пунктів прийому платежів «Фаворит Спорт» і «Золотий Кубок».

При цьому силовики конфіскували все комунікаційне і серверне обладнання, яке в той момент перебувало на технічному майданчику, відзначає видання.

«За моєю інформацією – вона може бути не точна – вилучили без розбору близько сотні серверів, які стояли на майданчику. Тільки частина з них належить одному з клієнтів компанії – «Фаворит Спорт», до якого у СБУ і є претензії. В результаті дій слідчої групи на технічному майданчику провайдер дуже сильно постраждав», – заявив виконавчий директор ІнАУ Володимир Куковський в розмові з AIN.UA.

За даними пана Куковського, через кілька годин після обшуку «Фаворит Спорт» відновив доступ до своїх сайтів і організував винесення маршрутизації за кордон. «Це вже не перший удар по українському хостингу дата-центрів. Мало того, що цей «Фаворит» працює, як і працював, він тепер недосяжний для українських силовиків, працює з Росії на Україну і платить податки там», – поскаржився він.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт