Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Політики-популісти ведуть інформаційну кампанію проти легального грального бізнесу», – Закревська

Ярослав П'ятницький
Заступниця голови Ukrainian Gambling Council з комунікаційних питань Вікторія Закревська роздумує над питанням, кому в Україні вигідно штучно занижувати роль легалізації азартної сфери в оцінці соціальних наслідків.

«Політики-популісти ведуть широку інформаційну кампанію проти легального грального бізнесу», – Закревська

Заступниця голови UGC Вікторія Закревська у своєму блозі пише, що після того, як легальний ринок гемблінгу почав формуватися, деякі наші політики вирішили згадати соціальну шкоду, пов’язану з азартними іграми.

За її словами, замість того, щоб включитися в процес боротьби з нелегалами, що пішли в глибшу тінь, політики почали протидіяти саме легальним організаторам азартних ігор, які за рік сплатили ліцензії, створили сотні тисяч робочих місць і зробили багатомільйонні валютні інвестиції в економіку України.

Тоді, коли національним регулятором розроблено принципи відповідальної гри та було створено реєстр лудоманів – ЗМІ зарясніли думками деяких політиків про те, що «легальний ринок провокує лудоманію».

Щойно національний регулятор, оператори грального ринку та правоохоронні органи об’єднали зусилля у боротьбі з нелегалами і налагодили роботу в галузі забезпечення безпеки гравців та гарантій недопущення до гри осіб молодше 21 року – частина політиків «дуже стурбувалася» можливістю доступу дітей і підлітків до азартних ігор», – стверджує Закревська.

Також заступниця голови UGC зауважує, що окремі політики заговорили про те, ніби «легалізація не виправдала прогнозів та грошей зібрано мало». Хоча за минулий рік держбюджет отримав понад 1,7 млрд гривень від ліцензійних платежів.

Водночас ці політики обходять своєю увагою той факт, що чорний ринок взагалі не сплачує жодних податків. Крім того, вони не згадують про необхідність ухвалення змін до податкового законодавства, які уніфікують оподаткування гемблінгу. На думку Закревської, тоді податків та зібрань від цієї галузі економіки бюджет України отримає в рази більше.

У результаті ми маємо широку інформаційну кампанію, спрямовану не просто проти легального ринку азартних ігор, а й усупереч суверенним інтересам України.

І водночас популісти та корупціонери різних мастей ведуть, по суті, антидержавну, антиукраїнську діяльність у своїх приватних інтересах», – написала Вікторія Закревська у своїй колонці на The Page.

КРАІЛ за підтримки TAIEX провів семінар з міжнародними експертами

«Понад 30 млрд гривень склав економічний ефект від легалізації гемблінгу», – заступниця голови UGC

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт